Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Wedtips voor de Jupiler Pro League en de Premier League

Op speeldag 17 in de Jupiler Pro League krijgen we meteen een heruitgave van een van de 1/8e finales van de Croky Cup. Anderlecht neemt het namelijk alweer op tegen Standard. Daarmee krijgen we dus maar liefst twee Clasico’s in amper vier dagen tijd. Ook het duel tussen Cercle Brugge en Antwerp is er eentje om in de gaten te houden. De winnaar kan namelijk een goede zaak doen in de strijd om een plaats in Play-off I.

In de Premier League staat er tot slot een heel erg moeilijke verplaatsing voor Arsenal op het programma. De leider neemt het namelijk op tegen Aston Villa, het nummer drie in het klassement. Als Arsenal verliest kan Liverpool over hen springen en dan kan ook Aston Villa tot op één punt naderen.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips Jupiler Pro League: Anderlecht – Standard

Standard krijgt meteen de kans om revanche te nemen op Anderlecht. De twee speelden namelijk donderdagavond nog tegen elkaar in de Croky Cup. Anderlecht won een geanimeerde wedstrijd met 2-0. Een paar dagen later staat er dus alweer een nieuwe derby tussen de twee aartsrivalen op het menu.

Bij het ingaan van deze 17e speeldag staat Anderlecht op een tweede plaats in het klassement met 34 punten. Daarmee beginnen ze stilletjes aan toch een kleine kloof te slaan met eerste achtervolgers AA Gent en Royal Antwerp FC. Standard moet zich tevreden stellen met een negende plaats en twintig punten na een tot nu toe heel erg wisselvallig seizoen.

Kan Anderlecht meteen de dubbelslag slaan?

In de eerste helft van de bekerwedstrijd ging het gelijk op tussen Anderlecht en Standard, maar na de rust was het toch vooral Anderlecht dat de touwtjes in handen namen. Mario Stroeykens en Anders Dreyer zorgden respectievelijk voor de 1-0 en 2-0. Toen Isaac Price in de 60e minuut een strenge rode kaart kreeg, zakte Standard helemaal weg. Het vuur wakkerde in de tribunes daardoor wel aan, want de supporters begonnen elkaar te bekogelen met vuurpijlen.

Door deze incidenten verbiedt Standard haar supporters om zondag opnieuw naar het Astridpark af te zakken. Daarmee verliezen de Rouches dus hun twaalfde man, die ze in een derby tegen Anderlecht altijd goed kunnen gebruiken.

Voor RSCA was de overwinning tegen Standard al de zesde in hun laatste zeven wedstrijden. Enkel tegen AA Gent speelden ze 1-1 gelijk. In totaal verloor Anderlecht in zeventien wedstrijden nog maar een keertje. Het mag duidelijk zijn dat ze echt wel in topvorm zijn. Wij verwachten dat daarom deze nieuwe confrontatie met Standard opnieuw de drie punten zal opleveren.

Anderlecht wint


Wedtips Jupiler Pro League: Cercle Brugge – Antwerp

Cercle Brugge is aan een uitstekend seizoen bezig. Onder Miron Muslic brengen ze uitstekend voetbal. Met 25 punten staan ze op een zesde plaats tussen de zogenoemde G5-ploegen. Als ze deze klepper tegen Antwerp kunnen winnen, springen ze zelfs over The Great Old naar de vijfde plaats en afhankelijk van het resultaat van Club, kan dat ook nog plaats vier worden. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want ook Antwerp doet het de laatste tijd uitstekend en bovendien kon Cercle in de recente geschiedenis nog maar een onderling duel winnen.

Antwerp FC spelers algemeen seizoen 2023 2024


Cercle Brugge heeft het altijd moeilijk tegen Antwerp

Cercle Brugge kon vier keer winnen en een keer gelijkspelen in haar laatste zeven wedstrijden in de Jupiler Pro League. Een mooi resultaat voor Cercle, waardoor ze momenteel meedraaien in de linkerkolom van het klassement. Toch lijken ze in de echte toppers net dat tikkeltje te kort te komen. Zo verloren ze in deze periode van Anderlecht (0-3) en vorige week ook tegen Union (2-1). Ook eerder in het seizoen lieten ze voornamelijk punten liggen tegen de grote ploegen. 1-0 tegen Antwerp, 0-1 tegen KRC Genk en 0-2 in de heenwedstrijd tegen Union.

Antwerp heeft al vier wedstrijden op rij in de Jupiler Pro League niet meer verloren. Zij versloegen bovendien Racing Genk met 3-2 en Standard met 6-0. Ook de bekerwedstrijd van eerder deze week werd met overmacht gewonnen tegen Charleroi met 5-2.

Bovendien heeft Cercle Brugge in zestien onderlinge duels amper een keer kunnen winnen van Antwerp. In 2020 wonnen ze met 2-1. Verder won Antwerp maar liefst elf (!) wedstrijden en speelden ze drie keer gelijk tegen Cercle. Wij wedden daarom op een nieuwe overwinning van Royal Antwerp FC.

Antwerp FC wint


Wedtips Premier League: Aston Villa – Arsenal

In de Premier League kijken we dit weekend uit naar de wedstrijd van Aston Villa tegen Arsenal. De Gunners zijn momenteel de leider in de competitie met nog maar één verloren wedstrijd dit seizoen. Aston Villa mag zichzelf dan weer de revelatie van dit seizoen noemen. De ploeg van Youri Tielemans staat op een derde plaats met amper vier punten minder dan Arsenal. Zij kunnen met een overwinning dus een heel erg goede zaak doen.

Breekt Aston Villa de Premier League helemaal open?

Voor Aston Villa stond vorige week de eerste echte zware test op het programma. Ze moesten het namelijk opnemen tegen Manchester City. Villa won uiteindelijk met 1-0. Twee speeldagen daarvoor versloeg Aston Villa bovendien ook al Tottenham met 1-2. Zij zijn dus een niet te onderschatten tegenstander.

Arsenal is uiteraard de favoriet, maar sinds hun eerste verlies van dit seizoen tegen Newcastle United hebben ze nog geen nieuwe echte test ondergaan. Arsenal pakt wel 12 op 12, maar tegen kleinere clubs als Burnley, Brentford, Wolverhampton en Luton Town. Tegen de laatste drie moest Arsenal zelfs nog knokken om de overwinning veilig te stellen.

Dit zou voor Aston Villa weleens de ideale kans kunnen zijn om punten te pakken tegen Arsenal. Zeker omdat ze dit seizoen thuis nog geen enkele wedstrijd verloren of gelijkspeelden in de Premier League. Arsenal verloor in haar laatste vier uitwedstrijden tegen Newcastle en speelde gelijk op Stamford Bridge tegen Chelsea.

Aston Villa wint of gelijkspel

Must See

More in Jupiler Pro League