HomeVoetbal

Manchester City-Chelsea: krijgen we opnieuw een spannend duel met weinig goals?

Manchester City-Liverpool

Woensdagavond om 21u treffen Manchester City en Chelsea elkaar voor het eerst dit seizoen.

Het wordt geen wedstrijd in de Premier League, maar wel één in de Engelse League Cup.

De laatste twee duels tussen beide teams eindigden steeds op een 1-0 overwinning voor Manchester City, krijgen we ook nu weer een gesloten wedstrijd?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Manchester City  – Chelsea vind je hieronder.

Beslissing in tweede helft

De voorbije weken heeft Manchester City duidelijk veel meer moeite om een wedstrijd naar zich toe te trekken.

Zo gingen de troepen van Pep Guardiola in de laatste zeven wedstrijden maar liefst vijf keer met een gelijkstand de rust in.

Uiteindelijk mag het blauwe gedeelte van Manchester na 90 minuten toch juichen door het dodelijke duo Haaland-De Bruyne.

Ook tegenstander van dienst Chelsea verkeert niet in een al te beste vorm. The Blues wisten hun laatste vier wedstrijden tegen een Engelse tegenstander niet winnend af te sluiten.

Als we kijken naar de laatste vijf onderlinge duels dan zien we dat er slechts twee goals vielen in de eerste 45 minuten van de wedstrijd.

Bovendien stond er driemaal een brilscore op het bord na het rustsignaal.

Wij voorzien een gezapig begin met een gelijkstand aan de rust, maar in de tweede helft zal Manchester City uiteindelijk toch de overwinning in de wacht slepen.

Gelijkspel aan rust en Manchester City wint (notering van 4.40)

Tactisch steekspel

De meest recente uitslagen tussen Manchester City en Chelsea leren ons dat de wedstrijden allerminst doelpuntenfestivals waren.

In vier van de laatste vijf confrontaties was de einduitslag 1-0. De duels eindigden zonder veel doelpunten omdat het vaak een tactisch steekspel was tussen de coaches.

Daarnaast verkeren zowel de aanvallers van Chelsea als van Manchester City niet in hun beste vorm.

Bij Chelsea is het zelfs zo erg dat ze in de laatste vier Premier League-wedstrijden slechts twee keer het net vonden.

Ook Manchester City presteert met gemiddeld anderhalf doelpunt de laatste vier competitiewedstrijden onder niveau.

Voor ons is het dan ook niet onwaarschijnlijk dat we hetzelfde scenario krijgen als vorig jaar, namelijk een wedstrijd met minder dan drie goals.

Er vallen maximum twee doelpunten (notering van 2.25)