Verbind je met ons

HomeInternationaal

Slikt gastland Kameroen tegen het Gambia van Tom Saintfiet opnieuw een goal?

Gambia-Kameroen

Ondertussen zitten we al aan de kwartfinales van de Africa Cup of Nations en schieten er dus nog maar acht landen over. Ook gastland Kameroen zit daar nog steeds bij.

Zij nemen het zaterdag om 17h op tegen één van de revelaties van het toernooi: het Gambia van onze landgenoot Tom Saintfiet.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze kwartfinale vind je hieronder.

Beide teams scoren.

Wat Gambia op deze Afrika Cup voor elkaar krijgt, verrast toch vriend en vijand. Belgische trainer Tom Saintfiet heeft zijn mannen op het juiste spoor gezet, dat is duidelijk.

Ze verloren tot nu toe nog niet en konden enkel niet winnen van – het op papier sterkere – Mali. Opvallend: ze scoorden al in elke wedstrijd.

Is getekend: Musa Barrow en Ablie Jallow. Die laatste kennen de Jupiler Pro League-volgers wel: hij speelt bij Seraing en scoorde onder andere al tegen Club Brugge.

Beide heren scoorden elk twee goals tot nu toe. Ook gastland Kameroen wist al in elke wedstrijd te scoren, maar kreeg ook in elk duel een goal tegen.

Zien we zaterdag opnieuw goals aan beide zijden? Het zou zomaar kunnen.

Beide teams scoren (notering van 2.85)

 

(Abouba)karrenvracht goals.

Vincent Aboubakar, wie houdt er deze man nog tegen op de Afrika Cup? De Kameroener is nu al goed op weg om speler van het toernooi te worden.

We zijn vier wedstrijden ver en hij was al in elke match beslissend: met zes goals en één assist is hij met voorsprong topschutter en dé reden waarom gastland Kameroen al alles won.

De 30-jarige spits speelt tegenwoordig in Saoedi-Arabië, maar is het scoren duidelijk nog niet verleerd.

Hij scoort op deze AFCON gemiddeld om de 56 minuten een goal en scoort 1.62 goals per match. Dat zijn cijfers waarmee je al eens kan thuiskomen.

Hij is er tegen Gambia ongetwijfeld op gebrand om dat felbegeerde record uit 1974 te pakken: toen scoorde Ndaye Mulamba negen keer op één toernooi voor Zaïre.

Vincent Aboubakar scoort (notering van 2.40)

 

Must See

More in Internationaal