Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Jupiler Pro League sportweddenschappen – Dag 28

Weekend Matches

Wat een ontknoping in de Beker van België! Afgelopen woensdag werden we getrakteerd op een meeslepend duel dat in een knotsgekke slotfase resulteerde in een historische overwinning voor Union. Voor het eerst in 110 jaar bereikte Union de finale van de beker. Na de 1-0 van Amoura, die de stand op 2-2 gelijk trok, was het in de absolute slotfase raak voor Sykes: 2-0. Weer een doelpunt in extra tijd voor Union en opnieuw liet Club Brugge het liggen op het einde. Had jij deze uitslag voorspeld in je sportweddenschappen?  

Dit weekend belooft weer volop spektakel in de Jupiler Pro League met in totaal acht duels. De speelronde wordt vrijdag afgetrapt met een interessant duel tussen Westerlo en Charleroi, wat de toon zal zetten voor een spannend voetbalweekend.  Voor twee duels een voorbeschouwing en wedtips: Cercle Brugge tegen Mechelen en Anderlecht tegen Eupen.

Voor fans van live wedden op voetbal biedt betFIRST volop mogelijkheden. Nog geen account? Geen probleem, want dankzij de snelle en eenvoudige registratie met itsme® kun je je snel en gemakkelijk aanmelden bij betFIRST.  Bereid je voor op nog een weekend vol Belgisch topvoetbal en veel wedplezier bij betFIRST!

Volledig speelprogramma week 28 en beste odds Jupiler Pro League

Datum & Tijd Thuisploeg Uitploeg 1 X 2
Vrijdag 1 Maart, 20:45 Westerlo Charleroi 2.10 3.50 3.60
Zaterdag 2 Maart, 16:00 Cercle Brugge KV Mechelen 1.90 3.75 4.15
Zaterdag 2 Maart, 18:15 OH Leuven Union SG 5.75 4.55 1.57
Zaterdag 2 Maart, 20:45 Standard Liege Gent 3.20 3.50 2.30
Zondag 3 Maart, 13:30 Genk Club Brugge 3.05 3.65 2.30
Zondag 3 Maart, 16:00 Royal Antwerp Sint Truiden 1.66 4.15 5.25
Zondag 3 Maart, 18:30 Anderlecht Eupen 1.34 5.75 8.75
Zondag 3 Maart, 19:15 Kortrijk RWD Molenbeek 2.55 3.45 2.85

Voorbeschouwing Cercle Brugge – Mechelen

Aanvang: Zaterdag 2 maart: 16:00
Favoriet: Cercle Brugge

Het ziet er goed uit voor de ploeg van Muslic. De laatste vier wedstrijden werd er drie keer gewonnen en eenmaal knap gelijkgespeeld in de derby tegen Club. Door deze 10 punten is de ploeg opgeklommen naar van plek 7 naar plek 5 en is de Champions’ Play-Off binnen handbereik.

Grote man aan de zijde van de Vereniging is natuurlijk niemand minder dan topschutter Kévin Denkey. Dat hij van grote waarde is, bewees hij andermaak op bezoek bij Eupen. De thuisploeg maakte het de aanvaller niet lastig. Door zeer gebrekkig te verdedigen gaven ze de topschutter van de Jupiler League tot tweemaal toe vrij baan in slechts 3 minuten. In diezelfde wedstrijd pakte Denkey ook zijn vijfde gele kaart van het seizoen waardoor de thuisploeg het zonder hem moet stellen in de wedstrijden tegen Mechelen.  Met zijn 22 doelpunten is hij maar liefst goed voor bijna 70% van de doelpuntenproductie dit seizoen. Bizar.  Ook Van der Burgen werd bestraft met een gele karton, zijn tiende van het seizoen. Hij mist dit duel en de wedstrijd tegen Charleroi.

KV Mechelen is een andere ploeg en in goede vorm en is nog foutloos in 2024. Afgelopen week werd eenvoudig afgerekend met Kortrijk, nadat een week eerder op bezoek bij Antwerp werd gewonnen. Hierdoor mag de ploeg blijven dromen van een play-off 1 plek, al lijkt dat toch een lastig verhaal te gaan worden.

Voor beide ploegen is dit duel dan ook cruciaal. Groen-Zwart mag vooral niet verliezen en Mechelen moet winnen. Twee ploegen in vorm en het momentum aan hun zijde. Dit gaat een mooi duel worden. 

Voorbeschouwing Anderlecht – Eupen

Aanvang: Zondag 3 maart – 18:30
Favoriet: Anderlecht

Vorige week wist Anderlecht in een spannende confrontatie met Club Brugge de winst op spectaculaire wijze te grijpen in de laatste momenten van de wedstrijd. In deze topwedstrijd, die bol stond van de rivaliteit en hoge verwachtingen, keerde Anderlecht een achterstand om door in de beslissende minuten doeltreffend toe te slaan. Dankzij doelpunten van Vazquez en Angulo, met een beslissende treffer in de blessuretijd, werd de overwinning veiliggesteld.

In eigen huis mag Paars-wit het nu opnemen tegen een teleurstellend Eupen, die Play-off III niet meer lijken te ontlopen. Met maar liefst 5 wedstrijden op rij was februari een zeer teleurstellende maand voor de ploeg van trainer Kohfeldt.
Op bezoek bij Anderlecht zal de Duitse coach dan ook niet al te veel verwachten van zijn elftal. De laatste drie wedstrijden incasseerde het telkens minimaal twee doelpunten en het doel zal dan ook zijn om de schade te beperken. Op basis van de historische resultaten ziet het er ook niet al te rooskleurig uit. 

Van de laatste 5 wedstrijden tussen beide ploegen won Eupen er geen een. De laatste keer dat er resultaat werd gehaald in het Lotto Park was op 27 september 2020, toen er met 1-1 gelijkgespeeld werd. Anderlecht is bovendien in eigen huis nog ongeslagen dit seizoen met 9 overwinningen en drie gelijke spelen.

Wedtip: Over 2.5 doelpunten. Ja. Notering: 1.57
Wedtip: Anderlecht handicap -1.75. Notering: 2.19

Gezien het verschil op de ranglijst en de vorm van beide ploegen, alsook het feit dat in meer dan 65% van de duels van Anderlecht er meer dan 2.5 doelpunten te zien waren. Bovendien: in de laatste drie duels scoorde Anderlecht gemiddeld drie keer en kreeg Eupen er gemiddeld drie tegen. Beide weddenschappen lijken op basis van deze gegevens dan ook interessant.

Must See

More in Jupiler Pro League