Verbind je met ons

HomeBF Nieuws

Voorbeschouwing Rainbow Six Siege – European League Finals

Ietwat vertraagd en natuurlijk online vanwege de huidige pandemie, is het binnenkort tijd voor de Rainbow Six Siege European League 2020 – Finals. De beste vier teams van Europa nemen het tegen elkaar op voor een stevige prijzenpot van € 100.000. Natuurlijk nemen wij voor jullie een kijkje naar wie de grootste kans heeft om te winnen.

De teams zijn al een tijdje bekend, namelijk: BDS Esport, G2 Esports, Virtus Pro en Natus Vincere. Een interessante mix van nationaliteiten en, nog belangrijker, prestaties gedurende het vorige jaar. BDS was de duidelijke topper, G2 was zo inconsistent als we van ze gewend zijn, terwijl de laatste twee juist een zeer consistente middenmoter waren door het jaar heen. Voor het gemak zal er per team benoemd worden wat hun kansen vergroot of juist verpest voorafgaand aan het toernooi.

BDS Esport

Een beter team was er bijna niet te vinden vorig jaar, echter kregen zij richting het einde wel last van ‘de wet van de remmende voorsprong’. Na een tweede plaats in Stage 1 van de European League en een sterke win bij de Six August 2020 Major – Europe, leken zij al de duidelijke favoriet voor de rest van 2020. Ze speelden elke game een stukje beter en bleven altijd gefocust.

In de tweede Stage gingen zij nog voortvarender te werk. Na een eerste plaats in de league fase, waarbij ze zes punten voorsprong hadden op hun achtervolgers van Team Empire, leek dit toch wel een zeer goed jaar te worden voor de Franse Rainbow Six scene. Echter was er in de November Major wel een probleem in de vorm van de Russische Team Empire spelers. BDS verloor eerst in de upper bracket met 1-2 om daarna in de finale met 0-3 afgedroogd te worden.

Kunnen zij hiervan herstellen voor dit toernooi of focussen ze zich meer op februari, waar natuurlijk het grootste evenement van het jaar plaatsvindt in de vorm van de Six Invitational. In principe is BDS nog steeds het beste team, en tegen de teams in de European finals hebben zij nog steeds een heel goede geschiedenis.

G2 Esports

Als je het over legendarische spelers hebt, heb je het misschien al snel over G2 Esports. Met de ervaren Niclas ‘Pengu’ Mouritzen in het team en een enorme fanbase wordt er altijd veel verwacht van dit team. Deze verwachtingen komen ze echter niet altijd na. In Stage 1 van de European League wisten ze knap de derde positie in te nemen en bij de August Major zelfs BDS met 2-0 naar de lower-bracket te schieten. De hoop was er voor een G2 winst, al werden ze daarna in de grote finale door BDS met 3-2 verslagen en bleek het dus allemaal maar ijdele hoop te zijn. In Stage 2 zakten ze nog verder af naar de zevende plaats, al was het puntenverschil met de nummer twee maar een schamele drie puntjes.

G2 is in de basis een heel sterk team en kan zeer goed presteren in grote toernooien, echter lijkt het er nu op dat zij het minst voorbereid zullen zijn vergeleken met de andere teams, aangezien de organisatie heeft besloten om de rol van analist weg te snijden. Iets wat andere teams natuurlijk nog wel tot hun beschikking hebben.

Virtus Pro

Consistenter dan Virtus Pro wordt het niet, met zowel een vierde plaats in de league fase van Stage 1 en 2, alsook een derde plaats in de August en November Major zou je bijna durven voorspellen dat ze nu weer derde zullen worden. Het team is sterk, weet nog wel eens kansen te benutten tegen topteams, maar is ook regelmatig slordig. Een echte titelkandidaat lijken ze hierdoor niet. Nog minder als je het vergelijkt met Team Empire, een team dat we in deze finals moeten missen, maar in Stage 2 en de Russische nationale competitie duidelijk sterker is dan Virtus Pro.

Natus Vincere

De betekenis van de naam is ‘Geboren om te winnen’, al zagen we daar weinig van in hun prestaties van 2020. Terwijl ze bij de Pro League Finals in 2019 nog verrassend eerste werden, kwamen ze in 2020 bij Stage 1 & 2 beide keren maar tot de vijfde plaats. Consistent zijn ze dus wel, maar in deze hoedanigheid is dat niet zeer positief omdat ze tot tweemaal toe de Major voor hun neus voorbij zagen gaan. Het team was vorig jaar vooral bezig met hun rollen in-game constant te veranderen en daarmee de beste mix te vinden, wie weet is dat voor dit toernooi eindelijk een keer gelukt.

BDS Esport is dus de duidelijke favoriet, maar er heeft veel tijd gezeten tussen de laatste speeldagen en nu, dus de andere teams hebben zeker een kans om te verrassen en de Rainbow 6 wereld op de kop te zetten!

Must See

More in BF Nieuws