Verbind je met ons

HomeInternationaal

Wie wordt topschutter op het wereldkampioenschap 2022 in Qatar?

Kane penalty Engeland

Binnen enkele dagen is het eindelijk weer zover. 32 landen zullen strijden om eeuwige voetbalglorie op het wereldkampioenschap 2022 in Qatar.

Naast het hoogst haalbare in het voetbal maken de aanvallers ook kans om zich te vervoegen bij een select groepje.

De speler die het meest aantal doelpunten scoort op een WK krijgt namelijk de Gouden Schoen mee naar huis.

Onder meer legendarische spelers als Gerd Müller, Gary Lineker, Ronaldo en Miroslav Klose hebben zo’n uniek exemplaar in hun prijzenkast staan.

Volgt dit jaar Harry Kane zichzelf op? Wij zetten alvast de mogelijke kanshebbers hieronder op een rijtje.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST!

Romelu Lukaku

In het kamp van de Rode Duivels is er maar één speler die dit WK echt kans maakt op de topschutterstitel. Romelu Lukaku is dan ook niet voor niets topschutter allertijden van onze nationale ploeg.

Lukaku was op het afgelopen Europees kampioenschap ook al goed voor 4 doelpunten, eentje minder dan topschutter Cristiano Ronaldo.

Ook op het wereldkampioenschap van 2018 zat Big Rom dicht bij topschutter Harry Kane. Hij strandde uiteindelijk op plaats 3 met opnieuw 4 gescoorde goals.

Ondanks de lagere verwachtingen heeft België nog steeds een ploeg die het WK kan winnen, of toch op z’n minst ver kan geraken in het tornooi. Dat is uiteraard cruciaal voor een topschutter, want elke extra wedstrijd op de teller zorgt voor nieuwe mogelijkheden om te scoren.

Het is dan ook niet onlogisch dat we Lukaku op een hoge plaats terugvinden in het lijstje van potentiële winnaars.

Lukaku wordt topschutter (notering van 13.00)

 

Harry Kane

Lukaku zal alvast een erg goed tornooi moeten spelen, want in datzelfde lijstje vinden we nog een paar klinkende namen terug.

Helemaal bovenaan staat namelijk Harry Kane. De 29-jarige spits zit dit seizoen alweer aan 11 treffers in 14 Premier Leaguewedstrijden. Met zijn 51 doelpunten in 75 matchen in het shirt van Engeland is hij overduidelijk de man die voor goals moet zorgen.

De Engelse aanvoerder werd bovendien op het WK 2018 al een keertje topschutter.

Kane wordt topschutter (notering van 8.00)

 

Kylian Mbappé

Voor Kylian Mbappé is het nog maar zijn tweede WK met Frankrijk. Toch wordt de 23-jarige spits al gezien als mogelijke topschutter.

Mbappé is één van de grootste talenten ter wereld met een marktwaarde van 160 miljoen euro. Niemand ter wereld doet momenteel beter.

De PSG-speler debuteerde als 18-jarige in de Franse Equipe en scoorde sindsdien 29 doelpunten.

Mbappé wordt topschutter (notering van 9.00)

 

Neymar

Neymar lijkt dit seizoen naar zijn beste vorm van de afgelopen paar jaar te groeien. In Ligue 1 wist hij bij de start van het seizoen maar liefst 5 speeldagen na elkaar te scoren.

De Braziliaan zit ondertussen aan 15 goals en 12 assists in amper 19 wedstrijden. Daarmee is Neymar van goudwaarde voor PSG.

Bovendien staat hij op een gedeelde eerste plaats in het topschuttersklassement in Frankrijk.

Neymar wordt topschutter (notering van 10.00)

 

Lionel Messi

Ook voor Lionel Messi is het de laatste keer dat hij zijn ploeg naar glorie kan leiden op een wereldkampioenschap.

Enkel de mundial ontbreekt nog in zijn prijzenkast. Als Messi die wil veroveren zal hij de Argentijnse nationale ploeg op sleeptouw moeten nemen en vooral ook doelpunten moeten scoren.

Messi is overigens ook de onbetwistbare man voor penalty’s en vrije trappen. Hij zou dus wel een keer dit WK met veel doelpunten kunnen afsluiten.

Messi wordt topschutter (notering van 11.00)

 

Karim Benzema

Bondscoach Didier Deschamps trekt met twee sterke spitsen naar het WK. Naast Mbappé kan hij ook rekenen op Karim Benzema.

Hij scoorde vorig seizoen maar liefst 44 (!) goals voor Real Madrid. Bovendien won hij La Liga én de Champions League.

Benzema zit in een uitstekende vorm en dat zou ook op het WK wel eens naar boven kunnen komen.

Het is waarschijnlijk zijn laatste kans om te schitteren op een wereldkampioenschap, want in 2026 zal de Fransman namelijk 38 jaar worden.

Benzema wordt topschutter (notering van 13.00)

 

Cristiano Ronaldo

Tot slot loopt ook Cristiano Ronaldo in Qatar rond. Met zijn 37 jaar zal dit ook zijn laatste kans op de wereldbeker of Gouden Schoen zijn.

Momenteel gaat het niet zo vlot bij zijn club Manchester United, maar we weten allemaal dat Ronaldo boven zichzelf kan uitstijgen als het om de nationale ploeg gaat.

Portugal heeft een sterk elftal dat wel eens ver zou kunnen geraken op de WK, dankzij onder meer Cristiano Ronaldo.

Ronaldo wordt topschutter (notering van 17.00)

Must See

More in Internationaal