Verbind je met ons

HomeInternationaal

EK-finale 2.0: beleeft Engeland opnieuw geen leuke avond tegen Italië, in de Nations League?

Engeland-Italië

England versus Italië. Dat zal zowel bij Italianen als bij Engelsen wat kippenvel teweegbrengen. Alleen, voor de ene al wat positiever dan de andere. De Italianen gingen vorige zomer met de EK-trofee aan de haal ten koste van Harry Kane en co.

Beide landen spelen zaterdagavond om 20u45 opnieuw tegen elkaar in de poulefase van de Nations League.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Nations League-topper vind je hieronder.

Italiaanse angstgegner

Wat hebben de fans van de Azzurri het afgelopen jaar een rollercoaster aan emoties meegemaakt. Ze wonnen het EK, maar vielen daarna volledig van hun troon en missen daardoor het WK in Qatar.

Daarbij verloren ze ook de Finalissima kansloos tegen Argentinië.

Maar in de Nations League toonden ze toch enige veerkracht: ze speelden een goede partij tegen Duitsland én namen thuis de maat van Hongarije met enkele jonge, frisse namen als Raspadori en Gnonto.

Engeland beleefde overigens al heuse nachtmerries tegen de Italianen… Denk maar aan de EK-finale of de poulefase op het WK in Brazilië.

Italië lijkt echt een zwart beest, want van de laatste vijftien duels tussen beide landen kon Engeland er amper twee(!) winnen. Italië verliest dus ook zaterdag niet, toch?

Italië wint of gelijkspel (notering van 2.10)

 

Opnieuw een gelijkspel?

Engeland tegen Italië, dat is een wedstrijd tussen twee teams die toch echt met elkaar in balans liggen. De FIFA-ranking is daar niet vreemd aan: ze bekleden respectievelijk plaats vijf en zes in de ranking.

Ook in de EK-finale moesten penalty’s het pleit beslechten. De kans lijkt ons dus groot dat het zaterdagavond opnieuw een gelijkspel wordt.

Maar niet zomaar een gelijkspel, het wordt opvallend vaak 1-1 tussen de Three Lions en de Azzurri. Bij de drie recentste ontmoetingen – in 2021, 2018 en 2015 – stond er na 90 minuten telkens 1-1 op het bord.

En wat waren de uitslagen van Engeland én Italië in hun clash tegen Duitsland? Juist ja, twee keer 1 tegen 1. Met deze uitslag valt dus aardig wat geld te verdienen.

Correcte score: 1-1 (notering van 6.25)

 

Must See

More in Internationaal