Verbind je met ons

HomeConference League

Een nieuwe kans voor onze Belgische ploegen in Europa

Vijf Belgische ploegen kwamen twee weken geleden voor het eerst in actie in de Europese poulefases. Antwerp deed dat in de Champions League tegen Barcelona. Union SG mocht aantreden tegen Toulouse in de Europa League en AA Gent, Club Brugge en Racing Genk namen het in de Conference League op tegen respectievelijk Zorya Luhansk, Besiktas en Fiorentina.

Het resultaat was uiteindelijk erg mager te noemen. Antwerp leed een nederlaag tegen het grote FC Barcelona. Hun kansen op een overwinningen ware op voorhand dan ook héél erg klein. De vier andere clubs kwamen allemaal niet verder dan een gelijkspel. Kunnen ze zich op de tweede speeldag herpakken?

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!

 

Europa League groep E: Liverpool – Union Sint-Gillis

Voor Union Sint-Gillis staat er donderdagavond een aartsmoeilijke wedstrijd op het menu. Zij reizen namelijk naar Anfield af voor een duel met Liverpool. De Engelse grootmacht won op speeldag één tegen LASK met 3-1 en staat alleen aan de leiding in poule E van de UEFA Europa League. Union deelde de punten (1-1) met Toulouse.

Liverpool FC in bloedvorm

Liverpool is het seizoen uitstekend begonnen. Na negen wedstrijden hebben ze maar liefst zeven keer gewonnen, speelden ze slechts één keer gelijk en verloren ze ook eenmaal. Dat was vorig weekend tegen Tottenham (2-1), maar de VAR speelde een wel heel prominente rol in deze Premier League wedstrijd. Zo werd een zuivere goal door een onhandige beslissing afgekeurd. Op die manier werd Liverpool hoogstwaarschijnlijk één of misschien zelfs wel de drie punten ontnomen.

Het was uiteindelijk hun allereerste nederlaag sinds 1 april 2023. We zijn er dan ook van overtuigt dat Liverpool zo snel mogelijk die verloren wedstrijd zal willen vergeten door meteen op zoek te gaan naar een nieuwe overwinning. Dat zou tegen Union SG in principe echt wel moeten lukken.

 

Supporters Liverpool op Anfield

Liverpool wint

Gaat Union al vechtend ten onder tegen Liverpool?

Union SG is nochtans ook niet slecht bezig. Met negentien punten uit negen gespeelde wedstrijden staan ze helemaal bovenaan de rangschikking in de Jupiler Pro League. Ondertussen hebben ze sinds het gelijkspel tegen Toulouse ook al weer drie wedstrijden op rij gewonnen.

Liverpool speelt echter een paar niveaus hoger en is met voorsprong de topfavoriet om deze Europa League te winnen. We zien Union dan ook geen punten pakken tegen de Engelse grootmacht, al moet het wel mogelijk zijn om ten minste één keer tegen te prikken met een doelpunt.

Beide ploegen scoren

 

Conference League groep B: AA GentMaccabi Tel Aviv

AA Gent neemt het in de Ghelamco Arena op tegen Maccabi Tel Aviv, de huidige leider in de Israëlische competitie. De Buffalo’s raakten in hun openingswedstrijd in deze Conference League alvast niet voorbij Zorya Luhansk. Maccabi Tel Aviv won wel, maar het had verrassend genoeg toch heel wat moeite met het kleine IJslandse Breidablik Kópavogur.

De ploeg van Hein Vanhaezebrouck liet ondanks het 1-1 gelijkspel tegen Luhansk wel een goede indruk na met 10 schoten op doel, 64 procent balbezit en 8 hoekschoppen. Gent vergat het gewoonweg af te maken. Met Maccabi Tel Aviv krijgen ze nu een evenwaardige tegenstander voorgeschoteld, maar wel met één groot verschil: het thuisvoordeel.

Gent doet het in eigen huis namelijk bijzonder goed. Van hun zeven gespeelde thuiswedstrijden dit seizoen wonnen de Buffalo’s maar liefst zes keer en speelden ze één keer gelijk. In Europa maakten ze bovendien ook indruk met onder meer een 5-1 zege tegen MSK Zilina en een forfait zege tegen Pogon Szczecin.

Wij verwachten ook tegen Maccabi Tel Aviv een nieuwe thuiszege van AA Gent.

AA Gent

 

Conference League groep D: Bodo/Glimt – Club Brugge

In groep D is er momenteel nog geen duidelijke favoriet opgestaan na speeldag één. Alle ploegen speelden namelijk gelijk. Club Brugge deed dat tegen Besiktas (1-1) en Bodo/Glimt tegen FC Lugano (0-0).

Voor Club was dit alvast het begin van een reeks van vier gelijke spelen op een rij. Tegen respectievelijk Anderlecht, KRC Genk en STVV kwam Blauw-Zwart niet verder dan telkens een 1-1. Maar ook Bodo/Glimt kan er duidelijk wat van. Ook zij speelden vijf van hun laatste acht wedstrijden gelijk.

Het zou ons dan ook niet verbazen mocht dit duel alweer op een gelijkspel uitdraaien.

Club Brugge wint

 

Conference League groep F: Cukaricki Belgrade – KRC Genk

Ook KRC Genk heeft momenteel hetzelfde probleem als Club Brugge. De Limburgers zitten ondertussen ook aan vier gelijke spelen op een rij. Het grote verschil met Blauw-Zwart is dat Genk wel makkelijk de weg naar het doel vindt met negen gescoorde doelpunten.

Wij verwachten dat Genk het tij zal kunnen keren tegen Cukaricki Belgrade. De Serviërs zijn momenteel namelijk niet al te best bezig. In hun laatste negen wedstrijden konden ze slechts twee keer winnen. Drie keer speelden ze gelijk en vier keer verloren ze. Hun laatste verlies was de Conference League wedstrijd tegen Ferencvaros TC (3-1).

Genk moet in principe in staat zijn om de drie punten veilig te stellen tegen Cukaricki en zo hun vloek van de gelijke spelen meteen ook te verbreken.

KRC Genk wint

Must See

More in Conference League