Verbind je met ons

HomeEuro 2020

België wil zich herpakken tegen een sterk Kroatië

Zondagavond om 20u45 ronden onze Belgen hun tweede en laatste oefenwedstrijd af. Deze keer nemen ze het op tegen Kroatië. Tegen Griekenland werd duidelijk dat het pijnpunt van de nationale ploeg vooral achteraan ligt.

Kunnen de Belgen zich herpakken tegen het nummer veertien op de FIFA wereldranglijst en zo toch met een goed gevoel aan de EK-campagne beginnen? De meest interessante noteringen voor voetbalweddenschappen en tal van andere sportweddenschappen vind je bij betFIRST!

Sterk Kroatisch middenveld

Met Kroatië krijgen de Belgen alvast een stevige tegenstander voorgeschoteld. Zij werden in 2018 nog tweede op het wereldkampioenschap. Daarnaast hebben ze met onder andere Luka Modrić, Mateo Kovačić en Marcelo Brozović ook nog eens een heel sterk middenveld. Het zou wel eens een erg open wedstrijd kunnen worden met vooral heel wat doelgevaar en hopelijk ook veel doelpunten.

Revanche

Uit de wedstrijd tegen Griekenland bleek de defensie toch weer het zwakke punt van onze Belgen te zijn.  Tegen Kroatië kiest bondscoach Roberto Martinez hoogstwaarschijnlijk voor Jan Vertonghen in de plaats van Dedryck Boyata. Ook Youri Tielemans en Timothy Castagne worden aan de aftrap verwacht in de plaats van Dennis Praet en Thomas Meunier. We krijgen dus een duidelijk sterker elftal dan enkele dagen geleden.

België wint de wedstrijd (notering van 1.74)

Lukaku

Romelu Lukaku was pas 24 jaar oud toen hij zich tot topscorer aller tijden van de Belgische nationale ploeg kroonde. Ondertussen zit Big Rom al aan 59 doelpunten in 92 wedstrijden. Ofwel één goal om de 97 minuten. Tegen Griekenland scoorde hij niet. Volgens de statistieken is de kans dus groot dat hij tegen Kroatië wel weer trefzeker zal zijn.

Lukaku scoort een doelpunt (notering van 2.05)

Must See

More in Euro 2020