Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Wie wint het EK? Frankrijk, Engeland, België of een outsider?

Het EK staat op het punt van beginnen. Wie wordt de opvolger van Portugal als Europees kampioen? Hier lees je alles over de kanshebbers voor het toernooi. De meest interessante noteringen voor voetbalweddenschappen en tal van andere sportweddenschappen vind je bij betFIRST!

Frankrijk

De topfavoriet voor de eindzege is Frankrijk, dat de EK-finale van 2016 bereikte en de WK-finale van 2018 zelfs won. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps reist op volle oorlogssterkte af naar het EK. Zo zijn spelers als Kylian Mbappé, N’Golo Kanté en Karim Benzema van de partij, al bestaan er wat twijfels over dit fitheid van laatstgenoemde.

Frankrijk speelde in aanloop naar het Europees kampioenschap twee oefeninterlands. Wales bracht op 2 juni een bezoek aan de Allianz Riviera in Nice. The Dragons bleven uiteindelijk met lege handen achter: 3-0 en zes dagen later werd Bulgarije met dezelfde cijfers verslagen. Topfavoriet?

Frankrijk wint het EK (notering van 5.50)

Engeland

Een andere kanshebber voor de EK-winst is Engeland. The Three Lions leken drie jaar geleden dichtbij de wereldtitel, maar moesten het onderspit delven in de halve finale. De formatie van bondscoach Gareth Southgate sloot het WK uiteindelijk af als nummer vier.

Engeland werkte richting het toernooi twee oefenduels af. Zowel Oostenrijk als Roemenië ging met 1-0 ten onder. Bukayo Saka maakte tegen de Oostenrijkers zijn eerste doelpunt namens het Engelse voetbalelftal. Wint Engeland het EK?

Engeland wint het EK (notering van 6.00)

België

Gezien de huidige wereldranglijst is België de topfavoriet voor de eindzege. De Belgen zijn momenteel lijstaanvoerder en houden zodoende Frankrijk achter zich. België bezet al sinds september 2018 de eerste plek.

België verloor tijdens het WK in 2018 de halve finale van Frankrijk. De Rode Duivels speelden sindsdien 24 wedstrijden. De mannen van bondscoach Roberto Martínez verloren in die reeks slechts één duel. In topvorm naar het EK? Laten we het hopen!

België wint het EK (notering van 7.00)

Duitsland

Duitsland zit de laatste jaren in een diep dal. De Duitsers eindigden kansloos onderaan in groep F tijdens het WK van 2018. De wereldkampioen van 2014 heeft desondanks de smaak te pakken vlak voor de start van het EK.

Duitsland speelde de ‘uitzwaaiwedstrijd’ tegen Letland. Die Mannschaft haalde uit tegen de Letten: 7-1. Thomas Müller, die net als Mats Hummels na ruim twee jaar terugkeerde bij het nationale elftal, maakte één doelpunt in de Esprit Arena. Outsider voor de eindwinst?

Duitsland wint het EK (notering van 8.50)

Must See

More in Euro 2020