Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Wie wordt topscorer van het EK? Kane, Lukaku of toch iemand anders?

Met het EK in aantocht, is het tijd om alle landen en spelers onder een vergrootglas te leggen. Hier lees je alles over de grootste kanshebbers voor de topscorerstitel tijdens dit toernooi. De meest interessante noteringen voor voetbalweddenschappen en tal van andere sportweddenschappen vind je bij betFIRST!

Harry Kane

Harry Kane maakt de meeste kans om de topscorer van het Europees kampioenschap te worden, zo denken wij. De spits van Tottenham Hotspur maakte dit seizoen 23 doelpunten in 35 competitiewedstrijden. Bovendien trof de topspits acht keer het doel in evenzoveel Europa League-duels.

Kane weet hoe het is om topscorer van een eindtoernooi te zijn. De 27-jarige aanvaller scoorde tijdens het WK van 2018 zes keer en troefde onder anderen Antoine Griezmann en Cristiano Ronaldo af. Wordt Kane de topscorer van het EK? Een poule met Tsjechië, Kroatië en Schotland moet toch kansen bieden…

Harry Kane wordt de topscorer van het EK (notering van 6.50)

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé was dit seizoen niet alleen aardig op dreef in de Ligue 1, maar schitterde ook in de Champions League. Zo maakte de 22-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain een hattrick tegen FC Barcelona in de achtste finale van het miljardenbal.

Mbappé speelde zijn eerste eindtoernooi in 2018 en eindigde direct op een tweede plek in het topscorersklassement. De Franse vleugelaanvaller annex centrumspits maakte tijdens het WK in Rusland vier doelpunten. Wordt Mbappé de topscorer van het EK?

Kylian Mbappé wordt de topscorer van het EK (notering van 9.50)

Romelu Lukaku

Internazionale kroonde zich dit seizoen tot kampioen van Italië. Romelu Lukaku had een belangrijk aandeel in dat succes. De Belgische spits scoorde 24 keer in 36 competitieduels. De 28-jarige aanvaller maakte ook nog eens vier doelpunten in vijf Champions League-wedstrijden.

Lukaku doet het ieder eindtoernooi steeds beter. De topschutter maakte tijdens het WK van 2014 één doelpunt, scoorde tijdens het EK van 2016 twee keer en tijdens het WK van 2018 stopte de teller pas bij vier treffers. Wordt Lukaku de topscorer van het EK?

Romelu Lukaku wordt de topscorer van het EK (notering van 11.00)

Must See

More in Euro 2020