Verbind je met ons

HomeEuro 2020

EK 2020: Team review – Rusland

Groep B - Rusland

Het is voor de 7e keer dat Rusland mag deelnemen aan het EK. Ze kwamen nog nooit verder dan de halve finales. Na de halve finale in 2008 is het sterk bergafwaarts gegaan met de Russen. In 2018 bereikten ze een dieptepunt met plaats 70 in de FIFA-rangschikking. Momenteel staan ze opnieuw op de 37e plaats.

Kunnen ze de vooruitgang van de voorgaande jaren verderzetten op het EK?

De Russische ploeg

We kennen ze nog wel van de kwalificatie-campagne. De Rode Duivels zaten samen met hen, Schotland, Cyprus, San Marino en Kazachstan in de kwalificatie-groep. Rusland wist 8 van de 10 wedstrijden te winnen. Het goede nieuws is dat de twee verloren wedstrijden beide tegen onze Duivels waren.

In principe zouden we deze ploeg moeten kunnen verslaan. Hun totale marktwaarde bedraagt ongeveer 200 miljoen. Ter vergelijking, enkel het duo Lukaku & De Bruyne zijn al 200 miljoen waard. Maar we mogen het team van coach Stanislav Cherchesov zeker niet onderschatten. Hij is al sinds 2016 trainer bij de Russen en heeft de nodige ervaring met de nationale ploeg.

De verdediging is het zwakke punt van de Russen. De 34-jarige doelman Sjoenin is actief bij Dinamo Moskou en is geen topdoelman. Ook in de verdediging moeten ze rekenen op spelers uit de Russische competitie. Ze krijgen logischerwijs relatief veel doelpunten tegen.

De sterktes van de Russen bevinden zich vooral op het middenveld en de aanval. Artem Dzyuba, hun 32-jarige spits,  is de absolute ster van Rusland. Hij scoorde al 29 doelpunten in 50 interlands. Ook Golovin mogen we niet onderschatten. De dribbelkont van AS Monaco kan de oudere verdediging van de Rode Duivels mogelijk in de problemen brengen. Aleksey Miranchuk is actief bij Atalanta en ook hij is een steunpilaar voor het Russische team.

Wedden op het EK

De Belgen spelen hun eerste wedstrijd tegen de Russen op zaterdag 12 juni. We haalden eerder al de zwakke defensie aan van Rusland. Toch biedt betFIRST je nog odds van 1.80 als België twee of meer doelpunten scoort. Zoals je hier kan lezen, zal Kevin De Bruyne wellicht nog niet fit zijn voor de eerste groepswedstrijd. Maar we zien spelers als Lukaku, Hazard, Carrasco en Doku de Russische defensie zeker pijn doen.

Dzyuba is één van de weinige spelers met scorend vermogen bij de Russen. Wanneer hij de meeste doelpunten scoort bij de Russen, krijg je 1.90 keer je inzet. Dit lijkt een interessante voetbalweddenschap. Toch is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de Russen maar enkele wedstrijden zullen spelen. betFIRST geeft je odds van 2.25 als Rusland 5 of meer keer scoort op dit EK. Stel dat Rusland 5 keer scoort tijdens het EK. Bij een doelpunt van, bijvoorbeeld Golovin, moet Dzyuba al 2 van de resterende 4 doelpunten maken.

Houd je echt van risico’s? Dan kan je een voetbalweddenschap plaatsen op Rusland als eindwinnaar van het EK. Je krijgt gigantische odds van 81.00. Eerlijk, wij zien het niet gebeuren. Maar goed, ook niemand verwachtte dat Griekenland in 2004 Europees kampioen zou worden. De bal blijft rond!

Must See

More in Euro 2020