Verbind je met ons

HomeVoetbal

Jonge Duivels nu al met de rug tegen de muur

Na de verrassende nederlaag in Wales (1-0) staan de Jonge Duivels tegen Bosnië-Herzegovina al met de rug tegen de muur. De Bosniërs haalden enkele dagen geleden nog fors uit tegen Moldavië (4-0) en kunnen de Belgen al op 6 punten zetten.

Met ook nog topfavoriet Duitsland in de poule hebben de manschappen van Johan Walem geen andere keuze dan 6 op 6 te halen in de thuismatchen tegen Bosnië-Herzegovina en Moldavië half oktober. Op 17 november volgt dan de clash in Duitsland.

Als er een Bosnische speler is die de Belgische verdediging vanavond niet uit het oog mag verliezen dan is het Ermedin Demirovic, die 4 keer scoorde in 9 duels met de beloften. De 21-jarige aanvaller van Sankt-Gallen, die voor een seizoen gehuurd wordt van Deportivo Alavés, scoorde niet in het met 4-0 gewonnen duel tegen Moldavië maar hij was wel goed voor twee assists.

Voor de dubbele confrontatie met Wales en Bosnië-Herzegovina riep Walem opvallend veel spelers op met paars-wit bloed. Francis Amuzu, Alexis Saelemaekers, Jérémy Doku, Killian Sardella, Sieben Dewaele & Albert Sambi Lokonga (de laatste twee zullen niet spelen vanavond) kregen dit seizoen al speelminuten bij Anderlecht, terwijl Mile Svilar, Sebastiaan Bornauw, Wout Faes en Francesco Antonucci een groot deel van hun jeugdopleiding op Neerpede kregen. Maar dat is blijkbaar geen garantie op een grote carrière. Op dit moment is het moeilijk in te schatten hoe ver de individuele ambities van de spelers mogen reiken. Het is wachten tot de basisspelers een vaste plaats veroveren bij hun clubs. Een ding staat wel vast: België zal nog even moeten wachten op de nieuwe Eden Hazard, Dries Mertens of Romelu Lukaku.

Must See

More in Voetbal