Verbind je met ons

HomeConference League

Voorbeschouwing achtste finales Conference League met Club Brugge en Union SG

Conference League

Op donderdag 7 maart staan er acht heerlijke voetbalgevechten op het programma in de Conference League. Met Club Brugge en Union SG is België uitstekend vertegenwoordigd. De loting is voor beide teams niet ongunstig uitgevallen waardoor er wellicht een mogelijkheid is op meer Europees succes. 

Op 7 maart spelen we de eerste van de twee wedstrijden, op 14 maart is het return duel. De helft van de duels begint om 18:45 en de andere helft om 21:00.

Overweeg je om te wedden op de Conference League? Bij betFIRST vind je de beste wednoteringen voor alle voetbalwedstrijden in Europa. En dankzij onze speciale promoties, zoals ODDS POWER UP, heb je ook nog eens toegang tot verhoogde odds voor geselecteerde voetbalwedstrijden.

Heb je je online weddenschappen goed? Fantastisch! Dan zorgt betFIRST ervoor dat je supersnel over je winst kunt beschikken. Ontdek nu zelf waarom betFIRST de meest geliefde keuze van sportfans in België.


Ajax – Aston Villa

Deze ontmoeting tussen twee voormalige Champions League-winnaars is ongetwijfeld een van de meest in het oog springende wedstrijden van de achtste finales. Historisch gezien heeft Ajax meer successen geboekt, maar dit seizoen hebben ze het moeilijk. Ze staan momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie en moesten tot in de extra tijd strijden om zich te plaatsen voor de achtste finales tegen FK Bodø/Glimt. Ondanks de tegenslagen dit seizoen, herbergt Ajax aanzienlijk aanvallend talent met namen als Brian Brobbey en Steven Bergwijn in hun gelederen.

Aan de andere kant kent Aston Villa een fantastisch seizoen en bevinden ze zich op de vierde plaats in de Premier League, mede dankzij het uitstekende werk van Unai Emery en de indrukwekkende prestaties van Ollie Watkins. Met drie opeenvolgende overwinningen en een sterkere Europese campagne dan Ajax tot nu toe, lijkt Villa de favoriet voor deze confrontatie. Hoewel de eerste leg door het thuisvoordeel van Ajax mogelijk dicht bij elkaar ligt, beschikt Villa over een sterker team op papier. Kunnen de Amsterdammers stunten in eigen huis? De noteringen voor een sportweddenschap voor Ajax zijn aantrekkelijk: maar liefst 4.55 voor een overwinning. De noteringen voor Aston Villa staan op 1.66.

SK Sturm Graz – Lille

Lille, dat dit seizoen in de Conference League nog ongeslagen is, neemt het in deze achtste finales van de Conference League op tegen SK Sturm Graz. Het is een goed seizoen voor Lille; ze staan momenteel vierde in Ligue 1 en zijn erin geslaagd om door hun groepsfase in de Conference League te komen zonder verliespartijen. Dit is een Lille-team in opbouw, nadat ze Carlos Baleba, Jonathan Bamba en Timothy Weah afgelopen zomer verloren hebben. 

Hun tegenstanders beleven een vergelijkbaar goed seizoen. Ze staan slechts twee punten achter op RB Salzburg in de strijd om de Oostenrijkse Bundesliga-titel. Echter, Sturm Graz heeft dit seizoen slechts drie keer gewonnen in Europa. Ze werden uitgeschakeld in de Europa League, maar wisten wel comfortabel Slovan Bratislava te verslaan in de play-offs van de knock-outronde om zo de achtste finales te bereiken.

Dit is het beste resultaat voor Sturm Graz in Europese competities in meer dan twintig jaar. Lille heeft een sterker team en meer Europese ervaring. Gezien de zwakke verdediging van Sturm Graz en het aanvallende talent van Lille, is de verwachting dat de Franse club zowel de eerste wedstrijd als het tweeluik zal winnen.

Olympiacos vs Maccabi Tel-Aviv

Twee historische teams staan donderdag tegenover elkaar, waarbij voormalig Champions League-kwartfinalist Olympiacos het opneemt tegen een team met het momentum aan hun zijde: Maccabi Tel-Aviv. Het Griekse Olympiacos heeft zich door twee late nederlagen in hun Europa League-groep naar de knock-outronde van de Conference League moeten vechten. Ze slaagden erin zich voorbij het Hongaarse Ferencvaros te werken en bereikten zo de achtste finales.

Ondanks dat Maccabi Tel Aviv drie verschillende voorrondes moest doorstaan om de groepsfase te bereiken, hebben ze dit seizoen in Europa slechts één keer verloren. Ze eindigden bovenaan in hun groep, waarbij ze nog Gent wisten te verslaan.

Het team leunt sterk op de 36-jarige spits Eran Zahavi, die nog steeds blijft scoren. Ze gaan deze eerste wedstrijd in met een winstreeks van vier wedstrijden in alle competities, waarin ze 13 doelpunten maakten. Dit belooft een van de meest spannende wedstrijden van de hele ronde te worden.

Houd Maccabi Tel Aviv en Eran Zahavi in de gaten, die zullen proberen een voorsprong mee terug naar Israël te nemen, terwijl Olympiacos erop gebrand zal zijn om hun Europese tegenslagen recht te zetten en door te stoten naar de kwartfinales.

Molde – Club Brugge

In de vroege wedstrijd van 18:45 gaan we Club Brugge zien, die het gaan opnemen tegen de Noorse bekerwinnaars Molde. Club Brugge heeft indruk gemaakt in Europa door ongeslagen te blijven in hun groep, zelfs met concurrentie van de Turkse grootmacht Besiktas en Bodo/Glimt. Club heeft op weg naar de knock-outfase enkele indrukwekkende overwinningen behaald en kunnen rekenen op een sterk aanvallend duo. Zomeraankoop Igor Thiago is de topscorer van het team, terwijl Andreas Skov Olsen een fantastisch seizoen beleeft.

Aan de kant van Molde zijn ze nog bezig met de voorbereidingen op het seizoen 2024. Aangezien de Noorse competitie pas in april begint, was hun knock-outwedstrijd tegen Legia Warschau in februari hun eerste competitieve duel van 2024. Ze kwamen gemakkelijk door die ronde heen, nadat ze als derde waren geëindigd in hun Europa League-groep. Molde zal thuis een goed resultaat moeten neerzetten om kans te maken in deze confrontatie. Voor Club Brugge zaak om een goed resultaat neer te zetten in deze eerste wedstrijd, om zo een goede uitgangspositie te houden voor de kwartfinales in de Conference League. Wat verwacht jij van dit duel? 

 

Must See

More in Conference League