Verbind je met ons

HomeEredivisie

PSV zit met zijn hoofd vooral bij CL-duel tegen Basel

Een week na België mogen Ajax en PSV vandaag het Nederlandse voetbalseizoen aftrappen. De affiche van de Johan Cruijff Schaal is aantrekkelijk: PSV en Ajax zijn de vaandeldragers van het Nederlands voetbal en verdeelden sinds 2000 17 van de 20 Eredivisie-titels onder elkaar.

Maar voor PSV komt de wedstrijd ongelegen. Het speelde dinsdag de heenmatch in de derde kwalificatieronde voor de Champions League tegen Basel (3-2) en binnen drie dagen volgt de return in Zwitserland. Er gingen stemmen op om ‘in het belang van het Nederlandse voetbal’ de match op een later tijdstip te programmeren. De protagonisten van dat idee haalden het niet. De kans is groot dat de toeschouwers in Amsterdam een veredeld B-elftal van PSV te zien zullen krijgen. Dus zonder jongens als Donyell Malen, Steven Bergwijn, Bruma, Herving Lozano en Erick Gutierrez.

Ajax moet het doen zonder zijn twee hoogbegaafde supersterren Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Maar Eric Ten Hag heeft met jonkies Serginio Dest, Noa Lang en Carel Eiting hun opvolgers al klaargestoomd voor het grote werk. Daarnaast wordt het ook uitkijken naar het debuut van de Zuid-Amerikaanse nieuwkomers Edson Alvarez en Lisandro Martinez.

Ajax totaal aantal teamgoals over 1.5 @ 1.62
Ajax wint & beide teams scoren @ 2.90

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Eredivisie