Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Wie ontploft er op Super Sunday?

RSCA - STANDARD - 2018-2019

Na een korte inloopperiode zal tijdens Super Sunday moeten blijken hoe de krachtsverhoudingen liggen tussen vier van de vijf clubs van de G5.

Op basis van de eerste speeldagen lijkt Club Brugge het meest standvastige team te hebben van het traditionele koppeloton. Na een vlotte 10 op 12 in de competitie – enkel thuis tegen Eupen kwamen de Bruggelingen fragiel over – en een oververdiende kwalificatie voor de poulefase van de Champions League zit Club Brugge op een roze wolk. Bij Genk zullen zondag bij wijze van spreken maar drie spelers van Club in het oog moeten houden: Ruud Vormer, Hans Vanaken en David Okereke. De laatste overwinning van Genk in Jan Breydel is intussen geleden van het seizoen 2013 – 2014 toen het eind oktober 0-2 werd dankzij doelpunten van Jelle Vossen en Khaleem Hyland. Sindsdien werd er zeven keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Felice Mazzu heeft dus een afspraak met de geschiedenis.

Net als vorig jaar zal de clash tussen Anderlecht en Standard op sportief vlak in de schaduw staan van het treffen tussen Club Brugge en Genk, de twee clubs die tijdens de transferperiode het meeste geld uitgaven. En toch zal de spanning in het Lotto Park te snijden zijn voor de eerste clasico van het seizoen. Veel extremer zal het niet worden. Want hoe lang zou het geleden zijn dat de kloof tussen de twee erfvijanden na vijf speeldagen al tien punten bedroeg? En Standard kan zijn eeuwige rivaal nog dieper in de miserie duwen. Op dit moment staan de Luikenaars op alle vlakken gewoon veel verder dan Anderlecht: conditioneel, technisch, tactisch en qua teamspirit. Mehdi Carcela en Paul-José Mpoku likkebaarden nu al bij het kat- en muisspel dat ze zullen spelen met de jonge en onervaren verdediging van Anderlecht dat Vincent Kompany zag wegvallen. Philippe Sandler en co mogen hun borst nat maken en moeten vooral hopen dat het offensieve compartiment er eindelijk in slaagt om een paar ballen tussen de palen te krijgen. Met mannen als Samir Nasri, Michel Vlap, Nacer Chadli en Yari Verschaeren tussen de lijnen zal de aanvalsmachine van Anderlecht ooit eens op gang komen.

Club - Genk: Dubbele kans 1X & over 2.5 doelpunten @ 1.90
Club - Genk: Club Brugge wint & meer dan 1.5 doelpunten @ 2.10
Club - Genk: Club Brugge wint @ 1.76
RSCA - Standard: Beide teams scoren @ 1.80
RSCA - Standard: Totaal aantal doelpunten over 2.5 @ 1.64
RSCA - Standard: Standard wint (terugbetaald indien gelijkspel) @ 1.64
RSCA - Standard: Dubbele kans X2 & over 1.5 doelpunten @ 1.90

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League