Verbind je met ons

HomeEuro 2020

EK 2020: Team review – Denemarken

Groep B - Denemarken

De Denen dromen stiekem van een herhaling van het EK in 1992. Ze waren oorspronkelijk zelfs niet gekwalificeerd. Door een last-minute uitsluiting van Joegoslavië konden ze alsnog meedoen. En het wonder geschiedde. Ze wonnen het EK tegen alle verwachtingen in!

De Deense ploeg

Wie Denemarken zegt, denkt natuurlijk ook aan Kasper Schmeichel. Hij bewijst al jarenlang bij Leicester een enorm betrouwbaar sluitstuk te zijn. Samen met Kjaer (AC Milan) en Christensen (Chelsea) zal hij moeten trachten de nul te houden.

De sterkte van de Denen ligt vooral in het middenveld. Eriksen (Inter Milan), Delaney (Dortmund) en Højbjerg van Tottenham vormen de as van de ploeg. Eriksen is wellicht dé belangrijkste speler van de Denen. Hij dirigeert het spel en beschikt over scorend vermogen. In 106 interlands scoorde hij maar liefst 36 doelpunten. Ze zijn vrij afhankelijk van de drie middenvelders. Het alternatief zijn namelijk spelers zoals Jensen of Nörgaard; toch al de mindere Goden. Het gebrek aan rotatiemogelijkheden kan een groot nadeel zijn richting het einde van het toernooi. En dan vooral omdat het over middenvelders gaat.

In de aanval rekenen ze vooral op Martin Braithwaite en Yussuf Poulsen. Geen slechte spelers, maar zeker niet de wereldtop. De aanval is de zwakke plek van de Denen. Kan je hier wel een EK mee winnen?

Wedden op het EK

Denemarken start in een groep met Rusland, Finland en uiteraard onze Rode Duivels. Bookmakers verwachten dat de Belgen en de Denen zullen strijden om groepswinst. Wedden op Denemarken dat zich kwalificeert voor de achtste finale geeft je odds van 1.22. betFIRST geeft je 3.50 keer je inzet als Denemarken de groep wint. Zoals je in dit artikel kan lezen, hebben onze Rode Duivels de nodige problemen. Witsel, De Bruyne en Eden Hazard zijn dragende spelers waarvan hun fitheid onzeker is voor op zijn minst de groepsfase. Ik weet dat het een onpopulaire mening is, maar zouden odds van 3.50 geen interessante voetbalweddenschap kunnen zijn?

Eriksen is de vaste penaltynemer van Denemarken. Door het gebruik van de VAR is de kans op het krijgen van een penalty sterk toegenomen. Omdat ze weinig rotatiemogelijkheden hebben, is de kans groot dat Eriksen telkens de volledige 90 minuten zal spelen. Denemarken heeft het voordeel dat ze met onder andere Rusland en Finland in een relatief zwakke groep zitten. Zo verwacht betFIRST dat Denemarken gemiddeld twee doelpunten zal scoren tegen Finland. betFIRST geeft je 2.25 keer je inzet als Eriksen een strafschop scoort tijdens het EK. Is dit een voetbalweddenschap waard, denk je?

Denemarken zou wel eens een leuke outsider kunnen zijn voor het EK. Ze hebben de nodige ervaring en kwaliteit in hun ploeg. Als het in 1992 kon, waarom zou het dan nu niet kunnen? Voor de spelers die van risico houden, geeft betFIRST je alvast odds van maar liefst 29.00!

Must See

More in Euro 2020