Verbind je met ons

HomeEuro 2020

EK 2020: Preview groep E

Preview Groep E

Spanje heeft de meeste kwaliteit in de selectie en dan mogen ze al hun wedstrijden ook nog in Sevilla spelen. Hiermee lijkt kwalificatie bijna zeker voor ‘La Roja’. Polen en Zweden zullen echter het vuur aan de schenen leggen van de Spanjaarden en strijden om een plek in de volgende ronde. Slowakije zal het uitermate lastig krijgen in deze poule.

Wat weten we over de landen?

Spanje zal een vervolg willen geven aan hun overwinningen in 2012 en 2016. Ze zullen dit in elk geval moeten doen zonder Sergio Ramos die dit seizoen kampte met verschillende blessures. Daarnaast werd Sergio Busquets op maandag positief getest op corona, het is nog maar de vraag of hij mee kan doen op het EK. De oefenwedstrijd tegen Litouwen werd om deze reden afgelast. Al bij al dus een suboptimale voorbereiding voor de eerste wedstrijd tegen Zweden. De overige spelers zijn echter negatief getest, Spanje zal haar favorietenstatus dus voorlopig gewoon behouden.

De hoop van Zweden was gericht op de terugkeer van Ibrahimović, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Een aderlating voor de Zweedse supporters en eigenlijk ook voor alle voetballiefhebbers. In de aanval zijn er echter goede alternatieven met Alexander Isak, Dejan Kulusevski en Emil Forsberg. Op het middenveld en in de verdediging is er minder kwaliteit beschikbaar, dit zou dan ook de achilleshiel van de ploeg kunnen worden. Met Victor Lindelöf (Manchester United) hebben ze in elk geval één sterke pion in de verdediging. Maar of dat genoeg is…

Bij Polen denk je natuurlijk meteen aan Robert Lewandowksi. Hij scoorde dit seizoen aan de lopende band voor Bayern München, maar liefst 41 doelpunten in 29 Bundesliga-wedstrijden! Zal hij ook genoeg steun van zijn teamgenoten krijgen? Met het uitvallen van Arkadiusz Milik is dat nu wel de vraag. Naast Lewandowksi zijn er namelijk maar 3 veldspelers die een marktwaarde hebben van meer dan €10 miljoen.

Slowakije heeft zonder meer de meeste kwaliteit op het middenveld. Naast vedette Marek Hamšík beschikt het ook over Juraj Kucka en Ondrej Duda. Verdedigend kan het rekenen op de diensten van Milan Škriniar (Inter). Een goede spits ontbreekt in de selectie van Slowakije. Róbert Boženík beleefde een zeer teleurstellend seizoen bij Feyenoord, waarschijnlijk kiest de coach dus voor Ivan Schranz als aanvalsleider. Voor doelpunten zal Slowakije dus waarschijnlijk vooral rekenen op de kwaliteiten van Marek Hamšík.

Outright-odds voor groep E?

Ondanks de afwezigheid van Sergio Ramos en mogelijk ook Sergio Busquets, heeft Spanje de grootste kans om de groep te winnen. Door de slechte voorbereiding zouden wij er toch niet voor kiezen om te wedden op odds van 1.33 voor de groepswinst. Als je bereid bent om risico te nemen kun je ook kiezen voor Polen of Zweden, beide aan odds 6.50. Een stunt van Slowakije levert 15 keer je inzet op.

Aangezien kwalificatie van Spanje maar odds van 1.02 opleveren, is het beter om naar de andere landen te kijken. Vooral de odds van Zweden (1.54) vallen hier op, deze zijn relatief hoog ten opzichte van Polen (1.47). Indien Slowakije zich weet te kwaliceren, ontvang je 2.45 keer het ingezette bedrag.


Hoewel het niet erg realistisch is, zou Spanje het best eens moeilijk kunnen gaan krijgen in deze poule. Als het team zelfs als laatste eindigt, krijg je 29 keer je inzet uitbetaald. Durf jij deze voetbalweddenschap aan? Voor zowel Zweden als Polen zijn de odds 4.00 en voor Slowakije is de notering 1.60. De verwachtingen van de Slowaken zijn dus niet erg hoog.

Interessante voetbalweddenschappen?

Ondanks het ontbreken van Ibrahimović Iijkt Zweden betere papieren te hebben dan Polen en Slowakije. Bij Polen zal het ontbreken van Arkadiusz Milik zwaar wegen en de Slowaken hebben aanvallend weinig stootkracht. De odds voor ‘Zweden kwalificeert zich’ staan momenteel op 1.54 en hiermee krijg je mooie value.

Marek Hamšík zal bij Slowakije voor de nodige aanvallende impulsen en doelpunten moet zorgen. Als nemer van de vrije trappen en penalties krijgt hij daar mogelijk ook de kans voor. Indien Hamšík weet te scoren uit een penalty, dan ontvang je bij betFIRST maar liefst 4.50 keer je inzet. Als je van risico houdt, is dit misschien wel dé perfecte voetbalweddenschap.

Must See

More in Euro 2020