Verbind je met ons

HomeInternationaal

Wordt Qatar het tweede gastland ooit dat de tweede ronde van het WK voetbal niet bereikt?

Het 22ste Wereldkampioenschap voetbal staat voor de deur. Dit jaar zal het grootste voetbaltoernooi ter wereld plaatsvinden in Qatar.

Het schiereiland is het eerste Arabische Emiraat dat gastheer mag zijn van een WK voetbal en daar was heel wat om te doen.

Niet alleen over de ietwat vreemde periode waarin het voetbalfeest zal plaatsvinden is er commotie, maar ook omtrent de toewijzing was er consternatie.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Qatar – Ecuador vind je hieronder.

Eerste wedstrijd op een WK

Voor Qatar komt de toewijzing van het Wereldkampioenschap voetbal als een godsgeschenk. Op die manier zijn de Qatarezen meteen geplaatst voor de groepsfase.

De openingswedstrijd tegen Ecuador, het nummer vier uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatieronde, zal voor de Al-Annabi ook meteen hun allereerste wedstrijd ooit zijn op een WK.

Het Qatarees voetbalelftal trekt hoe dan ook met niet veel vertrouwen naar het Al-Bayt Stadion. In 2022 speelden ze zeven wedstrijden en daarvan wisten ze er slechts één winnend af te sluiten.

Het grootste dieptepunt voor de coach Félix Sánchez Bas kwam er eind september toen hij met zijn jongens 0-3 de boot inging tegen de U23 van Kroatië.

Het wordt meteen een enorme uitdaging voor Qatar om minstens een punt te pakken. De verwachting is dan ook dat Ecuador de openingswedstrijd winnend afsluit.

Ecuador verslaat Qatar (notering van 2.20)

 

Zoals Zuid-Afrika

Als we kijken naar de geschiedenis van het Wereldkampioenschap voetbal dan zien we dat de gastheer maar liefst 28,5% kans heeft om Wereldkampioen te worden.

Van de voorbije 21 eindtoernooien wist de gastheer zich zes keer te kronen tot eindwinnaar. De kans dat Qatar effectief de FIFA-Wereldbeker omhoog mag steken lijkt nochtans bijzonder klein.

Een andere en een misschien wel meer hoopgevende statistiek voor de Qatarezen is de kans om als gastland door te stoten naar de tweede ronde van het eindtoernooi.

Sinds 1930 slaagde alleen Zuid-Afrika in 2010 er niet in om zich als gastland te plaatsen voor de tweede ronde van het Wereldkampioenschap.

Op papier zit Qatar in een zeer lastige groep met Senegal, Ecuador en Nederland. Mede daardoor zien wij het gastland net zoals twaalf jaar geleden de groepsfase niet overleven.

Qatar bereikt de 1/8ste finale niet (notering van 1.57)

Must See

More in Internationaal