Verbind je met ons

HomeEuro 2020

EK 2020: Preview groep A

Voorbeschouwing groep A

Aangezien de Italianen al hun wedstrijden van de groep in eigen land mogen afwerken, worden ze gezien als het te kloppen team. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook gewoon een zeer solide selectie. Toch zal Italië het naar verwachting niet heel makkelijk krijgen: Turkije, Zwitserland en Wales zijn namelijk allen solide teams.

Wat weten we over de landen?

Het Italië van Roberto Mancini heeft veel kwaliteit in de selectie en is zodoende één van de underdogs om het EK te winnen. Achterin kan het steunen op de ervaren rotten Giorgio Chiellini (36) en Leonardo Bonucci (34). Beide verdedigers weten hoe het is om met druk om te gaan en dit wordt dan ook als groot voordeel gezien voor het team. Mancini heeft gekozen om de geblesseerden Marco Verratti en Stefano Sensi mee te nemen, zij zijn mogelijk pas inzetbaar in de knock out-fase. Hiermee zijn de wisselmogelijkheden op de middenveld beperkt. Voorin zal Ciro Immobile in stelling gebracht moeten worden, de goaltjesdief scoorde maar liefst 20 goals op 35 wedstrijden in de Serie A.

De prestaties van Turkije zijn de afgelopen tijd erg wisselvallig. Zo wist het in maart het Nederlandse elftal over de knie te leggen, maar speelde het vervolgens gelijk tegen het zwakke Letland. Misschien komt dit ook niet helemaal als een verrassing, het middenveld van de Turken is namelijk best kwetsbaar. Buiten Calhanoglu kan het namelijk niet echt rekenen op andere sterkhouders. In de aanval (Burak Yilmaz) en in de verdediging (Demiral, Söyüncü, Kabak en Celik) lijkt het echter een stuk beter op orde. Het kan dus zomaar alle kanten opgaan tijdens de wedstrijden van Turkije dit toernooi.

Zwitserland won tot nu toe alle wedstrijden in 2021. Ze zijn dan ook, na Italië, de grootste kanshebber om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. De Zwitsers hebben onder aanvoering van Granit Xhaka een solide team, maar het ontbreekt mogelijk aan creatieve middenvelders en aanvallers. Het zal dus vooral de vraag zijn of Zwitserland door de solide verdediging van bijvoorbeeld de Italianen kan breken.

Wales, Golf, Madrid… In that order. Sterspeler Gareth Bale zal alles geven om een goed resultaat te halen met zijn eerste prioriteit. Ondanks dat hij niet altijd even veel speeltijd krijgt bij Tottenham Hotspur en de nationale ploeg, is de verwachting dat hij gewoon zal gaan starten in de eerste wedstrijd tegen Zwitserland. Samen met oudgedienden Joe Allen en Aaron Ramsey zal hij de verder piepjonge ploeg op sleeptouw moeten nemen. Het zal een spannende strijd worden met Turkije en Zwitserland om een ticket voor de volgende ronde te bemachtigen.

Outright-odds groep A

Door het thuisvoordeel hebben de Italianen de grootste kans om deze poule te gaan winnen, de uitbetaling bedraagt dan ook slechts 1.44 keer je inzet. Voor de andere landen zijn de odds wél een stuk hoger. De Zwitsers en Turken staan allebei genoteerd aan odds 5.50 en voor de Welshman zijn de odds 10.00. Op het eerste zicht lijkt dit niet de meest interessante voetbalweddenschap om op in te zetten.

Wedden op welk team zich kwalificeert voor de knock out-fase is wellicht een stuk leuker! Hoewel de odds voor Italië met 1.05 niet tot de verbeelding spreken, ontvang je voor het solide Zwitserland een notering van 1.57. Denk je dat Turkije of Wales zich naar de volgende ronde knokt? Dan ontvang je respectievelijk 1.57 en 1.80 keer je inzet.

Wales is ondanks de aanwezigheid van Gareth Bale misschien wel het zwakke broertje uit de groep. De notering voor Wales om laatste te eindigen is dan ook het laagste met 2.25. Voor Zwitserland (3.25) en Turkije (3.30) zijn de odds een stukje hoger. Als je denk dat Italië het thuisvoordeel absoluut niet kan benutten, ontvang je 19.00 keer je inzet.

Interessante voetbalweddenschappen

Zwitserland heeft, zoals eerder beschreven, een zeer goede voorbereiding op het toernooi gedraaid. Hoewel dit niet alles zegt, betekent het wel dat de Zwitsers met het nodige vertrouwen kunnen afreizen naar Baku. Aangezien 16 van de 24 landen zich kwalificeren, is er een aanzienlijke kans dat ook de nummer 3 zich kwalificeert. Een odd van 1.57 voor Zwitserland om zich te kwalificeren, is zeker het bekijken waard.

Italië kan rekenen op minstens 16.000 supporters in het Stadio Olimpico en afhankelijk van het aantal besmettingen, kan dit nog meer worden. Turkije speelt de afgelopen tijd zeer wisselvallig en ze hadden veel geluk tegen Nederland en Noorwegen in de kwalificatiewedstrijden voor het WK. Italië zou dus zeker moeten kunnen afrekenen met de Turken in de eerste wedstrijd van het toernooi. Odds van 1.57 voor een overwinning van de Italianen zijn erg aantrekkelijk.

Must See

More in Euro 2020