Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Big Rom mag jacht maken op derde hattrick bij de Rode Duivels

Romelu Lukaku - Belgium - Red Devils

Bijna dag op dag 14 jaar geleden gaven de Rode Duivels San Marino billenkoek. Dankij doelpunten van onder andere Timmy Simons, Koen Daerden en Daniel Van Buyten werd het 8-0 op het Kiel. Van de spelers die toen op het scheidsrechtersblad stonden, spelen enkel Silvio Proto, Vincent Kompany en Jelle Van Damme nog op het hoogste niveau.

Romelu Lukaku was op dat moment 12 jaar. Had hij zich op dat moment kunnen inbeelden dat hij het vooroorlogse record van Bernard Voorhoof (30 doelpunten) zou pulveren met zijn 48 stuks? Wellicht niet. Tegen San Marino moet Big Rom de magische grens van 50 doelpunten gemakkelijk kunnen overschrijden. De nieuwbakken spits van Inter Milan scoorde in zijn laatste interlands tegen Kazachstan en Schotland 3 keer en zal geen kind hebben aan de zwakker verdediging van San Marino dat in 4 EK-kwalificatieduels al 20 doelpunten incasseerde. De laatste hattrick van Lukaku dateert van 31 augustus 2017 tegen Gibraltar en niemand zou er van opkijken mocht hij dat vanavond overdoen in het Stadio Olimpico di Serravalle.

België heeft Lukaku en San Marino heeft ene Andy Selva, die met 8 doelpunten in 73 duels topscorer aller tijden is bij het laagste geklasseerde land op de FIFA-ranking. Drie goals scoorde hij tegen… België. Gelukkig voor de Belgen nam Selva in 2016 afscheid van de nationale ploeg.

Van de huidige kern zijn er slechts twee spelers die ooit scoorden voor de dwergstaat. Aanvoerder Matteo Vitalio tegen Litouwen (2-1) in september 2015 en Mirko Palazzi in 2017 in Azerbeidzjan (5-1). Dat is trouwens het laatste doelpunt van de San Marinezen in een officiële interland. Diezelfde Palazzi maakte een maand na de 8-0 in september 2005 zijn debuut voor San Marino.

Romelu Lukaku scoort een hattrick @ 3.00

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Euro 2020