Verbind je met ons

HomePremier League

Geeft explosief triumviraat Salah-Firmino-Mané Arsenal weer klop?

Mo Salah - Liverpool FC 2019-2020

Anfield maakt zich op voor de eerste topper van het seizoen. En wat voor een. De duels tussen Liverpool en Arsenal in Merseyside stonden de voorbije jaren altijd garant voor doelpunten, spektakel en smeuïge verhaallijnen.

In de laatste zeven duels vielen er gemiddeld vijf doelpunten en meestal kwam Liverpool als winnaar uit de strijd. De laatste overwinning van Arsenal op het veld van Liverpool dateert alweer van 2 september 2012. De Gunners wonnen met 0-2 dankzij doelpunten van Lukas Podolski en Santi Cazorla en het eindigde toen nipt vierde voor aartsrivaal Tottenham. Liverpool moest zich in die campagne tevreden stellen met een zevende plek en het wist niet eens een Europees ticket te bemachtigen.

De tijden zijn veranderd: de voorbije drie seizoenen eindigde Liverpool telkens voor Arsenal. Hét doel voor de Gunners de komende maanden is de kloof met de alleenheersers Manchester City en Liverpool te verkleinen. In mei strandde Arsenal nog op 27 punten van Liverpool, maar afgaande op de competitiestart en de transfers die de club uit Londen realiseerde zal het deze keer niet zo’n vaart lopen. Unai Emery pakte 6 op 6 na zeges tegen Newcastle (1-0) en Burnley (2-1) en nieuwkomers als David Luiz et Dani Ceballos zetten meteen de toon. Het is wachten tot topaankoop Nicolas Pépé, die twee keer mocht invallen, helemaal zijn draai vindt.

Bij Liverpool is het business as usual. Jürgen Klopp sloeg niet eens in paniek na het uitvallen van zijn doelmannen Alisson Becker en Adrian. Waarom zou je hij ook? Met Sadio Mané – Roberto Firmino -Mohamed Salah beschikt hij over het meest explosieve triumviraat uit de Premier League beschikt.

Liverpool wint & over 1.5 doelpunten @ 1.62
Liverpool wint & over 2.5 doelpunten @ 1.86
Liverpool wint & beide teams scoren @ 2.40

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Premier League