Verbind je met ons

HomeInternationaal

Spanje-Zweden: wie trekt aan het langste eind in de strijd om plaats 1 in groep B?

Het is opnieuw international break, drie hoeraatjes! Said no one ever. Maar toch staan er deze keer heel wat interessante wedstrijden op het menu, want de eindstrijd in de WK kwalificatiepoules dient zich steeds meer aan! Dat is in groep B niet anders, waar leider Spanje en achtervolger Zweden elkaar zondag in de ogen kijken.

Een rechtstreeks duel om de eerste plaats dus. Zet La Roja een levensgrote stap richting het WK in Qatar, of komen Ibra en co de punten stelen uit het Iberisch schiereiland?

Online weddenschappen afsluiten? Alles wat je moet weten over deze ontmoeting en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Moeilijk te stoppen

Sinds jaar en dag speelt Zweden een vlakke 4-4-2, met twee uitstekende spitsen als speerpunten. Ook dezer dagen is dat zo: de onverwoestbare Zlatan Ibrahimovic keerde terug uit pensioen, en naast hem loopt toptalent Alexander Isak van Real Sociedad.

Saai is dat dus allerminst, ook al hebben ze soms dat imago… Vergis je niet: Zweden treft zo goed als elke westrijd raak. In de laatste negen wedstrijden kon enkel Georgië de nul houden tegen de Zweden.

Spanje doet zelfs nog iets straffer: de laatste keer dat de nieuwe lichting Spaanse toptalenten van Luis Enrique niet konden scoren, was twaalf wedstrijden geleden… tegen Zweden. De nul houden tegen de Spaanse Armada is tegenwoordig een heus huzarenstukje.

Beide teams scoren (notering van 2.50)

 

Belangrijke wedstrijd

De spanning zal zondag ongetwijfeld hoog oplopen, want voor beide landen is het een belangrijke wedstrijd. Zweden gaf op speeldag zeven de groepsleiding uit handen na een blamerende 2-0 nederlaag in Georgië, waardoor Spanje haasje over deed en alleen op kop staat.

Die koppositie is een rechtstreeks ticket richting Qatar, dus wil Zweden dat graag terug. Een gespannen, gesloten wedstrijd lijkt het gevolg te gaan worden.

Ook op het EK in de zomer zagen we al een 0-0 gelijkspel tussen beide landen. Bovendien halen zowel Zweden als Spanje nooit zwaar uit, zelfs niet tegen landen als Kosovo, Georgië of Griekenland. Verwacht dus geen spektakelstuk.

Minder dan drie goals bij dit duel (notering van 1.80)

Must See

More in Internationaal