Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Topduel met Tottenham-Liverpool én tips voor Antwerp en RSCA

In de Premier League staat er met Tottenham tegen Liverpool een absolute topper op het programma. Beide ploegen verloren dit seizoen nog niet, maar daar zou zaterdagavond wel eens verandering in kunnen komen. We blikken dan ook met veel plezier vooruit op dit fantastische duel.

In de Jupiler Pro League zijn we ondertussen aan speeldag negen aangekomen. Daarin nemen we een heruitgave van de afgelopen Beker van België onder de loep: Antwerp FC – KV Mechelen. Ook voor KAS Eupen tegen Anderlecht zetten we alvast de beste tips op een rijtje.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!

Voorspelling Premier League: Tottenham – Liverpool

De topper in de Premier League is op speeldag zeven ongetwijfeld het duel tussen Tottenham en Liverpool. Beide ploegen zijn fantastisch aan het nieuwe seizoen begonnen. Na zes wedstrijden hebben zowel de Spurs als de Reds nog geen enkele wedstrijd verloren. Komt er voor één van beide ploegen komende zaterdag een einde aan deze ongeslagen reeks? Het zou zo maar eventjes kunnen!

Voor Tottenham stond er afgelopen weekend een eerste echte test op het menu. De Spurs moesten het namelijk opnemen tegen Arsenal in de North London derby. Ondanks het feit dat de Gunners de grote favoriet waren, sleepte Tottenham toch nog een gelijkspel uit de brand. De thuisploeg kwam nochtans twee keer op voorsprong, maar dankzij de twee goals van Son Heung-Min kon Tottenham toch nog een punt pakken.

Het was voor Tottenham wel al het derde gelijkspel van dit seizoen. Op de openingsspeeldag kwamen ze niet verder dan een 2-2 tegen Brentfort en in de League Cup verloren de Spurs van Fulham na een gelijkspel via penalty’s.

Liverpool presteert momenteel net iets beter dan Tottenham

Liverpool verloor dit seizoen nog geen enkele keer. De ploeg van Jürgen Klopp speelde enkel op speeldag één gelijk tegen Chelsea (1-1). Sindsdien zitten ze al aan een winning streak van zeven wedstrijden op rij. Vorige week kregen ze met West Ham United nochtans geen al te makkelijke tegenstander voorgeschoteld. West Ham United had dit seizoen alleen nog maar verloren van Manchester City (1-3), maar ook tegen Liverpool hadden ze geen schijn van kans (1-3).

De Reds hebben ook op woensdagavond nog een wedstrijd gewonnen. In de League Cup versloegen ze zonder problemen Leicester City (3-1). Het is trouwens al de vierde wedstrijd op rij waarin Liverpool met 3-1 of 1-3 wint. Met een gemiddelde van drie goals uit hun vijf meest recente wedstrijden tonen ze ook dat ze momenteel offensief heel erg consistent zijn.

Tottenham is heel goed bezig, maar Liverpool doet het op dit moment toch nog nét dat tikkeltje beter. Ze hebben twee punten meer in de stand, ze scoren net iets makkelijker en ze hebben net iets minder tegendoelpunten.

Bovendien is het ook al dertien (!) wedstrijden geleden dat Tottenham nog eens kon winnen van Liverpool. In hun laatste twaalf duels gingen de Reds maar liefst negen keer met de volle buit aan de haal.

Wij schrijven daarom de drie punten toe aan Liverpool in deze Premier League topper.

Liverpool wint

Voorspelling Jupiler Pro League KV Mechelen – Antwerp

Antwerp heeft woensdagavond haar vierde gelijkspel in vijf wedstrijden behaald. The Great Old kwam tegen AA Gent niet verder dan een teleurstellende 0-0, al had dat vooral te maken met de ultra defensieve aanpak van Hein Vanhaezebrouck. Antwerp blijft daarmee wel op een gedeelde vierde plaats in het klassement staan en verliest de aansluiting met de top voorlopig niet.

Spelers van Antwerp vieren

Bij KV Mechelen loopt het momenteel toch iets stroever. Zij konden dit seizoen nog maar drie keer winnen. Daarmee behaalden ze tien punten en staan ze op een tiende plaats in de Jupiler Pro League. Op dit moment heeft Mechelen al twee weken op rij verloren. Eerst tegen STVV (2-0) en daarna ook tegen OHL (1-2).

Eind juli maakten KV Mechelen en Antwerp er nog een spannend onderonsje van in het Koning Boudewijnstadion. Antwerp won toen uiteindelijk via penalty’s de Belgische Super Cup. Ook zaterdagavond verwachten we dat The Great Old aan het langste eind zal trekken.

Antwerp FC wint

Voorspelling Jupiler Pro League Eupen – Anderlecht

Op de negende speeldag in de Jupiler Pro League gaat Anderlecht op zoek naar haar vijfde opeenvolgende zege tegen KAS Eupen. De laatste vier onderlinge duels werden namelijk allemaal door Paars-Wit gewonnen en vaak met overtuiging: 0-1, 4-2, 3-1 en 4-1.

Anderlecht kon ondertussen al drie keer op rij niet meer winnen, maar speelde wel drie keer gelijk. Toch doet Paars-Wit het daarmee uitstekend als je weet dat twee van die gelijke spelen tegen Club Brugge en Racing Genk waren. Bovendien kon Anderlecht daarvoor vier keer op rij winnen en zitten ze nu dus aan een ongeslagen reeks van zeven matchen.

KAS Eupen doet het dan weer heel wat minder. Ondanks het feit dat ze wel vaak kunnen scoren, gaan ze meestal strijdend ten onder. In hun laatste drie wedstrijden tegen respectievelijk KV Mechelen, Standard en AA Gent was dat het geval.

Wij verwachten daarom dat Anderlecht haar favorietenstatus tegen Eupen zal waarmaken.

Anderlecht wint

Spelers van Anderlecht vieren

Krijgen we spektakel in de tweede helft?

Anderlecht scoorde dit seizoen 60 procent van al haar doelpunten in de tweede helft. Eupen doet zelfs nog een tikkeltje ‘beter’ met 63.7 procent. Thuis scoort Eupen bovendien gemiddeld pas na 41 minuten, terwijl ze wel gemiddeld 49 minuten de nul kunnen houden. Ook Anderlecht heeft buitenshuis gemiddeld 48 minuten nodig om een eerste keer raak te treffen en 46 minuten voor een tegengoal.

Het zou ons dan ook niet verbazen mochten we in dit duel pas na de rust het meeste aantal doelpunten zien.

Meest aantal goals in de tweede helft

Beide ploegen scoren

De kans dat we zaterdagavond een nul op het scorebord zullen zien staan na 90 minuten voetbal lijkt alvast erg klein. Zowel Eupen als Anderlecht scoren namelijk vlot, maar ze geven ook net zo gemakkelijk doelpunten weg.

Van de laatste vijf wedstrijden van Eupen eindigde er slechts eentje met een clean sheet. Enkel tegen KV Mechelen kon de ploeg uit de Oostkantons niet scoren. Mechelen won uiteindelijk met het kleinste verschil. Ook in de wedstrijden van Anderlecht scoren beide ploegen bijzonder vaak. In hun vijf meest recente matchen was dat namelijk het geval.

In totaal scoorden dus zowel de thuis- als uitploeg in 90 procent van de gevallen als we de laatste wedstrijden van Eupen en RSCA optellen.

Tot slot hebben zowel Eupen als Anderlecht in hun laatste zes onderlinge wedstrijden maar liefst vijf keer alle twee gescoord.