Verbind je met ons

HomeConference League

Wedtips voor Union, KRC Genk en Club Brugge in Europa

Donderdagavond staan er alweer belangrijke wedstrijden op het programma voor Union Sint-Gillis, Club Brugge, Racing Genk en AA Gent. De Brusselaars wacht een moeilijke confrontatie met Toulouse, want de inzet is heel groot. Bij winst kunnen ze namelijk zeker zijn van Europese overwintering.

Ook Racing Genk moet vol aan de bak, want in hun poule is momenteel nog alles mogelijk. Club Brugge is wel al zeker van de volgende ronde en kan dus met een goed gevoel richting Besiktas trekken.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips Europa League: Toulouse – Union SG

Union Sint-Gillis neemt het donderdagavond op tegen Toulouse op de voorlaatste speeldag in de poulefase van de UEFA Europa League. De Brusselaars zullen nog serieus uit hun pijp mogen komen als ze Europees willen overwinteren. Union ging namelijk de boot in tegen LASK Linz met 3-0. Dankzij dit verlies zijn de Oostenrijkers plots de voornaamste concurrent geworden van Union in de strijd om plaats drie. De tweede plaats die recht geeft op een ticket naar de volgende ronde in de Europa League lijkt ondertussen wel al heel ver weg te zijn.

Union kon in deze groepsfase nog maar vier punten pakken. Tegen Liverpool leden ze een logisch verlies. Tegen Toulouse speelden ze gelijk en tegen LASK konden ze een keertje winnen en verloren ze nu dus ook hun meest recente wedstrijd.

Kan Union Europees overwinteren?

De wedstrijd tegen Toulouse wordt dus wel heel belangrijk, wetende dat ze moeten afsluiten tegen Liverpool. LASK neemt het nu donderdag op tegen Liverpool en zal vermoedelijk geen punten pakken, tenzij zij voor een ware stunt kunnen zorgen op Anfield. Als Union tegen Toulouse de drie punten pakt, dan zijn ze zeker van Europese overwintering. Als ze niet winnen zullen ze de klus nadien zelf moeten klaren tegen Liverpool of zullen ze moeten hopen dat LASK niet wint van Toulouse op de laatste speeldag.

In principe zou Toulouse een haalbare kaart moeten zijn voor Union op basis van de recente vorm van beide ploegen. De Fransen lieten namelijk geen al te beste indruk na, behalve dan die stuntzege tegen Liverpool. Het was hun enige overwinning in maar liefst acht wedstrijden. Verder verloren ze vier van hun zes meest recente wedstrijden en staan ze op een amper vijftiende plaats in de Ligue 1.

Dan doet Union het als leider van de Jupiler Pro League toch wel stukken beter. Zij wonnen acht van hun laatste negen wedstrijden in België. Enkel tegen AA Gent raakten ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel en ook dat is eigenlijk best wel een goed resultaat.

Union SG wint


Wedtips Conference League: Besiktas – Club Brugge

Bij Club Brugge zijn ze twee speeldagen voor het einde al zeker van Europese overwintering dankzij hun 2-0 overwinning tegen Lugano begin deze maand. Blauw-Zwart kan dus enkel nog de puntjes op de i zetten door als groepswinnaar door te stoten naar de volgende ronde in de UEFA Conference League.

Club Brugge heeft na vier speeldagen in de groepsfase maar liefst tien punten verzameld. Het won tweemaal tegen Lugano, eenmaal tegen FK Bodo/Glimt en ze speelden gelijk tegen Besiktas JK. De Turken zijn ook donderdagavond opnieuw de tegenstander van Club Brugge.

 


Blijft Club Brugge ongeslagen in de Conference League?

Club is zeker van de volgende ronde en kan dus vrij voetballen zonder al te veel druk. Voor Besiktas staat er wel nog iets op het spel. Bij winst strijden ze nog mee voor plaats drie op voorwaarde dat FC Lugano verliest van FK Bodo/Glimt.

De kans dat de Turken echter zullen winnen van Blauw-Zwart lijkt eerder klein. Besiktas kon nog geen enkele wedstrijd winnen in deze Conference League. Enkel op de allereerste speeldag pakten ze een punt tegen nota bene Club Brugge, maar sindsdien is er alweer veel veranderd.

Zo wisten zowel FC Lugano als FK Bodo/Glimt in Turkije te gaan winnen. Twee ploegen waar Club uiteindelijk ook al tegen won. Club Brugge is bovendien de laatste weken erg goed bezig. In hun laatste zeven wedstrijden over alle competities heen verloren ze enkel van leider Union en speelden ze 0-0 gelijk in de derby tegen Cercle. Verder won Club vijf keer.

We geven daarom donderdagavond de voorkeur aan Club Brugge om voor de vierde keer op rij te winnen in de Conference League tegen een Besiktas dat het momenteel wel heel slecht doet in deze Europese competitie.

Club Brugge wint


Wedtips Conference League: Fiorentina – KRC Genk

Voor Racing Genk is momenteel alles nog mogelijk in de Conference League. De Limburgers staan op een gedeelde tweede plaats met zes punten, net als Ferencváros. Fiorentina heeft acht punten en Cukaricki kon voorlopig nog geen punten pakken. Genk moet donderdagavond vol aan de bak tegen Fiorentina. Als ze minstens een punt pakken, zijn ze alvast zeker van Europees voetbal na de winterstop.

Beide ploegen zijn momenteel aan geen al te best seizoen bezig. Fiorentina staat op een zevende plek in de Serie A en KRC Genk op een zesde plaats in de Jupiler Pro League. Ook in de Conference League scheelt het maar twee puntjes en in hun onderlinge duel speelden ze eerder ook al gelijk.

KRC Genk is de laatste weken wel aan een inhaalbeweging bezig met drie overwinningen in hun laatste vijf wedstrijden. Fiorentina kon maar één keer winnen in hun vijf meest recente wedstrijden in de Serie A. De Limburgers lijken echter toch steeds dat tikkeltje te kort te komen in belangrijke wedstrijden zoals we zagen tegen Standard, Antwerp en twee keer tegen Ferencváros. Lukt het deze keer wel tegen Fiorentina of wordt het toch eerder weer nét niet?

Genk wint of gelijkspel

 

 

Must See

More in Conference League