Verbind je met ons

HomeEuro 2020

EK 2020: Preview groep F

Preview Groep F

De poule des doods, zo is groep F waarschijnlijk het beste te beschrijven. Frankrijk, Duitsland en Portugal kunnen allemaal gezien worden als favoriet om het toernooi te gaan winnen. Kunnen alle drie ploegen doorstoten of gaat Hongarije zorgen voor een absolute stunt? Hoe dan ook, alle wedstrijden in deze groep zullen het bekijken waard zijn.

Wat weten we over de landen?

Frankrijk kan deze campagne weer rekenen op de diensten van Karim Benzema. Na een afwezigheid van zes jaar zal de spits vermoedelijk meteen in de basis gaan starten. Het ‘enfant terrible’ is niet bij iedereen geliefd en het is afwachten hoe de sfeer in de groep zal zijn tijdens het toernooi. Op papier heeft Frankrijk nu in elk geval één van de beste voorhoedes op het EK; Benzema, Griezmann en Mbappé. Als het middenveld, met Kanté en Pogba, stabiel blijkt te zijn, dan kan Frankrijk weer heel ver komen.

Duitsland heeft geen absolute sterspelers maar de selectie is wel breed. Op het middenveld en in de aanval hebben de Duitsers meerdere, kwalitatieve mogelijkheden. De verdediging lijkt wel kwetsbaar, afgelopen seizoen kreeg ‘Die Mannschaft’ namelijk 1,58 doelpunten per wedstrijd tegen. Veel zal dus afhangen van de prestaties van onder andere Niklas Süle en Antonio Rüdiger, die kwetsbaar zijn tegen snelle aanvallers. Ondanks hun matige verdediging is Duitsland samen met Frankrijk de favoriet om de poule te winnen.

Portugal won Euro 2016 en is daarmee de titelverdediger van het toernooi. In vergelijking met vijf jaar geleden, kan vedette Cristiano Ronaldo op meer steun rekenen. Zo kan Portugal nu beschikken over uitblinkers zoals Rúben Dias, Bruno Fernandes en Diogo Jota. Daarnaast beschikt Portugal met André Silva en João Félix over goede bankzitters die voor aanvallende impulsen kunnen zorgen in geval van nood. Ondanks de sterke groep, mag Portugal gezien worden als zeer gevaarlijke outsider. Of moeten we het team eigenlijk gewoon tot één van de favorieten rekenen?

Hongarije lijkt bijna kansloos om zich te kwalificeren voor de knock out-fase. Het kan namelijk geen beroep doen op sterspeler Dominik Szoboszlai, de creatieve middenvelder van RB Leipzig. De Hongaarse hoop in de aanval is daarmee gevestigd op Roland Sallai, die een goed seizoen draaide bij SC Freiburg. Verdedigend lijkt het wel prima op orde, met spelers als Orban, Szalai en keeper Gulácsi. De verwachting is dat Hongarije op het middenveld en in de aanval niet voldoende kwaliteit heeft om de andere ploegen het lastig te maken.

Outright-odds groep F?

Aangezien de nummers 2 en 3 van deze poule een zware tegenstander kunnen loten, zal de strijd om de groepswinst fel zijn. Duitsland en Frankrijk zijn, volgens de bookmakers, de favorieten om groep F te gaan winnen. De odds van Duitsland (2.30) en Frankrijk (2.40) liggen namelijk heel dichtbij elkaar. Voor het Portugal van Ronaldo ontvang je 4.20 keer je inzet als zij de groep winnen. Hongarije is de zware underdog met odds van maar liefst 34.00, dit lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk.

Wie stoot er door naar de knock out-fase? Ondanks de zware groep, krijgen Duitsland en Frankrijk slechts odds van 1.09 en 1.10 om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Aangezien het risico relatief groot is, loont het niet om hierop in te zetten. De odds van Portugal (1.25) zijn daarentegen al wat aantrekkelijker. Als je denkt dat Hongarije zich toch weet te kwalificeren, wordt er 5.50 uitbetaald.

Als Hongarije laatste in de groep eindigt, dan strijk je 1.33 keer je inzet op. Voor Portugal ontvang je al 5.50 keer je inzet. En bij Duitsland en Frankrijk lopen de noteringen op tot wel 10. Hoewel Hongarije natuurlijk de grote underdog is in deze poule, zou het niet de eerste keer zijn dat een groot voetballand tegenvalt op een eindtoernooi…

Interessante voetbalweddenschappen

Hoewel Frankrijk, Duitsland en Portugal zeer aan elkaar gewaagd lijken, zijn de odds voor Portugal om de groep te winnen (4.20) een stuk hoger dan Duitsland (2.30) en Frankrijk (2.40). Denk je dat Cristiano Ronaldo zijn team op sleeptouw gaat nemen? Overweeg dan zeker om te wedden op groepswinst voor Portugal aan zeer aantrekkelijke odds van 4.20.

Thomas Müller heeft een goed seizoen achter de rug en werd daarom na een lange afwezigheid weer geselecteerd voor het nationale team. Ondanks zijn matige prestatie op het EK van 2018, scoorde Müller wel al 38 doelpunten in 99 wedstrijden voor ‘Die Mannschaft’. De kans is daarmee aanzienlijk dat hij in deze campagne minimaal één keer gaat scoren. En bij betfirst ontvang je maar liefst 1.68 keer je inzet voor deze voetbalweddenschap.

Portugal neemt het in de eerste wedstrijd op tegen Hongarije en zal daarna nog moeten aantreden tegen Duitsland en Frankrijk. De drie punten tegen de Hongaren lijken dan ook cruciaal. Op een overwinning van Portugal staan odds van 1.52 en op het eerste zicht zou dat geen probleem moeten vormen voor Ronaldo & Co.

Must See

More in Euro 2020