Verbind je met ons

HomeConference League

Wedtips voor Union, Genk, Gent en Club Brugge in Europa

De laatste speeldag in de poulefase van de Europa League en de Conference League staat voor de deur. Zowel AA Gent als Club Brugge zijn alvast zeker van Europese overwintering. Zij kunnen bovendien ook beiden zelfs nog doorstoten als groepsleider.

Union SG en KRC Genk hebben hun lot niet meer in eigen handen. Union moet vooral proberen om niet te verliezen van LASK en zo de derde plaats die recht geeft op een plaats in de Conference veilig te stellen. Voor Genk wordt het heel spannend. Zij moeten namelijk winnen van Cukaricki en hopen dat Fiorentina de volle buit pakt tegen Ferencvaros.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips Europa League: Union SG – Liverpool

Union SG kan zich op de laatste speeldag van deze poulefase nog steeds plaatsen voor de volgende ronde in de Europa League. Toch lijkt de kans echter klein, want de Brusselaars moeten dan sowieso zien af te rekenen met Liverpool en tegelijkertijd moet ook Toulouse met minstens twee goals verschil verliezen van LASK.

Union moet vooral hopen op een gelijkspel

Dan kan Union toch beter mikken op de derde plaats die recht geeft op de Conference League. De enige situatie waarin ze die nog kunnen verliezen is als LASK de volle buit pakt tegen Toulouse en Union zelf geen enkel punt tegen Liverpool. Coach Alexander Blessin kan dus maar beter proberen om een gelijkspel uit de brand te slepen tegen Liverpool in plaats van vol voor de overwinning te gaan. Daarmee zijn ze zeker van Europese overwintering en boeken ze meteen ook een heel mooi resultaat tegen de Engelse topclub.

Wij verwachten daarom dat Union de wedstrijd vooral met een defensieve mentaliteit zal aanvangen, met mogelijk een wedstrijd zonder al te veel doelpunten als gevolg.

Minder dan 2.5 goals in totaal


Is Liverpool te sterk voor Union?

We mogen zeggen dat Union in de Jupiler Pro League aan een ijzersterke reeks bezig is. De Brusselaars pakken maar liefst 31 op 33 en staan helemaal alleen bovenaan het klassement. Als er een ploeg in België kan verrassen, dan is het Union wel, dat hebben ze in het verleden al meermaals bewezen.

Toch zullen ze voor de wedstrijd tegen Liverpool moeten hopen een mirakel. De ploeg van Jürgen Klopp staat sinds dit weekend ook alleen aan kop in de Premier League met elf overwinningen, vier gelijke spelen en slechts een nederlaag. Bovendien wonnen ze ook al vier van hun vijf wedstrijden in deze Europa League poulefase.

Na hun eerder duel tegen Union, dat Liverpool won met 2-0, zullen ze de Brusselaars ook zeker en vast niet onderschatten. We schatten de kans dan heel klein dat Union iets kan rapen tegen dit machtige Liverpool.

Liverpool wint


Wedtips Conference League: KRC Genk – Cukaricki

Racing Genk heeft haar lot niet meer in eigen handen. Om door te stoten naar de volgende ronde zullen ze beter moeten doen dan Ferencvaros. Als eerste moet Fiorentina de drie punten pakken tegen Ferencvaros. Beide ploegen verloren in deze Conference League nog niet, maar op papier zijn de Italianen wel sterker. Zeker nu de kwalificatie al op zak is, zouden ze Ferencvaros wel eens kunnen kloppen.

Als tweede voorwaarde moet Genk sowieso haar eigen wedstrijd tegen Cukaricki winnen met zoveel mogelijk doelpunten en liefst ook met een clean sheet. Op die manier vergroten ze de kans om met een beter doelpuntensaldo dan Ferencvaros te eindigen.

In principe zou dat geen probleem mogen zijn. Cukaricki verloor al elke wedstrijd in de Conference League poulefase. Bovendien konden ze nog maar twee keer scoren en kregen ze al tien tegendoelpunten om de oren.

KRC Genk wint zonder tegendoelpunt


Wedtips Conference League: Maccabi Tel Aviv – AA Gent

Donderdagavond kan AA Gent de puntjes op de i zetten. Daarvoor moeten ze wel minstens een punt pakken tegen Maccabi Tel Aviv. Dan is AA Gent zeker dat ze als groepsleider eindigen in poule B van de Conference League. Als de Buffalo’s daarin slagen zullen ze ongeslagen aan de volgende ronde beginnen.

AA Gent speelde enkel op de eerste speeldag gelijk tegen Zorya Lugansk (1-1). Daarna volgde al meteen de 2-0 tegen Maccabi Tel Aviv. Ook daarna liet Gent mooie dingen zien met in totaal nog drie overwinningen en twaalf gescoorde doelpunten. Goed voor een doelpuntensaldo van +11. Daarmee doen ze alvast een heel stuk beter dan Maccabi Tel Aviv dat slechts +3 haalt.

Als Gent op dat elan kan doorgaan, lijkt ons niet alleen een punt, maar zelfs de volle buit mogelijk tegen de Israëlische ploeg. Wij wedden daarom op winst voor Gent.

KAA Gent Union betting tips betFIRST

AA Gent wint


Wedtips Conference League: Club Brugge – FK Bodo/Glimt

Ook Club Brugge kan deze poulefase in schoonheid afsluiten. Daarvoor moeten ze enkel een nederlaag met meer dan één doelpunt verschil zien te vermijden tegen Bodø/Glimt. Voor Blauw-Zwart is er echter geen reden om te speculeren op een gelijkspel of een zuinige nederlaag, want op papier zijn de Bruggelingen duidelijk de sterkste ploeg.

Vorige week haalden ze nog met 0-5 uit tegen Besiktas. Ook de heenwedstrijd in Noorwegen tegen Bodø/Glimt won Club Brugge met 0-1. Club begint zo met drie punten voorsprong, twaalf gescoorde doelpunten en slechts twee tegendoelpunten aan hun laatste duel. Wij verwachten dat ze thuis de klus zullen klaren met een vijfde overwinning in poule D.

Club Brugge wint

 

Must See

More in Conference League