Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Topaffiches in de Pro League en Premier League dit weekend

Club Brugge supporters

Dit weekend staan er zowel in de Jupiler Pro League als in de Premier League twee voetbalklassiekers op het programma. In België nemen Anderlecht en Club Brugge het tegen elkaar op en in Engeland is er de North London derby tussen Arsenal en Tottenham. Daarnaast blikken we ook vooruit op Cercle Brugge tegen Union SG.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!

 

Jupiler Pro League voorspelling: Anderlecht – Club Brugge

De topper van speeldag acht in de Jupiler Pro League is ongetwijfeld het duel tussen Anderlecht en Club Brugge. Paars-Wit is momenteel al zeven wedstrijden op rij ongeslagen, maar met Club krijgen ze nu wel hun moeilijkste tegenstander voorgeschoteld.

Net als Anderlecht is ook Club Brugge uitstekend aan het seizoen begonnen. Ze maakten indruk met onder meer een 0-5 tegen Eupen en een 7-1 overwinning tegen RWDM. Tegen AA Gent gingen ze drie weken geleden wel de boot in met 2-1. Ook tegen Charleroi lag Club een hele eerste helft onder vuur, maar de West-Vlamingen toonden zich veerkrachtig en trokken uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe. Dankzij de ingevallen Antonio Nusa won Club Brugge zelfs nog met 4-2. Ze kunnen dus met een uitstekend gevoel dit duel aanvatten.

Keeperskwestie bij Anderlecht kan hen zuur opbreken.

Anderlecht kwam tegen degradatiekandidaat KV Kortrijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In dat puntenverlies had vooral doelman Maxime Dupé toch wel een groot aandeel. De Franse doelman was goed aan het seizoen begonnen, maar sinds de komst van concurrent Kasper Schmeichel lijkt hij helemaal het noorden kwijt.

Normaal gezien zal de Deense international tegen Club Brugge nog niet onder de lat staan. Hij ligt momenteel in de lappenmand met een blessure aan zijn ribben. Anderlecht zal dus opnieuw op Dupé moeten rekenen en die kan je na vorige week toch geen echte versterking meer noemen.

Kan Club Brugge haar favorietenrol waarmaken?

Club Brugge pakte donderdagavond haar eerste punt in Europa in de openingswedstrijd tegen Besiktas (1-1). Voor Club zat er echter veel meer in, maar in het slot van de wedstrijd kregen ze het deksel op de neus.

Toch mogen ze tevreden terugblikken, want Blauw-Zwart speelde een zeer sterke wedstrijd tegen hun grootste concurrent in groep D. 

Als Club Brugge met dezelfde grinta de wedstrijd tegen Anderlecht kan aanvangen, vermoeden we dat ze de drie punten zullen pakken.

Club Brugge wint

 

Jupiler Pro League voorspelling: Cercle Brugge – Union SG

Cercle Brugge ontvangt zondagnamiddag Union Sint-Gillis in de Jupiler Pro League. De Bruggelingen staan bij het begin van deze achtste speeldag op een vierde plaats in het klassement met een recente 9 op 12. Union moet zich tevreden stellen met een negende plaats en kon al drie wedstrijden op rij niet meer winnen in de JPL. Bovendien kregen ze ook nog eens acht doelpunten om de oren.

Afgaande op bovenstaande statistieken lijkt Union een vogel voor de kat, maar niets is minder waar. Om te beginnen heeft Union amper twee punten minder terwijl ze wel een wedstrijd meer gespeeld hebben. Cercle had bovendien een makkelijker parcours én ze verloren vorige week nog van RWDM (2-1).

Union leed vorige week ook een pijnlijke nederlaag tegen KRC Genk, maar ondanks wat de score doet vermoeden waren de Brusselaars de beste ploeg. Union SG creëerde maar liefst 25 kansen, maar ze kregen de bal gewoonweg niet tegen de netten. Genk leerde Union meteen ook een lesje in efficiëntie, want met amper twee pogingen binnen het kader zetten ze de 0-2 eindstand op het bord.

Union SG is het zwarte beest van Cercle Brugge

Union heeft donderdagavond ook haar eerste wedstrijd in de Europa League afgewerkt. Het sleepte een 1-1 gelijkspel tegen de Franse bekerwinnaar Toulouse uit de brand. Een resultaat waar ze in Brussel best wel trots op mogen zijn. Union kan met een goed gevoel aan de clash met Cercle starten.

Tot slot lijkt Cercle Brugge alvast de meest geschikte ploeg voor Union om zich in de Jupiler Pro League tegen te herpakken. Het is namelijk al tien wedstrijden geleden dat Union nog eens een partijtje voetbal verloor van Cercle, toen zelfs nog in de Belgische tweede klasse.

Union won maar liefst zes van de laatste negen onderlinge duels. Drie keer speelden ze gelijk. De Brusselaars scoorden in totaal ook 22 keer tegen Cercle. Goed voor 2.44 goals per wedstrijd.

Union SG wint

 

Premier League voorspelling: Arsenal – Tottenham

In de Premier League staat dit weekend de legendarische North London derby op het programma. Arsenal en Tottenham kruisen de degens op zondagnamiddag om 15u00. Beide clubs willen deze derby maar wat graag winnen, zeker nu ze alle twee uitstekend aan het nieuwe seizoen in Engeland begonnen zijn.

Tottenham heeft momenteel al vier wedstrijden na elkaar gewonnen in de Premier League. Enkel op de eerste speeldag tegen Brentford kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Eind augustus verloren de Spurs wel van Fulham in de League Cup met penalty’s.

Net als Tottenham won Arsenal dit seizoen al vier keer. Ook Fulham was de enige ploeg die hen punten kon afsnoepen met een 2-2 gelijkspel. De Gunners pakten enkele dagen geleden ook nog eens stevig uit in de Champions League met een knappe 4-0 overwinning tegen PSV Eindhoven en lijken zo helemaal klaar voor het duel met Tottenham.

Leandro Trossard viert doelpunt met Arsenal

Leandro Trossard viert doelpunt met Arsenal

Zal Tottenham Arsenal te veel ruimte geven?

Onder Ange Postecoglou speelt Tottenham dit seizoen heel erg aanvallend voetbal en dat zou tegen Arsenal wel eens voor het eerst dit seizoen slecht kunnen uitdraaien. Arsenal heeft in principe de sterkste ploeg en ook nog eens het belangrijke thuisvoordeel in een derby. Als ze daarbovenop ook nog eens ruimte zullen krijgen van Tottenham kunnen ze echt wel hun beste voetbal spelen.

Vorig seizoen al zagen we de sterkte van Arsenal toen ze tweede werden in de Premier League op een zucht van Manchester City. Ondertussen lijkt Arsenal dit seizoen ook te kunnen bevestigen met een voorlopige 13 op 15. Voor Tottenham eindigde vorig seizoen in mineur met een teleurstellende achtste plaats. Bovendien moesten ze ook nog eens afscheid nemen van sterspeler Harry Kane.

Arsenal begint aan de derby als favoriet en wij vermoeden dat ze deze rol ook zullen waarmaken.

Arsenal wint

Must See

More in Jupiler Pro League