Verbind je met ons

HomeBundesliga

Slaat Wernermania opnieuw toe in Leipzig?

Timo Werner - RB Leipzig

Na de nederlaag tegen promovendus Union Berlin zal de twijfel wellicht opnieuw hebben toegeslagen bij Borussia Dortmund.

De lucky loser van de afgelopen jaren – BVB eindigde vier keer tweede sinds 2013 – kunnen dus een opkikker gebruiken tegen Bayer Leverkusen. Het viertal Thorgan Hazard-Marco Reus-Jadon Sancho-Paco Alcácer heeft op de twee eerste speeldagen brokken gemaakt en houdt voorlopig Mario Götze op de bank, maar coach Lucien Favre zal ook gezien hebben dat zijn verdediging nog niet op punt staat. In dat opzicht is de terugkeer van Axel Witsel goed nieuws. Het Signal Iduna Park mag zich sowieso opmaken voor een pak goals: met 77 doelpunten was het stadion van Borussia Dortmund vorig seizoen de plek waar de meeste doelpunten vielen.

Wernermania

Vierhonderd kilometer verderop in Leipzig zal iedereen op het puntje van zijn stoel zijn voor de kraker van de vierde speeldag tussen RB Leipzig en Bayern Munchen. Als er op dit moment een ploeg in staat wordt geacht om Bayern de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen dan is het RB Leipzig. Vooral omdat Die Roten Bullen met Timo Werner een fenomeen hebben rondlopen. De 23-jarige aanvaller scoorde eind augustus uit bij Borussia Mönchengladbach zijn eerste hattrick in zijn carrière en hij zit nu al aan 5 doelpunten in 3 duels. Aan het tempo waarin hij nu scoort moet het al helemaal verkeerd lopen mocht hij niet voor het vierde jaar op rij in de dubbele cijfers eindigen. Pittig detail: Werner, die intussen 45 goals scoorde in 86 Bundesligawedstrijden voor RB Leipzig, stond afgelopen zomer op een zucht van een transfer naar Bayern. Maar uiteindelijk verlengde de Duitse international zijn contract met vier seizoenen.

Hoeft het te verbazen dat niet Werner maar Robert Lewandowski de topschuttersstand aanvoert met zes doelpunten? Vorig seizoen scoorde Lewandowski ‘slechts’ 22 keer, maar met een drieklapper tegen Schalke 04 op 24 augustus bewees hij dat zijn killerinstinct intact is gebleven. Behalve de drie punten staat dus ook de eerste plaats bij de topschutters op het spel voor Lewandowski en Werner.

BVB - Leverkusen: Dortmund wint & over 1.5 doelpunten @ 2.00
BVB - Leverkusen: Dortmund wint & over 2.5 doelpunten @ 2.30
BVB - Leverkusen: Dortmund wint @ 1.83
RB Leipzig - FC Bayern: Leipzig totaal aantal hoekschoppen over 3.5 @ 1.62
RB Leipzig - FC Bayern: Robert Lewandowski scoort @ 1.90
RB Leizpig - FC Bayern: Dubbele kans 1X eerste helft @ 1.50

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Bundesliga