Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Kan Antwerp voor de derde keer in vier duels winnen van Union?

Antwerp FC spelers algemeen seizoen 2023 2024

Op speeldag 6 in de Jupiler Pro League staan héél wat mooie affiches op het menu. Alle clubs die een ticket voor Europa veroverden komen zondag in actie.

Met AA Gent – Club Brugge krijgen we op zondagmiddag een nieuwe ‘Slag om Vlaanderen’.

Union SG en Antwerp FC nemen het op in een duel tussen de twee hoogst geplaatste ploegen in Europa. Union treed namelijk aan in de Europa League, terwijl Antwerp meedraait in de Champions League.

Tot slot is er ook nog Racing Genk – Anderlecht. Paars-Wit is de enige Belgische topclub die geen Europees voetbal speelt, al staan ze momenteel wel op een eerste plaats in de Jupiler Pro League.

Wij richten onze voorspellingen in deze blog op Union – Antwerp.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden vind je hieronder.

Euforie bij Antwerp

Union Sint-Gillis en Antwerp FC hebben deze week serieus mogen vieren. Union veroverde een ticket naar de Europa League groepsfase tegen FC Lugano.

Bij Antwerp was de vreugde waarschijnlijk nog groter, want zij wisten zich te plaatsen voor de poulefase van de Champions League met twee overwinningen tegen AEK Athene.

Voor Union lag de weg open, want met Lugano hadden ze echt wel een moeilijkere tegenstander kunnen loten. Union kon trouwens aan de terugwedstrijd beginnen met een 2-0 voorsprong.

Voor Antwerp was de ontlading vele malen groter. Zij keken in Athene namelijk lang aan tegen een overwinning, tot AEK in de 90e minuut de 1-1 scoorde.

De supporters van Antwerp gingen echter van de hel naar hemel in amper 5 minuten, want diep in de toegevoegde tijd zette Michel Ange Balikwisha de 1-2 op het bord.

The Great Old zit op rozen en we vermoeden dat ze die euforie ook zondag tegen Union in een overwinning kunnen omzetten.

Beide ploegen maakten trouwens vorige week een slippertje in de Jupiler Pro League. Anwerp kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen OH Leuven, maar Union ging écht wel stevig onderuit tegen KV Mechelen met 4-0.

Bovendien heeft Union al 3 wedstrijden op rij niet meer kunnen winnen van Antwerp. 2 keer won Antwerp, 1 keer speelden ze gelijk.

Antwerp wint (notering van 3.30)

 

Vincent Janssen

Vincent Janssen lijkt stilaan weer naar zijn beste vorm aan het groeien te zijn. De Nederlander kon in zijn eerste twee competitiewedstrijden geen potten breken, maar ondertussen scoorde hij wel 5 keer in zijn laatste 4 wedstrijden.

Tegen KV Kortrijk (6-0) lukte Janssen een hattrick. Daarna sleepte hij eigenhandig een punt uit de brand tegen OHL Leuven (1-1).

Ook de week daarna was de Nederlander weer eens van groot belang met het winnende doelpunt (1-0) in de Champions Leaguewedstrijd tegen AEK Athene.

Kan Janssen ook in het ongetwijfeld moeilijke duel met Union SG zijn stempel drukken? Wij denken alvast van wel.

Janssen scoort (Boosted odd van 3.25)

Must See

More in Jupiler Pro League