HomeConference League

Wordt FC Basel de verrassende finalist in de Conference League ten koste van Fiorentina?

FC Basel

Fiorentina reist donderdagavond naar Zwitserland om het in het St. Jakob-Park op te nemen tegen FC Basel.

De inzet van deze wedstrijd is erg groot, want de finale van de Europa Conference League staat op het spel.

In de heenwedstrijd van de halve finale won Basel verrassend genoeg van Fiorentina met 2-1.

De winnaar mag het in de finale gaan opnemen tegen AZ Alkmaar of West Ham United.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Basel – Fiorentina vind je hieronder.

Thuisvoordeel Basel

In de heenwedstrijd leek Fiorentina erg lang op weg naar de zege toen Arthur Cabral de score opende in de 25e minuut.

FC Basel gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleef knokken tot op het bittere einde.

In de laatste 20 minuten zorgden de Zwitsers voor een opmerkelijke ommekeer toen Andy Diouf de stand opnieuw gelijk bracht.

Zeki Amdouni zorgde uiteindelijk in de blessuretijd voor het verlossende winnende doelpunt.

Basel had vooraf hoogstwaarschijnlijk voor een gelijkspel getekend, maar het keerde dus naar huis met de volle buit.

De Zwitsers hebben nu alles in handen om het voor de ogen van het thuispubliek af te maken.

De druk zal bij Fiorentina trouwens erg hoog liggen. Hun kans op een plaats in de top zes in de Serie A is namelijk verkeken.

Het winnen van de Europa Conference League is daarmee nog de enige mogelijkheid om volgend seizoen Europees voetbal te spelen.

De Italianen moeten donderdagavond minstens één keer scoren om op z’n minst penalty’s af te dwingen en dat opent voor Basel dan weer de deuren om op de counter te loeren en de wedstrijd zo defensief mogelijk aan te vatten.

Of ze daarmee de wedstrijd zullen winnen, dat valt nog af te wachten, maar tegelijkertijd is dat ook uiteraard niet hun grootste doel. Met een gelijkspel stoot Basel namelijk al door naar de finale.

Na het spannende slot in Florence van vorige week denken we dat Basel het ook in deze terugwedstrijd zal halen.

Basel wint of gelijkspel (notering van 2.10)

Zeki Amdouni

Amdouni zorgde voor een enorme ontlading bij de Zwitsers door in de 92e minuut het winnende doelpunt te scoren.

Hij zette de 1-2 eindstand op het bord.

Daarmee scoorde hij al zijn zesde doelpunt in evenveel wedstrijden in de Conference League.

Het was trouwens niet de eerste keer dat hij voor de winning goal zorgde. Ook tegen OGC Nice en Slovan Bratislava was dat het geval.

De 22-jarige spits lijkt de laatste weken echt wel op dreef bij FC Basel. Het zou ons dan ook niet verbazen mocht hij alweer een belangrijke rol spelen in deze halve finale.