België moet vol aan de bak tegen Nederland in de Nations League

Belgie Rode Duivels

Zondagavond staat de laatste groepswedstrijd van onze Belgen in de Nations League op het programma.

Eindigen doen we met de aloude klassieker: Nederland – België.

België zal trouwens serieus uit haar pijp mogen komen, want onze Noorderburen staan al met een half been in de halve finales.

Omdat in de Nations League de head-to-head regels worden gehanteerd, moet België al met minstens drie doelpunten verschil gaan winnen in Amsterdam.

De heenwedstrijd werd namelijk verloren met 1-4.

Nederland heeft met andere woorden genoeg aan een 0-2 nederlaag om door te stoten naar de Final Four.

Hopelijk voor ons levert dat alvast een open wedstrijd met vooral veel doelpunten op.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Nederland – België vind je hieronder.

België moet aanvallen

Als België nog kans wil maken op de Final Four kan Roberto Martinez niet anders dan vanaf minuut 1 resoluut voor de aanval te kiezen.

Onze nationale ploeg moet minstens drie keer scoren én mag daarbij geen tegendoelpunt slikken.

Winst alleen is dus niet genoeg en daar zal Nederland hoogstwaarschijnlijk van willen profiteren.

Zij kunnen rustig de counter afwachten terwijl België probeert om de Oranje muur te doorbreken.

Of het hen daadwerkelijk zal lukken om door te stoten naar de Final Four, dat is een andere vraag.

Maar deze wedstrijd zou na negentig minuten toch echt wel in het voordeel van België moeten eindigen.

België wint (notering van 3.05)

Countermogelijkheden

België moet scoren, dat is zeker, maar het nadeel aan een aanvallende tactiek is dat je wel de deur op een kier laat staan voor de tegenstander.

Martinez kan niet anders dan zijn manschappen naar voren sturen, waardoor Nederland gegarandeerd countermogelijkheden zal krijgen.

Het lijkt ons onrealistisch om te denken dat er daarvan geen enkele zal binnen gaan.

Wij verwachten dan ook zondagavond geen clean sheet in deze Nederland – België.

Net zoals ook in alle vier voorgaande onderlinge duels dat het geval was.

Het is al geleden van 2004 dat Nederland er een keertje niet in slaagde om de nul van het bord te vegen.