Verbind je met ons

HomeEuro 2020

EK 2020: Team review – België

Groep B - België

“Nog snel gooien. Courtois op De Bruyne meegegeven. Lukaku wijst waar de bal moet komen. Kan Meunier het nog afmaken? Lukaku misschien? Chadli!!!!!” Het zijn 10 seconden die geen enkele Belg zal vergeten.

De Rode Duivels hebben ons onvergetelijke momenten bezorgd in 2018, maar het resultaat was nét niet. Dit EK is het misschien wel de laatste kans met de gouden generatie.

De Belgische ploeg

In de verdediging zijn Alderweireld en Vertonghen vaste waarden voor de bondscoach. Wellicht zal ook Denayer een basisplaats krijgen in de centrale verdediging. Hij presteerde zeer goed tegen Kroatië. Een alternatief voor Denayer is Thomas Vermaelen. Door het gebrek aan ritme en blessuregevoeligheid van Vermaelen, lijkt Jason Denayer de voorkeur te krijgen.

In het middenveld zal Martinez wellicht kiezen voor de tandem Tielemans – Dendoncker bij afwezigheid van Witsel. Op Witsel moeten we in de eerste groepswedstrijd(en) nog niet rekenen. Ook Kevin De Bruyne zal wellicht de eerste groepswedstrijd missen.

Lukaku is een echte rots in de branding voor de Rode Duivels. Zijn ijzersterke partij tegen Kroatië bewees dit nogmaals. Martinez heeft veel mogelijkheden om Lukaku te ondersteunen. Er is natuurlijk Mertens / Carrasco, maar ook de broers Hazard en Doku kunnen elke tegenstander pijn doen.

Wedden op het EK

België zit in een relatief zwakke groep. Je krijgt dan ook 1.80 keer je inzet wanneer de Rode Duivels 9 of meer doelpunten maakten. Op de Wereldbeker in 2018 scoorden ze er maar liefst 16! Big Rom heeft laten zien in bloedvorm te zijn. Toch geeft betFIRST je nog steeds odds van 7.50 als Lukaku topschutter wordt. Belangrijke concurrenten zijn Mbappé en CR7. Maar al deze atleten moeten spelen in de ‘groep des doods’. Ze zullen dan ook moeilijker tot scoren komen omdat de tegenstanders nu éénmaal sterker zijn. Ga jij de voetbalweddenschap aan op Big Rom?

Je kan online bij betFIRST ook wedden op het scoren van een strafschop tijdens het EK. De odds voor Lukaku om een penalty (exclusief bij shoot-out) te scoren tijdens het EK ligt op 2.25. Dit is een voetbalweddenschap die eerder al getipt is door Betmanbegins. Dit doet hij overigens, samen met collega’s, in de betFIRST Challengers Facebook-groep. Word dus lid van deze groep zodat je tijdens het EK geen enkele tip mist. Nu opnieuw naar de tip. De redenen waarom we deze tip zo interessant vinden zijn:

  1. Zoals we eerder al aanhaalden, verwachten bookmakers ongeveer 9 doelpunten van de Rode Duivels. De kans dat hier een penalty bij is, is al vrij groot.
  2. Statistieken tonen aan dat de kans op een strafschop groter is sinds de introductie van de VAR.
  3. Kevin De Bruyne neemt niet altijd de strafschoppen voor Manchester City en Eden Hazard mist matchritme. Daarom kunnen we met een grote zekerheid zeggen dat Romelu Lukaku de strafschoppen voor onze Duivels voor zijn rekening zal nemen. Bovendien wil hij topschutter worden.
  4. Big Rom speelt bijna altijd 90 minuten. Uiteraard hoe meer speelminuten, hoe meer hij kan scoren.

Het grote nadeel van bovenstaande tips, is dat België het in de laatste wedstrijd opneemt tegen Finland. Zij zijn duidelijk het zwakke broertje in de ploeg. De kans op goals (al dan niet uit strafschop) is dus het grootst tegen Finland. Indien de Belgen al gekwalificeerd zijn, is het mogelijk dat Martinez zal roteren. De kans om de voetbalweddenschap te winnen wordt een stuk kleiner als Lukaku niet speelt tegen Finland. Al achten we die kans vrij klein.

Must See

More in Euro 2020