Verbind je met ons

HomeChampions League

Voorbeschouwing Champions League: vier topwedstrijden onder de loep

De spanning in de Champions League loopt op nu de achtste finales hun climax naderen. Acht teams komen deze week in actie in de tweede wedstrijd van hun onderlinge ontmoetingen. Op 5 maart trappen we af met Bayern München – Lazio en Real Sociedad – Paris Saint-Germain. Op woensdag 6 maart gaan we door met  Manchester City – FC Kopenhagen en Real Madrid – RB Leipzig. Alle wedstrijden beginnen om 21.00 uur.

Overweeg jij om te wedden op de Champions League? betFIRST is dé plek voor al je sportweddenschappen. Geloof je in een ommekeer voor Bayern München of zet je in op de sterren van PSG? Bij betFIRST vind je de beste noteringen voor deze topwedstrijden. En heb je jouw voorspelling goed? Bij betFIRST zetten we de standaard met onze ‘First in Fast’ uitbetalingsbelofte, waardoor je binnen slechts 5 seconden kunt genieten van je winsten. Dit snelle uitbetalingssysteem is slechts een van de vele redenen waarom enthousiaste Belgische spelers keer op keer voor betFIRST kiezen.

Beleef nu ook de Champions League met betFIRST!

Voorbeschouwing Bayern München – Lazio

Zesvoudig winnaars Bayern München werden in de eerste ontmoeting van deze achtste finale verrassend op achterstand gezet door Lazio. Een aanzienlijke overwinning in Duitsland is nodig om de 1-0 achterstand om te buigen.

Veel fans beschouwden Bayern München als de favoriet voor deze match. Met de toevoeging van Harry Kane afgelopen zomer, die schitterde in de groepsfase, en een coach als Thomas Tuchel, die ervaring heeft met het winnen van de Champions League, barst dit team van de sterren. Echter, een rode kaart voor Dayot Upamecano gaf Lazio het voordeel in de eerste ontmoeting. Bayern staat dit seizoen onder druk, vooral omdat ze in de strijd om de Bundesliga-titel achterblijven. Tuchel heeft al aangekondigd te stoppen, maar de druk neemt verder toe. Lazio ziet dit als een uitgelezen kans om voor een verrassing te zorgen.

Het seizoen verloopt tot nu toe niet soepel voor Lazio. Ze staan momenteel 8e in de Serie A en lopen het risico kwalificatie voor Europees voetbal helemaal mis te lopen. Dit weekend incasseerde het team een 1-0 nederlaag tegen Milan. Opvallend:  Lazio ontving maar liefst drie rode kaarten.

Lazio’s aanval heeft het moeilijk gehad. Spits Ciro Immobile heeft tot zover slechts tien doelpunten in alle competities heeft gemaakt. In de eerste wedstrijd creëerde ze weinig kansen, afgezien van de penalty. Ondanks de defensieve kwetsbaarheid van de Duitsers zou het een grote verrassing zijn als Lazio hier weet te scoren. 


Voorbeschouwing Real Sociedad – Paris Saint-Germain

Hoewel PSG Kylian Mbappé waarschijnlijk kwijtraakt in de zomer, ligt de focus nu op een overleven van hun Champions League-campagne mét de Franse spits. Thuis domineerde PSG over Real Sociedad en een soortgelijke prestatie wordt verwacht in de return. Dit PSG-team mist wellicht de sterren van weleer zoals Lionel Messi en Neymar, maar heeft een gebalanceerdere samenstelling, met jong talent zoals Warren Zaire-Emery en Bradley Barcola. Naast Mbappé beschikt PSG over diverse aanvalsopties en een stabiele verdediging. Ze domineren de Franse competitie met een voorsprong van 12 punten op de nummer twee. PSG heeft dit seizoen slechts drie keer verloren, twee van die nederlagen waren in de Champions League.

Voor Sociedad ligt de grootste uitdaging in de aanval. Ze hebben in hun laatste drie Champions League-wedstrijden niet gescoord. Mikel Oyarzabal is topscorer van het team, maar heeft slechts negen doelpunten in alle competities. Hun attractieve speelstijl is vermakelijk maar laat veel ruimte open die PSG in de eerste wedstrijd wist te benutten.

Met een 2-0 voorsprong lijkt er niets aan de hand voor PSG. Gezien de aanvallende kracht lijkt het onwaarschijnlijk dat Sociedad in staat is om PSG te stoppen. Zelfs als het team van Imanol Alguacil de score opent, staat het voor een zware opgave om door te gaan naar de volgende ronde.


Voorbeschouwing Manchester City – FC Kopenhagen

Regerend kampioen Manchester City streeft naar een overtuigende thuisoverwinning. De uitwedstrijd verliep voortreffelijk voor City met een 3-1 overwinning, mede dankzij het doelpunt van Phil Foden in de 92ste minuut dat zorgt voor een comfortabele uitgangspositie. City mist Jack Grealish in deze wedstrijd door een blessure opgelopen in de eerste wedstrijd. Het team heeft slechts enkele dagen rust want het speelt de Manchester derby slechts drie voor deze wedstrijd.

Voor Kopenhagen was een beter thuisresultaat nodig om te hopen op een verrassing. De kans op een stunt lijkt nu uiterst klein. Bovendien leden ze in de eigen competitie een teleurstellende 2-0 nederlaag tegen Midtjylland, waardoor ze drie punten achterstaan op de koploper.

Hoewel Kopenhagen met een vrijwel volledig fitte selectie aan deze uitdaging begint, staat het voor een bijna onmogelijke opgave. Ze zijn nog nooit voorbij de achtste finales in de Champions League gekomen, ondanks dat ze eerder dit seizoen het andere team uit Manchester hebben verslagen.

Voorbeschouwing Real Madrid – RB Leipzig

Het meest succesvolle team in de geschiedenis van de Champions League staat voor een lastige test tegen een gretig RB Leipzig, dat in de eerste wedstrijd in Duitsland net niet voor een verrassing kon zorgen. Madrid mag van geluk spreken dat het met een voorsprong terugkeert na negen doelpogingen van Leipzig zonder succes. Madrid zal vermoedelijk sterker voor de dag komen, onder andere vanwege de terugkeer van sterspeler Jude Bellingham die de eerste wedstrijd miste door een blessure. Wel mist Madrid nog steeds beide centrale verdedigers en keeper Thibaut Courtois. Ondanks deze afwezigen heeft Madrid een van de sterkste verdedigingen in het Europese voetbal. Ze staan bovenaan in La Liga en hebben dit seizoen slechts twee keer verloren. Hoewel ze kwetsbaar leken tegen Leipzig, blijven ze de grote favorieten voor deze wedstrijd.

Leipzig weet dat het Madrid in de eerste wedstrijd goed partij bood. Het scoreverloop had zomaar in hun voordeel kunnen uitvallen. Ze hanteren een dynamische voetbalstijl, gedreven door jonge talenten als Xavi Simons en Lois Openda. Hun agressieve pressingspel kan teams die veel balbezit hebben dwingen tot cruciale fouten.

Deze wedstrijd belooft opnieuw spannend te worden. Toch blijft het meest logische resultaat een overwinning voor de Spanjaarden. Madrid beschikt over een volledig fitte aanval die meer kansen zal krijgen naarmate RB Leipzig vermoeider raakt richting het einde van de wedstrijd. 

Must See

More in Champions League