Verbind je met ons

HomeConference League

Wedtips voor Union, KRC Genk en Club Brugge in Europa

Union SG algemeen

Donderdagavond verschijnen er opnieuw vier Belgische ploegen op het Europese toneel. Union SG mag het in de Europa League opnemen tegen LASK Linz. Nadat ze eervol ten onder gingen tegen Liverpool, trekken ze nu met de Oostenrijkse club een haalbare kaart.

In de Conference League krijgt AA Gent met Breidablik ook een makkelijkere tegenstander op bezoek, althans op papier. Racing Genk neemt het thuis op tegen het Hongaarse Ferencvárosi TC en voor Club Brugge staat er een verplaatsing naar Zwitserland op het menu voor het duel met Lugano.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!

 

Wedtips Europa League: Union SG – LASK Linz

Op de derde speeldag van de UEFA Europa League staat voor Union SG in principe de makkelijkste wedstrijd in hun poule op het programma. De Brusselaars nemen het namelijk op tegen LASK Linz, een kleinere club uit de Oostenrijkse competitie. Hoewel in Europa geen enkele tegenstander mag onderschat worden, kunnen we wel met zekerheid stellen dat LASK op papier toch heel wat minder kwaliteit heeft dan Liverpool en Toulouse FC.

Tegen Toulouse konden ze alvast een gelijkspel behalen en tegen Liverpool lieten ze ondanks hun 2-0 nederlaag ook een zeer goede indruk na. Op Anfield leek het vooraf onmogelijk om voor Union iets te rapen en dat bleek ook zo te zijn. Toch leed Union geen gezichtsverlies. De Brusselaars lieten zich niet zomaar intimideren en probeerden echt wel te voetballen. Na de wedstrijd strooide Liverpool coach Jürgen Klopp zelfs met complimenten.

Zowel Toulouse als Liverpool wonnen eerder al van de Oostenrijkse club, wij verwachten dat ook Union SG weinig problemen zal hebben met LASK Linz.

Union SG wint

 


Wedtips Conference League: KRC Genk – Ferencvaros TC

In groep F staan momenteel Racing Genk en Ferencvaros TC bovenaan met elk 4 punten. Beide ploegen hebben er dan ook een heel erg gelijkaardig parcours opzitten. Zowel Genk als Ferencvaros behaalden tegen Fiorentina een 2-2 gelijkspel. Tegen Cukaricki Belgrade won Genk met 0-2. Ferencvaros deed hetzelfde met een 3-1 eindstand. Het mag duidelijk zijn dat zowel Genk als Ferencvaros momenteel dan ook de grote favorieten zijn. Hun eerste onderlinge duel kan dan ook drie heel erg belangrijke punten opleveren. 

Zowel Racing Genk als Ferencvaros zullen aan elkaar gewaagd zijn, want beide ploegen doen het ook in de binnenlandse competitie erg goed. De Hongaarse competitie ‘Nemzeti Bajnokság’ is op papier wel heel wat minder competitief dan de Jupiler Pro League en Racing Genk kan bovendien ook op een sterke twaalfde man rekenen. Ze verloren dit seizoen nog maar één thuiswedstrijd.

Wij duiden daarom Racing Genk aan als favoriet om deze Conference League clash te winnen.

KRC Genk wint

 

Wedtips Conference League: FC Lugano – Club Brugge

Bij Club Brugge draait het momenteel niet erg goed. Blauw-Zwart leed een pijnlijke 1-0 nederlaag op het veld van rode lantaarn KV Kortrijk. Het is al hun tweede verlies op rij en de vijfde achtereenvolgende wedstrijd zonder overwinning. Toch krijgt Club Brugge donderdagavond een uitstekende kans om de ontspoorde trein weer op de rails te krijgen.

Een overwinning in de Conference League zou hen namelijk heel veel deugd kunnen doen. En tegen FC Lugano zit die kans er wel degelijk in. De club staat op een erg magere zesde plaats in de Zwitserse competitie en heeft net twee belangrijke wedstrijden op rij verloren.

Zowel Club als Lugano doen het momenteel niet goed

Ook Club Brugge zit in hetzelfde schuitje met twee verloren wedstrijden, maar dat wil zeggen dat beide ploegen in principe met gelijke wapens ten strijde trekken. In dat geval is Club Brugge echt wel de betere ploeg en de favoriet om deze wedstrijd te winnen.

De totale kernwaarde van Blauw-Zwart bedraagt zo’n 150 miljoen euro. Het Zwitserse Lugano moet het stellen met nog geen 30 miljoen euro. Het mag duidelijk zijn dat er alvast een erg groot verschil in kwaliteit is tussen beide ploegen. Wij verwachten daarom dat Club Brugge deze kans zal grijpen om eindelijk nog eens een erg belangrijke overwinning te pakken.

Club Brugge wint

 

 

 

 

Must See

More in Conference League