Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Onze tips voor de Pro League en Premier League dit weekend

Komend weekend staan er weer heel wat mooie voetbalwedstrijden op het programma. In de Jupiler Pro League wordt het uitkijken naar de topper tussen Union SG en Racing Genk. 

Als Club Brugge de aansluiting met de top niet wil verliezen, moet Blauw-Zwart op zaterdag zien te winnen van Charleroi. Tot slot worden ook de fans van de Premier League verwend met West Ham United – Manchester City.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Union ontvangt Genk in een hopelijk spannend duel

Op speeldag zes in de Jupiler Pro League nemen Union Sint-Gillis en Racing Genk het tegen elkaar op. Momenteel staan beide clubs op amper twee puntjes van elkaar. Het belooft dan ook een spannend duel te worden.

Beide clubs beginnen aan deze wedstrijd met een vrij gelijklopende match in de benen. Union nam het vorige week namelijk op in de topper tegen Antwerp FC. De landskampioen leek lange tijd op weg naar een 1-2 zege, maar Union kreeg helemaal op het einde van de wedstrijd een tweede penalty. Gustaf Nilsson twijfelde niet en bezorgde Union een punt.

Ook Racing Genk heeft hard moeten vechten in de topper tegen leider Anderlecht. Paars-Wit leek op weg naar een overwinning toen Francis Amuzu de 0-1 op het bord zette in de 71e minuut, maar dat was buiten Toluwalase Emmanuel Arokodare gerekend. De Nigeriaan scoorde in de 97e minuut en zette daarmee in extremis de bordjes toch nog gelijk.

Kan Genk een punt rapen in het Dudenpark?

Tegen Anderlecht lieten de Limburgers zien dat ze veerkrachtig zijn. Genk kwam namelijk na amper 15 minuten al met tien man te staan, nadat Bonsu Baah op geen al te slimme manier twee keer snel na elkaar geel pakte. Toch gingen de kopjes niet hangen bij KRC Genk. Integendeel zelfs, want ook met z’n tienen bleef de thuisploeg baas.

Racing Genk speelde dit seizoen nog maar twee keer op verplaatsing in de Jupiler Pro League, maar het won wel beide wedstrijden. Na de goede wedstrijd tegen Anderlecht denken we dat ze uit tegen Union ook minstens een gelijkspel uit de brand moeten kunnen slepen.

Racing Genk wint of gelijkspel


Kan Club meteen de knop omdraaien tegen Charleroi?

Bij Club Brugge liepen ze vorige week een serieuze kater op tegen rivaal AA Gent. Club Brugge verloor met 2-1 en speelde een erg povere wedstrijd. Zowel in de eerste als in de tweede helft was Gent de sterkste ploeg. Pas nadat Gent speler Noah Fadiga met een rode kaart mocht gaan douchen, kwam Club Brugge opzetten. Het slotoffensief kwam echter te laat.

Voor Club Brugge is het nu zaak om de knop zo snel mogelijk om te draaien. Tegen Charleroi zou dat alvast mogelijk moeten zijn. Na zes speeldagen kon Charleroi namelijk nog geen enkele keer winnen. Ze speelden wel al vier keer gelijk.

Club doet het met tien op vijftien zeker en vast niet slecht. En ook op gebied van doelpunten is Club de beste van de klas. Blauw-Zwart wist namelijk al vijftien keer te scoren dit seizoen in de Jupiler Pro League. Twee weken geleden wonnen ze nog met 7-1 van RWDM.

Wij verwachten een nieuwe overwinning van Club Brugge met hopelijk ook heel wat doelpunten.

Club Brugge wint met meer dan 2.5 goals in totaal


Blijft Man City leider met winst tegen West Ham?

Manchester City is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Ook zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne draait de motor van de Citizens op volle toeren. Na vier speeldagen hebben ze namelijk nog steeds het maximum van de punten. Gezien City de enige ploeg is die daarin geslaagd is, staan ze momenteel dan ook alleen op de eerste plaats in het klassement.

Topscorer Erling Haaland is niet te stoppen

Ook tegen West Ham United zal coach Pep Guardiola op Erling Haaland rekenen voor de nodige doelpunten. De Noorse superster scoorde vorige week nog een hattrick in de 5-1 overwinning tegen Fulham. Eerder was hij ook al goed voor twee doelpunten op de openingsspeeldag tegen FC Burnley. Ook tegen Sheffield United FC stond Haaland op het scoreblad.

Met zes doelpunten in amper vier wedstrijden voert hij de topschutterstand in de Premier League aan. Opvallend: Haaland wist in drie van deze vier wedstrijden het openingsdoelpunt te scoren. Het zou ons dan ook niet verbazen mocht de Noor daar ook tegen West Ham United in slagen.

Erling Haaland viert met Manchester City ploegmakkers

Erling Haaland viert met Manchester City ploegmakkers

Haaland scoort het eerste doelpunt


Zorgt West Ham voor spanning in de wedstrijd?

Manchester City begint als grote favoriet aan het duel tegen de Hammers. Wij verwachten ook dat ze die favorietenrol zullen waarmaken na hun fenomenale seizoenstart. Toch denken we dat West Ham zich niet zomaar gewonnen zal geven. Met tien op twaalf en een overwinning in de topper tegen Chelsea hebben ook zij hun seizoenstart niet gemist.

Dat had waarschijnlijk niemand verwacht. West Ham United eindigde vorig seizoen pas als veertiende en bovendien moesten ze ook afscheid nemen van sterspeler Declan Rice, die naar Arsenal vertrok.

West Ham is dus zeker en vast niet te onderschatten, maar Manchester City lijkt op dit moment toch echt wel onklopbaar. De Hammers wonnen bovendien ook nog geen enkele wedstrijd zonder tegendoelpunt. Wij denken daarom dat City een vijfde overwinning op rij zal halen, maar we verwachten wel dat West Ham het spannend zal houden met op zijn minst één doelpunt.

Manchester City wint en beide teams scoren

Must See

More in Jupiler Pro League