Verbind je met ons

HomeEuro 2020

EK 2020: Preview groep D

Groep D bestaat uit Engeland, Kroatië, Schotland en Tsjechië. De Engelsen zijn duidelijk favoriet in de groep, en zelfs één van de favorieten voor eindwinst op het EK. De finalist van het vorige WK, Kroatië, heeft uiteraard ook een grote kans om door te stoten naar de achtste finales.

Wat weten we over de landen?

Engeland heeft duidelijk een zeer sterk team. In de aanval zijn Kane en Sterling haast zeker van hun basisplaats. Meestal rekent Southgate ook op Rashford, maar ook Sancho kan op deze positie uit de voeten. Voor de aanvoer kunnen ze rekenen op een sterk middenveld. Met spelers als Mason Mount en Phil Foden hebben ze enkele enorm talentvolle spelers. Hun nadeel is dat ze onvoldoende ervaring hebben in grote toernooien.

Het grootste pijnpunt van de Engelsen is de keeper. Southgate zal een beslissing moeten maken tussen Pickford van Everton of Henderson van Manchester United. Pickford heeft meer ervaring, maar heeft al meermaals getoond niet de meest betrouwbare keuze te zijn. Henderson heeft een goed seizoen achter de rug bij Manchester United, maar kan hij ook presteren op zo’n groot toernooi?

Kroatië beschikt over een zeer sterk middenveld. Modrić en Brozović zijn ervaren rotten die bewezen hebben een ploeg te kunnen sturen. Met een speler als Kovačić hebben ze ook voldoende wisselmogelijkheden op het middenveld. De zwakte van de Kroaten ligt voornamelijk in de verdediging. De centrale verdedigers zoals Vida hebben ervaring, maar qua voetballend vermogen zijn ze toch beperkt. Op de flanken vinden we wellicht Vrsaljko. Geen tot de verbeelding sprekende namen dus.

Bij Schotland is het vooral uitkijken naar de linkerflank. Uiteraard niemand minder dan Andrew Robertson is de sterspeler van Schotland. Maar ook Ryan Fraser is op die linkse flank van grote waarde. Op het middenveld kunnen ze nog rekenen op Scott McTominay en John McGinn. Ook zij zijn actief in de Premier League.

Tsjechië heeft het zwaartepunt vooral op het middenveld liggen. Tomas Souček en Vladimír Darida zijn dragende spelers om hun ploeg te dirigeren. De zwakte van de ploeg ligt in de verdediging. Zo spelen drie van de vier spelers in de verdediging in de Tsjechische competitie. Dat wordt smullen voor Kane & Co.

Outright-odds voor groep D?

Engeland is uitgesproken favoriet om deze groep te winnen. Ze hebben dan ook een totale marktwaarde van 1,25 miljard. Dat is ongeveer dubbel zoveel als onze Rode Duivels. Maar we mogen ons hier niet door laten misleiden. De marktwaarde is namelijk sterk afhankelijk van het potentieel. Sterling heeft bijvoorbeeld een gelijkaardige marktwaarde als Romelu Lukaku. Is Sterling daarom momenteel even goed als Big Rom? Niet noodzakelijk. Door zijn jongere leeftijd, heeft hij nog meer potentieel om te groeien.

Een voetbalweddenschap op groepswinst van Engeland levert je 1.36 keer je inzet op. Op slechts drie wedstrijden komt kwaliteit niet altijd bovendrijven. Pech of een mindere dag heeft een heel grote invloed op het resultaat van een groepsfase. Daarom kan je ook overwegen om een weddenschap te plaatsen met iets meer risico. Voor groepswinst van Kroatië krijg je maar liefst 4.20 keer je inzet.

Je kan bij betFIRST ook wedden op kwalificatie naar de volgende ronde. Allereerst is het belangrijk om te weten dat slechts 8 van de 24 deelnemende landen afvallen tijdens de groepsfase. Van de 6 ploegen die derde eindigen in de groep, zullen er nog 4 doorstoten naar de volgende ronde. Daarom kan een voetbalweddenschap op Schotland of Tsjechië wel eens interessant zijn. Je krijgt namelijk 2.25 keer je inzet als Robertson, Mctominay & Co de volgende ronde weten te behalen!

Wie denk jij dat als laatste in de groep zal eindigen? betFIRST denkt alvast dat het een duidelijke strijd wordt tussen Schotland en Tsjechië. Voor een laatste plaats van de Tsjechen krijg jij 2.30 keer je inzet. Een interessante weddenschap?

Interessante voetbalweddenschappen

Engeland heeft een ijzersterke aanval met Harry Kane als speerpunt. Hij was afgelopen seizoen topschutter in één van de zwaarste competities ter wereld, de Premier League. Vind hij de weg naar doel even makkelijk op dit EK? BetFIRST geeft je 6.50 keer je inzet als Harry Kane topscorer wordt. Met een aanvoer van Rashford, Sancho, Sterling en Mount zal hij in ieder geval voldoende kansen krijgen. Bovendien zullen spelers zoals Mbappé, Benzema en CR7 het moeilijker krijgen om goals te scoren doordat ze in een zeer sterke poule zitten. Ook niet onbelangrijk, Kane neemt alle strafschoppen voor Engeland. Statistieken tonen aan dat de kans op een strafschop sterk is toegenomen omwille van de introductie van de VAR.

Engeland heeft een kwalitatief sterke ploeg, maar hun ervaring in grote toernooien is heel beperkt. Het hele land rekent op de ploeg en verwacht er veel van. Zullen de jonge knapen wel met de immense druk om kunnen gaan? Het is wellicht nog iets te vroeg voor hen. Zo krijg je bijvoorbeeld 4.00 keer je inzet terug bij het wedden op een uitschakeling van Engeland in de kwartfinale.

Must See

More in Euro 2020