Verbind je met ons

HomeChampions League

Wedtips voor speeldag vijf in de Champions League

In de UEFA Champions League zijn we ondertussen aan de vijfde speeldag in de poulefase aangekomen. Op woensdag staan er ook weer heel wat mooie wedstrijden op het programma. Zo neemt het nog steeds ongeslagen Real Madrid het op tegen de regerende Italiaanse kampioen Napoli. 

In poule A krijgen we een belangrijk duel tussen Galatasaray en Manchester United met het oog op het laatste ticket naar de volgende ronde. PSV kan dan weer Sevilla definitief uit de Champions League knikkeren.

De beste odds in België om sportweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips Champions League: Real Madrid – Napoli

Real Madrid neemt het woensdagavond op tegen Napoli. Na vier speeldagen in de poulefase van de Champions League is Real nog steeds ongeslagen. De Spanjaarden zijn daarmee al zeker van een ticket naar de volgende ronde, maar bij winst tegen Napoli sluiten ze poule C ook sowieso af als groepsleider.  

Napoli zelf staat ook al dicht bij de volgende ronde. Met nog maar twee speeldagen te gaan staan ze vier punten voor op Sporting Braga, de ploeg waar ze het ook op de laatste speeldag tegen zullen moeten opnemen. Of ze klaren de klus nu woensdag tegen Real Madrid, of ze zullen het thuis tegen Braga moeten doen. De Italianen hebben hoe dan ook hun lot volledig in eigen handen.

Napoli kan voorlopig niet imponeren

Napoli heeft in deze Champions League nog geen grote indruk gemaakt. Hoewel ze goed op weg zijn naar de volgende ronde, hebben ze dat toch vooral te danken aan het puntenverlies dat Braga en Union Berlijn tegen Real Madrid leden. Napoli zelf kon beide ploegen slechts met het kleinste verschil verslaan. Respectievelijk werd het 1-2 tegen Braga en 0-1 tegen Berlijn. Begin deze maand kwamen ze zelfs niet verder dan een 1-1 tegen datzelfde Union Berlijn.

Ook in de Italiaanse competitie doen ze het met een huidige vierde plaats niet slecht, maar langs de andere kant toch ook weer niet echt goed. Het lijkt eerder een beetje het seizoen van de middelmaat te gaan worden voor de regerende Serie A-kampioen dat in haar laatste vier wedstrijden twee keer kon winnen, een keer gelijkspeelde en een keer verloor.

Klaart Real Madrid de klus tegen Napoli?

Dan loopt het bij Real Madrid toch wel net iets vlotter. Zij verloren dit seizoen nog maar een keertje. Dat was in de derby tegen Atlético Madrid op 24 september in La Liga. Van hun achttien wedstrijden in totaal speelden ze ook slechts twee keer gelijk, wat hen dus momenteel een winstpercentage oplevert van 83 procent. Dat zijn resultaten waar je mee thuis kan komen.

Real is dan ook de grote favoriet in aanloop naar dit duel met Napoli in de UEFA Champions League. Wij denken daarom dat ze de eerste plaats in poule C veilig zullen stellen met een vijfde overwinning op rij.

Real Madrid wint


Wedtips Champions League: Galatasaray – Manchester United

In poule A van de Champions League steekt Bayern München er met kop en schouders bovenuit. De Duitse rekordmeister won tot nu toe elk duel in de groepsfase en kon al elf keer scoren in vier wedstrijden. Met acht punten voorsprong op de nummers twee en drie zijn zij met nog maar twee speeldagen te gaan ook al zeker van een ticket naar de volgende ronde.

De strijd om de tweede plaats ligt echter nog helemaal open in een bijzonder spannende strijd tussen Galatasaray, FC Kopenhagen en Manchester United. United en Kopenhagen hebben beide vier punten verzameld. Man United staat op de laatste plaats met drie punten.

Kan United haar tweede overwinning pakken

Galatasaray en Manchester United nemen het woensdag tegen elkaar op in een uiterst belangrijk duel. Als United deze wedstrijd namelijk niet wint, mag het zo goed als zeker een kruis over de volgende ronde trekken, gezien ze op de slotspeeldag tegen Bayern München spelen. Galatasaray doet met minstens een punt al een gouden zaak, gezien zij als laatste tegenstander FC Kopenhagen loten en ervan uitgaande dat de Denen nu woensdag verliezen van Bayern.

Toch zal het misschien zo’n vaart niet lopen. United heeft het in deze poulefase nog niet zo goed gedaan, maar ze hebben wel al erg veel pech gehad. Zo verloren ze telkens met het kleinste verschil van Bayern, Galatasaray en Kopenhagen. Tegen de Deense ploeg konden ze uiteindelijk in de terugwedstrijd wel winnen met 1-0.

Ook in de Premier League lijkt het tij stilaan te keren, want in hun laatste vijf wedstrijden wonnen ze vier keer. Enkel tegen Manchester City gingen ze met 0-3 de boot in. Wij verwachten dat de Engelsen deze keer wel het geluk aan hun zijde zullen hebben en daarmee hun tweede overwinning in deze Champions League kunnen pakken.

Manchester United wint

 

Manchester United fans


Een doelpuntenfestijn in Turkije?

In drie van de vier wedstrijden van United in de Champions League liep de score op tot minstens vijf doelpunten. 4-3 tegen Bayern München, 2-3 tegen Galatasaray en 4-3 tegen Kopenhagen. Ook Galatasaray speelde in poule A nog geen enkele wedstrijd die met minder dan drie doelpunten in totaal eindigde. Dat doet ons vermoeden dat we ons ook woensdagavond aan een heus doelpuntenfestijn mogen verwachten.

Meer dan 3.5 goals in totaal


Wedtips Champions League: Sevilla – PSV Eindhoven

In poule B staat Sevilla – PSV woensdagavond op het programma. Sevilla heeft nog steeds geen enkele overwinning behaald in deze Champions League groepsfase. De Nederlanders staan op een gedeelde tweede plaats met vijf punten. Als Sevilla verliest liggen ze onherroepelijk uit het toernooi.

Wij verwachten ook dat dat zal gebeuren en wedden dus op een overwinning van PSV Eindhoven. De reden daarvoor is vrij simpel. PSV staat momenteel op de eerste plaats in de Eredivisie met 39 op 39. Een perfect rapport dus na dertien wedstrijden. Ook in de Champions League hebben ze nog maar een keer verloren, tegen Arsenal nota bene.

De Nederlandse traditieclub is aan een knalseizoen bezig en het zou ons verbazen mochten ze zich in de luren laten leggen door Sevilla. Zij staan momenteel op een 15e plaats in La Liga met een recente 5 op 21. Het is geleden van eind september dat ze nog eens een wedstrijd konden winnen.

PSV wint

Must See

More in Champions League