Verbind je met ons

HomeConference League

Hoe doen Union, Gent, Club Brugge en Genk het in Europa?

Union SG algemeen

Dit seizoen is België goed vertegenwoordigd op het Europees toneel. Maar liefst vijf Belgische ploegen konden een ticket naar één van de drie Europese competities veroveren. Antwerp speelde dinsdagavond al in de Champions League tegen Barcelona. Het verloor wel met 5-0.

Voor de andere clubs staat hun openingswedstrijd op donderdag gepland. Union SG ontvangt het Franse Toulouse in de Europa League. In de Conference League staat er voor Gent een verplaatsing naar Loehansk op het menu. Club Brugge en Racing Genk krijgen respectievelijk Besiktas en Fiorentina op bezoek.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!

 

Europa League Groep E: Union Sint-Gillis – Toulouse

Voor Union Sint-Gillis staat donderdagavond een uiterst belangrijk duel met Toulouse FC op het programma. De ploeg die namelijk de drie punten pakt, zet misschien nu al een belangrijke stap richting een eventuele tweede plaats in groep E.

De andere twee deelnemers in hun poule zijn namelijk Liverpool en LASK. Punten pakken tegen de Engelse grootmacht wordt voor zowel Union als Toulouse een enorm lastige taak, terwijl beide clubs in principe een maat te sterk zijn voor LASK. Het zal er dus voornamelijk op aankomen wat Union en Toulouse tegen elkaar kunnen rapen.

Kan Union haar ervaring uitspelen tegen Toulouse?

Ondanks het feit dat Union SG momenteel nog steeds maar aan haar derde seizoen in de hoogste voetbalklasse bezig is na bijna vijftig jaar afwezigheid, hebben ze het op Europees vlak nu al beter gedaan dan Toulouse. De Franse ploeg speelde in de afgelopen tien jaar twee keer Europa League voetbal, maar kwam nooit voorbij de groepsfase. De laatste keer dateert ondertussen al van veertien jaar geleden.

Union SG dook vorig jaar voor de allereerste keer de UEFA Europa League in en schreef meteen geschiedenis. Tegen alle verwachtingen in haalden ze de kwartfinale waarin ze uiteindelijk de duimen moesten leggen voor Bayer Leverkusen.

De Brusselaars zijn dus een geduchte tegenstander voor Toulouse, dat slechts drie van hun laatste elf uitwedstrijden in het Europees voetbal heeft gewonnen. Union daarentegen is ongeslagen in tien van hun twaalf Europa League wedstrijden die ze sinds vorig jaar gespeeld hebben.

Wij verwachten daarom dat Union, dat momenteel nog steeds op volle toeren in de Europa League draait, de volle buit tegen Toulouse zal pakken

Union SG wint

 

Conference League groep B: Zorya Luhansk – AA Gent

Donderdag staat Zorya Luhansk – AA Gent op het programma in de Conference League, voor hun openingswedstrijd in groep B. De Buffalo’s zijn vooraf de grote favoriet, want Zorya Luhansk is momenteel helemaal niet goed bezig. 

De Oekraïense voetbalclub uit Loehansk staat na zeven speeldagen op een teleurstellende dertiende plaats in de Oekraïense Premier League, op een zucht van degradatie. Zorya Luhansk verloor vorige week nog met 2-1 tegen Metalist 1925 Kharkiv. Het was al hun derde verlies dit seizoen in de Premjer Liha. Luhansk kon nog maar één wedstrijd winnen.

AA Gent is uitstekend bezig in de Conference League

Dan spreken de statistieken heel wat meer in het voordeel van AA Gent, dat momenteel op een gedeelde eerste plaats in het klassement staat met één wedstrijd minder gespeeld. Bovendien scoorde Gent ook al twaalf goals in zes wedstrijden in de Jupiler Pro League.

Ook in de Conference League doet Gent het uitstekend met vijf overwinningen in zes wedstrijden met maar liefst twintig (!) gescoorde doelpunten.

We verwachten daarom dan ook een makkelijke overwinning van AA Gent tegen dit Zorya Luhansk.

AA Gent wint met Asian handicap van -1.25

 

Conference League groep D: Club Brugge – Besiktas

Club Brugge krijgt in het Jan Breydelstadion Besiktas op bezoek op de openingsspeeldag van groep D in de UEFA Europa Conference League. De Turkse ploeg is op papier de zwaarste tegenstander van Club Brugge in een poule met ook nog FC Lugano en FK Bodo. De drie punten thuis houden zou dan ook een heel erg goede start zijn van hun Europese campagne.

Besiktas is echter altijd een lastige tegenstander, maar Club Brugge kan wel op heel wat Europese ervaring rekenen en dat zou wel eens een heel belangrijke troef kunnen zijn. De afgelopen twee seizoenen speelde Club namelijk de groepsfase van de Champions League, met als hoogtepunt hun tweede plaats in een poule met FC Porto, Atlético Madrid en Bayer Leverkusen.

Wij denken dat Blauw-Zwart opnieuw zal kunnen doorstoten naar de volgende ronde, met om te beginnen een overwinning tegen Besiktas. Club Brugge is momenteel namelijk thuis nog steeds ongeslagen, terwijl de Turken vorige week hun eerste nederlaag (3-0) leden tegen Trabzonspor.

Club Brugge spelers algemeen seizoen 2023 2024

Club Brugge spelers vieren

Club Brugge wint


Houden Club Brugge en Besiktas een doelpuntenfestijn?

Club Brugge heeft dit seizoen weinig moeite met doelpunten scoren. In hun laatste acht wedstrijden wisten de mannen van Ronny Deila maar liefst 31 (!) keer te scoren. Goed voor een gemiddelde van maar liefst 3.9 goals per wedstrijd.

Blauw-Zwart slikt wel ook gemakkelijk een tegendoelpunt, want in hun laatste zes wedstrijden scoorden telkens beide ploegen. In hun laatste acht wedstrijden liep de score steeds op tot minstens drie doelpunten in totaal.

Ook Besiktas scoorde in haar laatste vier wedstrijden zes keer, terwijl ze ook vijf doelpunten binnen kregen.

Wij verwachten daarom in deze onderlinge confrontatie minstens drie gescoorde doelpunten.

Meer dan 2.5 goals in totaal

 

Conference League groep F: KRC Genk – Fiorentina

KRC Genk mag haar 2023-2024 Conference League campagne aftrappen tegen het Italiaanse Fiorentina. Genk werd vorig seizoen nipt tweede en mocht zich proberen kwalificeren voor de Champions League. Dat lukte helaas niet en ook de Europa League bleek te hoog gegrepen. Tegen Adana Demirspor kon Racing Genk in extremis toch nog een ticket voor de Conference League pakken.

Ook Fiorentina had een gelukje nodig om dit seizoen Europees voetbal te mogen spelen. De Italianen eindigden namelijk slechts als achtste in de Serie A, maar gezien Juventus verbannen werd uit de UEFA competities, mochten zij hun plekje innemen.

Beide ploegen zijn niet consistent

Ook in hun eigen binnenlandse competities slagen zowel Racing Genk als Fiorentina er niet in om consistent te presteren. Geen van beide clubs kon al twee wedstrijden na elkaar winnen. Genk won drie wedstrijden, speelde er twee gelijk en verloor eenmaal. Fiorentina won ook drie keer, maar zij verloren wel twee keer, terwijl ze één keer gelijkspeelden.

Op basis van hun huidige vorm is het alvast moeilijk in te schatten welke van de twee ploegen momenteel de favoriet is. Zeker omdat vorige week alle twee nog een mooie overwinning behaalden. Genk won van Union met 0-2 en Fiorentina won met 3-2 van Atalanta Bergamo.

Conclusie: een gelijkspel zou wel eens een logisch gevolg kunnen zijn voor dit duel.

De wedstrijd eindigt met een gelijkspel

Must See

More in Conference League