Verbind je met ons

HomeEredivisie

Eredivisie krijgt opnieuw onderonsje tussen Ajax en PSV

Alle ogen zullen gericht zijn op PEC Zwolle en Willem II, die vanavond het startschot geven van het 66e seizoen betaald voetbal in Nederland. Daarna is het business as usual. Voor de zesde keer in tien seizoenen zal de Eredivisie een onderonsje worden tussen Ajax en PSV. En na hun demonstratie van vorig jaar is Ajax dé te kloppen ploeg in Nederland.

Ondanks het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt werd het geraamte van de kampioenenploeg grotendeels behouden. Bovendien staan youngsters als Perr Schuurs, Danilo Pereira da Silva en Carel Eiting van ongeduld te trappelen om de Nederlandse velden onveilig te maken.

Bij PSV is de fun er een beetje af nadat het de afgelopen dagen twee klappen te verwerken kreeg. Zaterdag verloren de Eindhovenaren de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax en dinsdag werden ze door Basel uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Vooral het missen van het kampioenenbal kwam hard aan aangezien het bestuur ruim 20 miljoen euro investeerde om Bruma, Timo Baumgartl en Olivier Boscagli naar het Philips Stadion te halen. Samen met verloren zoon Ibrahim Afellay en de Zuid-Amerikaanse connectie Érick Gutiérrez-Gaston Pereiro-Hirving Lozano moeten zij in staat kunnen zijn om Ajax de komende maanden te belagen.

Feyenoord is opnieuw aangewezen op een bijrolletje in de schaduw van zijn twee rivalen. Het verschil tussen Feyenoord en het duo Ajax/PSV ligt op financieel vlak. De belangrijkste aankopen in de Kuip zijn Luciano Narsingh, Leroy Fer en Liam Kelly. En die kwamen allemaal gratis. De Rotterdammers zullen dus vooral moeten zien dat ze subtoppers AZ, Vitesse en Utrecht uit de top drie kunnen houden. Bij RKC en Sparta Rotterdam, dat sinds begin jaren 2000 drie keer promoveerde en twee keer degradeerde, zullen ze snel hun retourticket naar de Eerste Divisie mogen bestellen.

Wie kroont zich tot slot tot topschutter? Bij gebrek aan een echte nummer negen wordt Dusan Tadic naar voor geschoven als voornaamste kandidaat-winnaar. De Serviër werd vorig seizoen mede-topschutter met Luuk de Jong, die zijn 28 doelpunten verzilverde met een transfer naar Sevilla, en zal dit seizoen wellicht enkel weerstand ondervinden van Adrián Dalmau (Utrecht).

Ajax wint de Eredivsie @ 1.71

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Eredivisie