Verbind je met ons

HomeInternationaal

Nations League: blijft Wales België voor de zoveelste keer angst inboezemen?

Wales-België

België versus Wales, part 737824. Voor alle Belgische voetbalfans voelt het namelijk aan alsof we jaarlijks tegen de Britten spelen. En zoveel scheelt het uiteindelijk ook niet…

Voor de Rode Duivels is het zaterdagavond belangrijk, want er moet gewonnen worden als ze Nederland willen volgen voor plek één in hun Nations League-groep.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Nations League-partij vind je hieronder.

Trauma uit het verleden

Bij de Belgische voetbalfan gaan de haren waarschijnlijk al kaarsrecht staan als we het hebben over een wedstrijd tegen Wales.

Want uiteraard wordt er dan altijd gerefereerd aan die ene wedstrijd in Rijsel, in juli 2016. Wales schakelde toen tegen alle verwachtingen België uit in de kwartfinale van het EK.

Een wonde die zes jaar na datum nog niet geheeld is bij vele fans van de Rode Duivels. Sinds 2013 zijn de Welshmen wel een zwart beest geworden voor onze nationale ploeg.

Van de recentste zes edities won België er amper ééntje. Voor een overwinning op Britse bodem moeten we zelfs al terug naar 2012…

De laatste twee edities werden niet gewonnen en in 2015 gingen ze zelfs de boot in na een flater van Radja Nainggolan.

Voegt Wales zaterdag een zoveelste hoofdstuk toe aan het ‘boek der trauma’s’ van België?

Wales wint of gelijkspel (notering van 2.00)

 

De zoektocht naar verdedigers

Daniel Van Buyten, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen. Dat zijn enkele namen in het hart van de Belgische defensie die de afgelopen jaren afscheid namen van de nationale ploeg.

Een leemte die voorlopig met heel veel groeipijnen wordt ingevuld.

Bondscoach Martinez krijgt er haast hoofdpijn van, want tegen Nederland werden de pijnpunten van de ouder wordende verdediging pijnlijk blootgelegd.

De nul houden? Dat is voor België echt heel erg moeilijk. In de laatste acht matchen lukte dat zelfs maar één keer, tegen het kleine Burkina Faso.

Aan de andere kant staat dan weer een Wales dat zo goed als altijd een doelpuntje weet te prikken. De laatste keer dat ze daar niet in slaagden was in september 2021.

De negen daaropvolgende duels konden ze telkens scoren. Doelpunten aan beide zijden, dus!

Beide teams scoren (notering van 1.74)

 

Must See

More in Internationaal