Verbind je met ons

HomeChampions League

De beste tips om te wedden op de Champions League

Vanaf deze week is de UEFA Champions League weer terug met voetbal van de bovenste plank. Speeldag één van de poulefase wordt afgewerkt op dinsdag 19 en woensdag 20 september. Wij werpen alvast een blik op de meest interessante wedstrijden én de beste odds op woensdagavond.

Het hoogtepunt is ongetwijfeld Bayern München tegen Manchester United, een strijd tussen twee Europese grootmachten uit respectievelijk Duitsland en Engeland. Ook met onder meer Real Sociedad – Inter Milan en Arsenal – PSV Eindhoven worden de voetbalfans op woensdag verwend met heerlijk Champions League voetbal.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!

 

Champions League: Bayern München – Manchester United

Met Bayern München en Manchester United staan er woensdagavond meteen twee Europese zwaargewichten tegenover elkaar. Der Rekordmeister heeft maar liefst zes Champions League trofeeën in haar kast staan. Ook United doet het uitstekend met drie eindzeges op het kampioenenbal. De openingswedstrijd in groep A van de Champions League wordt om 21u00 op gang getrapt in de Allianz Arena.

Bayern in vorm, United helemaal niet

Bayern München is erg goed aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga begonnen. Na vier speeldagen staan ze op een gedeelde eerste plaats in het klassement naast Bayer Leverkusen.

De Duitse recordkampioen behaalde een 9 op 9 in haar eerste drie wedstrijden, maar kwam vorige week niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Bayer Leverkusen. Ook voor hen was het de eerste keer dat ze punten lieten liggen. Bayern kon ook al veertien keer scoren met enkele dominante overwinningen als gevolg.

Dan loopt het bij Manchester United wel heel wat minder. United begon het seizoen nochtans positief met een 1-0 overwinning tegen Wolverhampton, maar het weekend daarop werden ze meteen weer met de voetjes op de grond gezet door Tottenham (2-0). Tegen Nottingham Forest behaalden ze met veel moeite (3-2) nog een overwinning, maar daarna volgden alweer een 3-1 nederlaag tegen Arsenal en een pijnlijke 3-1 thuisnederlaag tegen Brighton & Hove Albion.

De Champions League is nu niet bepaald de plaats om een ontspoorde trein weer op de rails te krijgen en al zeker niet als je het moet opnemen tegen een ploeg in vorm zoals Bayern München. Wij verwachten daarom een eerder gemakkelijke overwinning voor de Duitsers.

Bayern wint met Asian handicap -1


Scoort Harry Kane ook tegen Manchester United?

Hoeveel goals zal Harry Kane gescoord hebben voor Bayern München aan het einde van dit seizoen? Als de Engelse topschutter ze aan dit tempo blijft binnentrappen, zouden dat er wel eens heel veel kunnen zijn. Kane zit na vier speeldagen al aan vier goals. Goed voor een heel erg knap gemiddelde van één per wedstrijd, zeker in zijn allereerste seizoen in een totaal onbekende competitie.

Kane zal woensdag voor het eerst aan de aftrap in een Champions League wedstrijd staan zonder shirtje van zijn geliefde Tottenham. Met die ploeg kon hij wel al 21 keer raak treffen in 32 wedstrijden op het allerhoogste niveau. Kane mag deze keer dan wel voor een nieuwe club spelen, de Champions League is allesbehalve een onbekend terrein voor hem.

Gezien zijn uitstekende statistieken in zijn seizoensbegin met Bayern München en zijn ervaring in de Champions League vermoeden we dat Kane woensdagavond ook meteen zijn allereerste doelpunt voor zijn nieuwe club in de UCL zal scoren.

Harry Kane scoort

 

Champions League: Real Sociedad – Inter Milan

Inter Milan trekt woensdag naar het Estadio Anoeta voor het UEFA Champions League duel met Real Sociedad. De Italianen behaalden vorig jaar nog de finale, maar ze moesten hun meerdere erkennen in Manchester City (1-0). De Nerazzurri wonnen de trofee wel al een keertje in 1964, 1965 en meer recent in 2010.

Real Sociedad daarentegen heeft heel wat minder ervaring in Europa. Hun beste prestatie in de Champions League was de halve finale tegen Hamburger SV in het seizoen 1982-83 toen het toernooi zelfs nog de Europacup I heette.

Inter Milan spelers vieren

Inter Milan spelers vieren

Is Inter een kandidaat-winnaar voor de Champions League 2023-2024 ?

Het lijkt vooraf een beetje een oneerlijke strijd te gaan worden. Real Sociedad heeft dit seizoen nog maar één wedstrijd kunnen winnen tegen Granada CF (5-3). Verder verloren ze één keer en speelden ze drie keer gelijk. Daarmee staan ze op een gedeelde elfde plaats in La Liga. We vermoeden dat een middenmoter uit Spanje dan ook niet veel kans zal maken tegen de Italiaanse leiders uit Milaan.

Inter heeft na vier speeldagen nog steeds het maximum van de punten. Met dertien goals en amper één tegengoal én ook nog eens hun recente 5-1 overwinning tegen de rivalen van AC Milan laten ze duidelijk zien dat ze niet alleen topfavoriet zijn om de Serie A te winnen, maar dat ze ook in de Champions League wel weer eens heel ver zouden kunnen geraken.

Inter Milan wint

 

Champions League: Arsenal – PSV Eindhoven

Voor Arsenal is het ondertussen al meer dan zes jaar geleden, maar de Gunners mogen eindelijk nog een keertje deelnemen aan de Champions League. Zij verwelkomen PSV Eindhoven woensdagavond in het Emirates Stadium voor de openingswedstrijd van groep B.

Arsenal kon zich rechtstreeks plaatsen voor de poulefase dankzij hun tweede plaats in de Premier League. Bij PSV moesten ze hun ticket deze zomer nog afdwingen via Play-offs.

Blijft PSV 27 wedstrijden ongeslagen?

Arsenal is net als vorig seizoen uitstekend uit de startblokken geschoten. De mannen van Mikel Arteta behaalden 12 op 15. Goed voor een gedeelde tweede plaats in de Premier League. Zij beginnen dan ook als favoriet aan het duel tegen PSV.

Toch zijn de Nederlanders allesbehalve te onderschatten. PSV werd al drie jaar op rij tweede in de Eredivisie en ze hebben op dit moment al 26 wedstrijden na elkaar niet meer verloren. Ook hun ticket naar de Champions League hebben ze met een dominante 5-1 overwinning tegen Rangers FC veroverd.

In de Nederlandse competitie staan ze momenteel op een gedeelde eerste plaats met nog steeds het maximum van de punten, dertien gescoorde doelpunten en drie clean sheets. Eind 2022 versloegen ze trouwens Arsenal nog met 2-0.

Wij denken daarom dat PSV woensdagavond tegen Arsenal minstens een puntje zal pakken en zo haar ongeslagen streak verder zet naar 27 wedstrijden.

PSV Eindhoven wint

 

Champions League boosted odds

Naast de reguliere quoteringen kan je iedere dag ook boosted odds vinden via betFIRST. Deze kunnen gaan over een specifieke ploeg, wedstrijd of zelfs speeldag. Zo kan je bijvoorbeeld op het totaal aantal doelpunten wedden dat op de eerste speeldag van de Champions League wordt gescoord.

Vorig seizoen vielen er maar liefst 49 doelpunten in de eerste poulefase, toen Club Brugge haar openingswedstrijd met 1-0 won van Bayer Leverkusen. Goed voor een gemiddelde van 3 goals per wedstrijd en 24.5 goals per avond.

Boosted odd: In totaal meer dan 21.5 goals in alle 8 matchen op woensdag 21.09

 

 

Must See

More in Champions League