Verbind je met ons

HomeChampions League

Tips en hints voor speeldag 2 in de Champions League

De tweede speeldag van de UEFA Champions League op het programma. Vooral op woensdag staan er heel wat topaffiches gepland. We zetten alvast de meest interessante wedstrijden op een rijtje waaronder ook die van Antwerp FC, de enige Belgische ploeg in de Champions League. Zij nemen het woensdagavond op tegen Shakhtar Donetsk.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!

 

Voorspelling Antwerp FC – Shakhtar Donetsk

Antwerp FC is haar Champions League avontuur in mineur begonnen. The Great Old ging met maar liefst 5-0 onderuit tegen FC Barcelona, al is dat natuurlijk ook geen schande te noemen. Barça is dan ook met grote voorsprong de topfavoriet in groep H.

Antwerp krijgt woensdagavond een nieuwe kans om punten te pakken. Op speeldag twee nemen ze het op tegen Shakhtar Donetsk. Ook de Oekraïense ploeg kon haar openingswedstrijd niet winnen. Zij waren geen partij voor FC Porto (1-3).

Bij The Great Old breien ze momenteel de gelijke spelen aan elkaar. Zowel tegen KV Mechelen, AA Gent als RWDM bleven ze telkens steken op een droge 0-0. Het scorend vermogen ontbreekt dus duidelijk bij Antwerp, maar met drie clean sheets op een rij bewijzen ze dan wel weer hun defensieve kracht.

Krijgen we een logisch gelijkspel?

Ook bij Shakhtar Donetsk draait het momenteel niet erg vlot. Zij konden in vier wedstrijden slechts één keer winnen. Eén keer speelden ze gelijk, twee keer verloren ze. Ongeacht het feit of ze nu punten pakken of niet, Shakhtar Donetsk slaagt er dit seizoen wel in om minstens één keer te scoren in elke gespeelde wedstrijd.

Met een ploeg die zich vooral offensief sterk toont, tegen een uitstekend verdedigend Antwerp, verwachten we alvast geen hoge score, maar wel eerder een 0-0 of 1-1 eindstand.

Gelijkspel

 

Voorspelling RB Leipzig – Manchester City

Manchester City begint met geen al te goed gevoel aan deze Champions League confrontatie met RB Leipzig. De Citizens hebben namelijk al twee wedstrijden op rij niet meer kunnen winnen, en dat is best verrassend voor de ploeg van Pep Guardiola. Vorige week was er eerst de midweekse uitschakeling in de League Cup tegen Newcastle United. Daarna verloren ze ook voor de allereerste keer in de Premier League dit seizoen tegen de Wolverhampton Wanderers.

Toch moeten ze bij Manchester City nog niet meteen beginnen te panikeren. De wedstrijd tegen Newcastle werd namelijk gespeeld met een veredeld B-elftal en in de wedstrijd tegen Wolverhampton waren de Citizens echt wel de betere ploeg, maar ze hadden simpelweg het geluk niet aan hun zijde.

Tegen RB Leipzig zullen ze zich wel moeten herpakken, want de Duitsers staan momenteel op een vijfde plaats in het klassement en het is met voorsprong hun sterkste tegenstander in groep G. Toch komt deze wedstrijd voor City misschien wel op het juiste moment. Tegen een voetballende ploeg kan Manchester City namelijk vaak toch net dat tikkeltje meer.

Manchester City wint


Scoort Erling Haaland alweer tegen RB Leipzig?

Bovendien hebben ze ook hun meest recente onderlinge duel met Leipzig in maart met dominantie gewonnen. City wist Leipzig met maar liefst 7-0 (!) uit te schakelen in de Champions League vorig jaar. Erling Haaland nam toen vijf doelpunten voor zijn rekening. 

Dat is trouwens niet zo verwonderlijk, want de Noorse sterspeler scoort al zijn hele carrière lang erg vlotjes tegen RB Leipzig. In amper zes wedstrijden kon hij al elf keer scoren tegen hen. Slaagt Haaland daar ook woensdagavond weer in?

Haaland scoort

Erling Haaland (Manchester City) viert een doelpunt

Voorspelling Newcastle United – PSG

In poule F van de Champions League valt altijd wel iets te beleven. Met AC Milan, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Newcastle United staan er dan ook iedere speeldag minstens twee mooie affiches op het menu. Wij blikken alvast vooruit naar Newcastle – PSG.

De Franse kampioenen zakken woensdagavond naar het St James’ Park af. PSG heeft momenteel al een overwinning op zak tegen Dortmund, terwijl Newcastle United de punten moest delen met AC Milan. Op papier zou PSG in Engeland haar tweede overwinning moeten kunnen behalen, maar de mannen van Eddie Howe zijn momenteel niet te onderschatten.

Newcastle is namelijk al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Daarvan wonnen ze vier keer en speelden ze één gelijk tegen AC Milan (0-0). Bij hun overwinningen mag je alvast ook twee spectaculaire overwinningen rekenen: een 0-8 zege tegen Sheffield United en een 1-0 overwinning tegen Manchester City. Het was meteen ook de eerste keer dit seizoen dat iemand City een nederlaag kon aansmeren.

Duel tussen Newcastle United en AC Milan

Kan Newcastle United opnieuw stunten?

PSG kon in haar laatste vier wedstrijden slechts twee keer winnen. Eerst was er de nederlaag tegen OGC Nice (2-3) en vorige week volgde het verrassende gelijkspel tegen Clermont Foot (0-0) dat momenteel helemaal onderaan het klassement staat met amper twee punten.

Met vier overwinningen, twaalf gescoorde goals en nul tegengoals in hun laatste vijf wedstrijden lijken de Magpies echt wel in topvorm te zijn. Wij denken dan ook dat Newcastle woensdagavond een nieuwe stunt zal kunnen voltrekken tegen Paris Saint-Germain.

Newcastle United wint

Must See

More in Champions League