Verbind je met ons

HomeSerie A

Inter rekent op Big Rom om verbluffende reeks van Juve stoppen

Na jaren van dalende toeschouwersaantallen hebben de tifosi zich weer verzoend met de Serie A. Vorig seizoen haalden de Italiaanse clubs voor het eerst sinds het seizoen 2009-2010 gemiddeld meer dan 25.000 toeschouwers per match en dankzij de aftocht van kleine clubs als Chievo, Frosinone en Empoli is een toename van het stadionbezoek zeker niet uitgesloten.

Toch worstelt de Serie A net als de Bundesliga en de Ligue 1 met zware uitputtingsverschijnselen. Moegetergd door de alleenheerschappij van Juventus, dat vorig seizoen voor de achtste keer op rij de titel won en van de scudetto zijn persoonlijke speeltje heeft gemaakt. En zo is de Serie A tegen wil en dank uitgegroeid tot de saaiste competitie van de zogenaamde Big five. In de seizoenen 2011-2012, 2016-2017 en 2017-2018 konden respectievelijk Milan, Roma en Napoli de schijn een beetje ophouden toen ze telkens op vier punten van Juve eindigden, maar de overige vijf scudetto’s werden gewonnen met een gemiddelde voorsprong van 12,6 punten op de vice-kampioen. Met de aanstelling van Maurizio Sarri, die in het tussenseizoen overkwam van Chelsea en met Juventus aan zijn 20e club toe is, en de transfers van Matthijs de Ligt (Ajax, 85 miljoen), Danilo (Manchester City, 37 miljoen), Cristian Romero (Genoa, 26 miljoen) en Luca Pellegrini (Roma, 22 miljoen) is de Italiaanse recordkampioen gewapend om opnieuw cavalier seul te spelen.

Bij Inter geloven ze stellig dat het dit seizoen anders wordt. De Nerazzuri hebben sinds de bekerwinst in 2011 geen platte prijs gewonnen, maar ze blijven met grote voorsprong dé publiekstrekker van Italië. De komst van Antonio Conte en Romelu Lukaku heeft het enthousiasme rondt Inter alleen maar aangewakkerd.

Het Napoli van Dries Mertens ligt net als de voorbije jaren op vinkenslag en dat geldt ook voor Roma, dat na de laatste titel in 2001 negen keer op de tweede plaats strandde en twee keer derde werd.

Vanuit de Serie B kwamen oude bekenden Hellas Verona, Brescia en Lecce aanvliegen. Brescia, dat stuntte met de transfer van bad boy Mario Balotteli, en Lecce zijn voor het eerst in jaren opnieuw welkom op het Serie A-banket georganiseerd door de grootmachten uit Milaan, Rome, Turijn, Napels, Bologna en Genua en willen uiteraard geen mal figuur slaan. Vooral in het heetgebakerde Lecce, samen met Napoli de enige club uit Zuid-Italië, kijken ze reikhalzend uit naar het bezoek van Juventus en co.

Juventus wint de Serie A @ 1.44

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Serie A