Verbind je met ons

HomeInternationaal

Kan België alweer niet winnen, in de Derby der Lage Landen tegen Nederland?

België-Nederland

Het is weer die periode van het jaar: reikhalzend uitkijkend naar het volgende voetbalseizoen maar het ondertussen moeten doen met interlands. Dat geldt ook voor onze Rode Duivels.

Zij spelen vrijdagavond een prestigeduel om de Nations League te openen, de Derby der Lage Landen tegen Nederland.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op dit Nations League-duel vind je hieronder.

Een jaar ongeslagen

De heropbouw van het Nederlandse nationale elftal is er de laatste jaren ééntje met vallen en opstaan.

Onder Ronald Koeman leek alles weer op z’n plooi te vallen, maar onder zijn opvolger Frank de Boer werd het EK toch een fiasco.

De fakkel werd al snel overgedragen aan die andere legende: Louis van Gaal. Het moet gezegd: sindsdien zijn de resultaten zeker positief.

Nederland won hun WK-kwalificatiegroep en verloor daarin niet één wedstrijd. Ook in hun recentste twee oefenmatchen, tegen het sterke Duitsland en Denemarken, werden ze niet verslagen.

Dat zorgt ervoor dat Oranje nu al sinds juni vorig jaar ongeslagen is. Lukt ze dat tegen België, dat maar twee van de afgelopen zes matchen won, nog een keer?

Nederland wint of gelijkspel (notering van 1.68)

 

Opletten voor Memphis

Dat Nederland sinds de blamage op het Europees Kampioenschap terug op de rails zit, heeft het vooral te danken aan Memphis Depay.

De aanvaller van FC Barcelona is ook onder Louis van Gaal van levensbelang voor Oranje. Vooral in de kwalificatiecampagne voor het WK in Qatar liet hij zich gelden.

Memphis verzamelde toen in tien wedstrijden twaalf goals en zes assists. Niemand in Europa deed beter. Z’n statistieken de laatste wedstrijden zijn dan ook alleraardigst: zes goals in vijf duels.

De Nederlander lijkt ook eindelijk verlost van het vele blessureleed dat hij kende in de terugronde bij de Blaugrana. De verdediging van België let dus beter goed op vrijdagavond!

Memphis Depay scoort (notering van 2.70)

 

Must See

More in Internationaal