Verbind je met ons

HomeChampions League

Wedtips voor de laatste speeldag in de Champions League

Antwerp-Beerschot

De laatste speeldag van de Champions League staat deze week op het programma. De meeste tickets naar de volgende ronde zijn ondertussen wel al uitgedeeld, maar op woensdagavond staan er in groep F nog enkele spannende wedstrijden klaar. Borussia Dortmund is momenteel de enige ploeg die in deze poule al zeker is van kwalificatie. Voor Paris Saint-Germain, AC Milan en Newcastle United staat er nog heel wat op het spel.

In groep H werkt Antwerp haar laatste wedstrijd in Europa van dit seizoen af. The Great Old was al uitgeteld voor zowel de Champions League als het vangnet in de vorm van de Europa League. Zij sluiten hun campagne af met een thuiswedstrijd tegen FC Barcelona.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips Champions League League: Antwerp – Barcelona

Voor Royal Antwerp FC staat er niets meer op het spel. Met nul punten na vijf speeldagen mogen ze een kruis trekken over Europese overwintering. Tegen FC Barcelona krijgen ze wel nog een allerlaatste kans om de Champions League niet met lege handen te moeten verlaten. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want de odds zijn Barcelona gunstig gezind.

Geen eerredder voor Royal Antwerp FC?

De Catalanen lijken alvast geen schrik te hebben van Antwerp, want zij trekken met een veredeld B-elftal naar de Bosuil. Onder meer Robert Lewandowski, Frenkie de Jong, Ilkay Gündogan en Araujo maken de verplaatsing naar Antwerp niet.

Die keuze van trainer Xavi is alvast begrijpelijk. FC Barcelona moet namelijk nog vol aan de bak in La Liga, terwijl ze al zeker zijn van de volgende ronde in de Champions League. Bovendien won Barça de heenwedstrijd tegen Antwerp met maar liefst 5-0.

Mocht enkel Antwerp niks meer te winnen of verliezen hebben, hadden we misschien wel durven wedden op een eventueel gelijkspel. Nu ook Barcelona in dezelfde situatie zit en enkele reservespelers zeker en vast hun kans zullen willen grijpen om zich te tonen op het allerhoogste niveau, vrezen we dat Antwerp zal achterblijven met een 0 op 18.

FC Barcelona wint


Wedtips Champions League: Borussia Dortmund – PSG

In poule F van de Champions League is momenteel enkel Borussia Dortmund gekwalificeerd. De Duitsers behaalden tien punten en kunnen enkel nog bijgebeend worden door PSG, waar ze woensdagavond tegen spelen. Paris Saint-Germain is enkel bij winst zeker van de volgende ronde. Met drie extra punten kunnen AC Milan en Newcastle United hen niet meer inhalen. Bij een gelijkspel wordt het hoogstwaarschijnlijk nog rekenen voor de Parijzenaren. Bij verlies moeten ze hopen dat ze in Newcastle – AC Milan niet verder geraken dan een gelijkspel.

Leverkusen Dortmund betting tips betFIRST

PSG heeft haar lot in eigen handen

PSG heeft momenteel acht wedstrijden op rij gewonnen in de Ligue 1 en staat daardoor alleen aan de leiding. Borussia Dortmund doet het met 5 op 18 dan weer helemaal niet zo goed in de Bundesliga. Dortmund staat wel nog steeds op een vijfde plaats door eerdere successen aan het begin van het seizoen.

Maar dit is de Champions League en hier zijn de rollen helemaal omgedraaid. De Duitsers pakken maar liefst 9 op 9 in hun drie meest recente wedstrijden terwijl PSG op de vorige speeldag gelijk speelde tegen Newcastle en op speeldag drie verloor van AC Milan. Bovendien kon PSG in deze poulefase nog geen enkele uitwedstrijd winnen. Het werd 4-1 tegen Newcastle en 2-1 tegen AC Milan. Dortmund heeft dan weer nog geen enkele thuiswedstrijd verloren.

Dortmund heeft de afgelopen speeldagen bewezen dat ze thuishoren in de Champions League en wel degelijk met de druk om kunnen. Na twee speeldagen hadden ze namelijk nog maar een puntje veroverd, maar dat hebben ze nu dus helemaal rechtgezet door als eerste ploeg in poule F een ticket voor de volgende ronde in de wacht te slepen.

Daardoor kunnen ze deze laatste speeldag voor het eerst zonder druk aanvatten en dat zou weleens heel hard in hun voordeel kunnen spelen. PSG moet mogelijk rekening gaan houden met Newcastle – AC Milan en dat zorgt natuurlijk altijd voor extra druk. Wij verwachten daarom dat een gekwalificeerd Dortmund de puntjes op de i zal zetten op deze laatste speeldag.

Borussia Dortmund wint


Wedtips Champions League: Newcastle – AC Milan

In die andere wedstrijd van poule F mogen we ons ook aan een wedstrijd op het scherpst van de snede verwachten. Met een gelijkspel schieten beide ploegen niks op, dus we krijgen hoogstwaarschijnlijk een strijd tot op het allerlaatste moment. De winnaar van dit duel is namelijk zeker van de Europa League en afhankelijk van het resultaat van PSG tegen Borussia Dortmund kan dat zelfs nog de volgende ronde in de Champions League worden.

Kan Newcastle United thuis opnieuw toeslaan?

Nog niet zo lang geleden leek Newcastle zich uit het niks te ontpoppen tot een titelkandidaat voor de Premier League. De Magpies knoopten een heel mooie reeks aan elkaar, maar ondertussen hebben ze toch alweer enkele nederlagen geleden. Zo verloren ze ook hun twee meest recente wedstrijden tegen respectievelijk Everton en Tottenham.

Toch kunnen ze nog steeds enorm goede resultaten in het St. James’ Park voorleggen. Tot nu toe wonnen ze thuis al negen keer en verloren ze enkel tegen Liverpool en tegen Borussia Dortmund. Die ijzersterke thuisreputatie zou hen tegen AC Milan wel eens de overwinning kunnen opleveren, zeker omdat de Italianen het buitenshuis niet zo goed doen. Van hun laatste zes uitwedstrijden wonnen ze er slechts eentje, tegen Genoa. In de Champions League konden ze tot dusver nog geen enkele keer de drie punten buitenshuis pakken.

Newcastle United wint

Must See

More in Champions League