Verbind je met ons

HomeBF Nieuws

League of Legends voorbeschouwing – Belgian League

De Belgian League kent drie nieuwe organisaties: 4Elements Esports, ION SQUAD en KRC Genk Esports. Daarbij moesten we afscheid nemen van RSCA Esports, Brussels Guardians en Aethra Esports. Niet getreurd, want niet alle spelers zijn weg uit de regio.

Bij de nieuwe organisaties zien we toch heel wat bekende, maar ook nieuwe, gezichten terug. ION SQUAD lijkt enkele veteranen gestrikt te hebben in Phoenix, Dommy en wewillfailer. Gepaard met minder bekende spelers in de Benelux zoals Marrow Ooze en Saye, zullen ook zij voor meer dan enkel een play-offs spot strijden.

KRC Genk Esports lijkt dan meer in te zetten op opkomend talent. We herkennen vooral Pieter05, maar ook DrSaw en Kapstok zijn geen onbekenden. Vooral bij de botlane hebben we nog enkele vraagtekens. KieDie en Cisse komen rechtstreeks uit de Belgian College League en mogen zich direct op het grote podium gaan bewijzen.

4Elements Esports heeft buiten Psclly niet echt een bekende naam opgesteld in hun line-up. Aangevuld met Frenzy in de jungle, Atlas in de midlane, Miś als bottomlaner en xCharm als support zien we dat ze vooral op imports hebben ingezet.

De onbetwiste favoriet blijft nog steeds Sector One. Met de terugkeer van Zhergoth en Mytheos, de aanvulling van import jungler Aesthetic en lokaal talent Duimelot op support, lijkt dit Sector One een sterke line-up te hebben. Zal de ervaring van Zhergoth, Night en Mytheos genoeg zijn om de Belgische koningen een vierde titel op te leveren na de Country Finals?

KVM Esports heeft dan weer gekozen om het grootste gedeelte van het roster en de staff van Aethra over te nemen. De enige speler die blijft van KVM is Robba en de enige echte nieuwkomer is Urban. Op vlak van Social Media is dit alvast een grote aanwinst voor KVM.

De hekkensluiter van de Belgian League lijkt deze split 7AM te worden. Na een bewonderingswaardige prestatie in hun eerste split waarin ze play-offs haalde, lijkt het huidige roster bestaande uit Vinnie, Nomis, Yoni, Honels en Mark niet echt opgewassen tegen de rest van de Belgian League. Toch heeft 7AM in het verleden al eens het tegendeel bewezen en daaruit blijkt dat je ze nooit zomaar mag onderschatten.

We gaan het mogen aanschouwen, want de Belgian League gaat weldra van start. We zien jullie allemaal terug op 11 januari wanneer de competitie van start gaat!

Must See

More in BF Nieuws