Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Hampden Park mag zich opmaken voor orkaan Lukaku

Scotland - Belgium - 2019

Divock Origi, Adnan Januzaj, Michy Batshuayi out. Dries Mertens, Nacer Chadli, Romelu Lukaku in. Na de halve afgang in San Marino, waar de Rode Duivels pas op het uur definitief afstand konden nemen van hun gastheren, grijpt Roberto Martinez terug naar zijn basisploeg.

Hampden Park, dat door de tegenvallende resultaten naar alle verwachtingen niet eens voor de helft gevuld zijn, houdt best rekening met een orkaan genaamd Romelu. Zelfs de Tartan Army zal de 26-jarige aanvaller van Inter niet kunnen tegenhouden.

Vrijdag werd Lukaku zijn 50e doelpunt in het shirt van de Rode Duivels niet gegund. Vanuit de dug-out moest Big Rom toekijken hoe zijn concurrent Batshuayi twee keer scoorde tegen de amateurs van San Marino. Had Lukaku het beter gedaan? Wellicht wel. Tegen een team dat 20 doelpunten had geslikt in 4 duels zat er zelfs een hattrick in. Mét de hulp van Mertens en Chadli, de luxe-invallers van dienst tegen San Marino, zal het voor Lukaku vanavond moeten gebeuren tegen een Schotland dat helemaal in verval is geraakt.

De Schotten staan zowaar op een vierde plaats geparkeerd in groep I achter Kazachstan. De tijd dat de Schotse fans zich konden vergapen aan wereldsterren als Kenny Dalglish en Denis Law ligt ver in het verleden. De vedetten van de huidige generatie heten Andy Robertson (Liverpool), Scott McTominay (Manchester United) en Ryan Fraser (Bournemouth). Daarnaast rekent bondscoach Steve Clarke op zijn twee anciens Charlie Mulgrew (42 caps) en Steven Naismith (49 caps), die respectievelijk uitkomen voor Wigan Athletic en Heart of Midlothian. Het heeft er dus alle schijn van dat de eerste zege van Schotland tegen België sinds oktober 1987 niet voor meteen is.

België wint met 0-2 @ 7.50

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Euro 2020