Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Roemeense natie rekent op revelatie Puscas

George-Puscas-Romania

Onthou de naam George Puscas. De spits van Reading is the next best thing van het Roemeense voetbal en het mag dus niet verbazen dat de hele natie op hem rekent om de Tricolorii naar het EK 2020 te sturen.

Reading verbrak in augustus zijn transferrecord door 8 miljoen euro te betalen voor Puscas – de 2 miljoen euro aan bonussen niet meegerekend – maar veel potten kon de 23-jarige Roemeen nog niet breken. Met zes goals in twaalf interlands lijkt hij zijn doelpunten exclusief voor te behouden voor zijn matchen op het internationale podium. Gesteund door oude rot Claudiu Keserü, die al zes keer scoorde tijdens de kwalificatieduels, moet dit Roemenië in staat zijn om Zweden te kloppen. Al moet het daarna wel minstens een punt pakken in Spanje om de play-offs te ontlopen.

De stugge Zweden zitten aan vijf clean sheets in hun laatste acht matchen buitenshuis en kunnen een beroep doen op het torinstinct van hun verrassende topschutter Robert Quaison. Robin who? De 26-jarige aanvaller draait al een tijdje mee in het internationale voetbal en is dit seizoen helemaal aan het ontploffen bij Mainz met vier treffers in tien duels. Bij Roemenië zijn ze Quaison alvast niet vergeten want hij zette in de heenmatch Zweden op weg naar een 2-1 zege.

Must See

More in Euro 2020