Verbind je met ons

HomeChampions League

Wedtips voor speeldag 3 in de Champions League

Antwerp FC spelers algemeen seizoen 2023 2024

Deze week staat de derde speeldag van de UEFA Champions League op het programma. Royal Antwerp FC krijgt thuis een nieuwe kans om voor het eerst punten te pakken in poule H. The Great Old neemt het op tegen FC Porto.

Op woensdagavond kijken we ook uit naar poule F met AC Milan, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Newcastle United. Met Newcastle tegen Dortmund en PSG tegen AC Milan krijgen we alweer twee heel erg mooie affiches.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!

Wedtips Champions League: Antwerp – Porto

Bij Antwerp gaan ze woensdag tijdens de derde speeldag van de Champions League op zoek naar hun eerste punten in groep H. Op de Bosuil ontvangen ze het Porto van coach Sérgio Conceição. De landskampioen is alvast niet goed begonnen aan hun eerste Champions League avontuur. Het verloor namelijk al beide wedstrijden in deze poule.

De eerste tegen FC Barcelona was alvast niet onlogisch, gezien de odds helemaal niet in hun voordeel waren tegen de Spaanse wereldploeg. De 3-2 nederlaag tegen Shakhtar Donetsk deed heel wat meer pijn. Antwerp stond namelijk 2-0 voor, maar op enkele minuten tijd bogen de Oekraïners de achterstand helemaal om dankzij onder meer een zeldzame flater van doelman Jean Butez. In de 97e minuut miste uitgerekend Toby Alderweireld nog een penalty die hen een punt had kunnen opleveren. De wedstrijd eindigde dus in een heuse nachtmerrie voor Antwerp.

Lukt het Antwerp deze keer wel in de Champions League?

Kort daarna kon Antwerp de Champions League-kater wel meteen doorspoelen met een ruime 4-1 zege tegen KAS Eupen. Antwerp leek eindelijk weer terug op de goede weg, maar daarna volgde alweer een mokerslag voor de landskampioen. Tegen Charleroi verloren ze met 3-2, terwijl ze op veel momenten wel de beste ploeg waren. The Great Old kreeg echter twee discutabele penalty’s tegen, die Marco Ilaimaharitra alle twee scoorde.

Dan is het nu natuurlijk nog maar de vraag of Antwerp meteen weer de rug kan rechten in een bijzonder moeilijke Champions League wedstrijd tegen FC Porto. Vorig seizoen zagen we al in een spannend slot van de competitie dat Antwerp nooit opgeeft. Ook thuis kunnen ze uitstekende cijfers voorleggen. Dit seizoen verloren ze enkel nog maar van Shakhtar Donetsk op de Bosuil. Een overwinning tegen Porto lijkt op dit moment misschien toch wel heel moeilijk te worden, maar met de juiste aanpak kan Antwerp in eigen huis misschien wel een gelijkspel afdwingen.

Antwerp wint of gelijkspel


Wedtips Champions League: Newcastle United – Borussia Dortmund

In poule F van de Champions League staan er weer twee heel erg interessante wedstrijden op het programma. Met AC Milan, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Newcastle United strijden er dan ook vier topploegen uit vier verschillende competities mee. Woensdagavond staat onder meer Newcastle United – Borussia Dortmund op het programma.

Niemand die op voorhand had durven voorspellen dat na twee speeldagen de Engelsen op kop zouden staan, terwijl de Duitsers de rode lantaarn zouden dragen met amper 1 puntje… en toch is het zo. Newcastle was al een tijdje erg goed bezig in de Premier League, maar na hun verpletterende 4-1 zege tegen PSG lieten ze nu ook zien dat ze hun plekje in de Champions League niet gestolen hebben.

Duel tussen Newcastle United en AC Milan

De ijzersterke thuisreputatie van Newcastle United

Vooral het St. James’ Park blijkt voor veel ploegen een ondoordringbaar fort te zijn. Enkel Liverpool kon dit seizoen al een keertje winnen in Newcastle met een 1-2 zege. Verder behaalde niemand hier zelfs nog maar een punt. Ploegen als Crystal Palace, PSG en Manchester City keerden allemaal met lege handen terug naar huis.

Ook Borussia Dortmund doet het in de Bundesliga helemaal niet slecht. Zij draaien voorlopig mee bovenaan het klassement en ze verloren dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in Duitsland. In de Champions League daarentegen konden ze enkel tegen AC Milan een puntje pakken na een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Tegen PSG gingen ze met 2-0 de boot in.

Wij verwachten woensdagavond een nieuwe zege voor Newcastle United. De Duitsers zijn zeker niet te onderschatten, maar met voorlopig nog steeds 0 gescoorde doelpunten in deze Champions League zullen ze het heel erg moeilijk krijgen tegen het sterk verdedigende Newcastle. Doelman Nick Pope moest zich in de laatste 5 thuiswedstrijden slechts 1 keertje omdraaien en dan nog wel in de 4-1 overwinning tegen PSG. Bovendien kon Newcastle in die 5 wedstrijden ook 12 keer scoren. Niet alleen defensief, maar ook offensief staan ze dus hun mannetje.

Newcastle United wint


Wedtips Champions League: PSG – AC Milan

Ook de andere wedstrijd in poule F van de Champions League is er eentje om naar uit te kijken. PSG neemt het namelijk op tegen AC Milan. De Italianen stonden vorig seizoen nog in de finale van de Champions League, maar dit jaar lijken ze het toch een pak lastiger te hebben. Na twee speeldagen hebben ze gelijk gespeeld tegen Newcastle en Borussia Dortmund en bovendien konden ze nog geen enkel doelpunt scoren.

PSG versloeg in haar openingswedstrijd Borussia Dortmund met 2-0, maar daarna kregen ze wel een 4-1 nederlaag om de oren bij hun bezoek aan Newcastle. De Franse giganten staan meteen weer met de voetjes op de grond.

Kan PSG profiteren van het thuisvoordeel?

Toch vermoeden we dat ze bij PSG het verlies tegen Newcastle snel te boven zullen komen. Bovendien zijn de Parijzenaren in het Parc des Princes de laatste tijd erg goed bezig. In hun 3 meest recente thuiswedstrijden pakten ze 3 maal de overwinning, scoorden ze maar liefst 9 doelpunten en behaalden ze 3 keer een clean sheet.

Door het feit dat AC Milan in deze poule zo moeilijk aan scoren komt, lijkt het bijna onwaarschijnlijk dat ze hun eerste doelpunt in het Parc des Princes zullen scoren. Wij verwachten dan ook een tweede overwinning van PSG in deze Champions League poule.

PSG wint

 

Must See

More in Champions League